Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie mam wyprzedażowe:

Czy opłaca się kupować w Vistuli poza sezonem wyprzedaży czy należy bezwzględnie czekać na jego nadejście?

Pytam bo ogromnie spodobał mi się pewien garnitur i zastanawiam się czy jest możliwość że zostanie wyprzedany zanim go przecenią.

Opublikowano

Jest taka opcja.

Czasem te najciekawsze modele szyte są w małych ilościach, bo nie wiadomo dlaczego, osoby odpowiedzialne za kontraktację kolekcji uważają, że coś takiego nie sprzeda się w dużych ilościach.

Poczekaj jeszcze 2-3 tygodnie i na pewno pojawi się jakaś promocja na nową kolekcję.

Opublikowano

Podobnie jest z kolekcją BYTOM. Najciekawsze marynarki wyprzedają się najszybciej. Rozmawiałem ze sprzedawcami w salonie BYTOM którzy mówili, że "marynarki w kratę są szyte w małych ilościach, bo nikt nie wierzy że będą się sprzedawać"

Podobnie jest np. z garniturami z flaneli w kolekcji jesiennej. Znikają bardzo szybko, bo są szyte w małych ilościach.

Czy osoby zarządzające tymi dwiema markami pójdą kiedyś po rozum do głowy i zmienią osoby odpowiedzialne za kolekcje?

Opublikowano

To pewnie jest czysto rynkowa decyzja. Nawet jeśli się sprzedają, to gorzej niż inne. Też chciałbym, żeby wnieśli trochę świerzości, jednak pamiętajmy z jakiej dziury te dwie marki zostały wygrzebane. Teraz jest dobrze i pewnie po chwili oddechu zrobią też coś ciekawszego dla nas :) Taką mam nadzieję :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Marks&Spencer znowu wyprzedaż. W Warszawie przy Marszałkowskiej przecenione jest niedużo rzeczy, ale za to interesujących z punktu widzenia forum: w szczególności marynarki i spodnie granatowe i piaskowe z lnu, bawełny oraz mieszanki tychże, w sympatycznych cenach (spodnie od 45 zł, marynarki od 139 zł). Z kartą klienta dodatkowe 10% zniżki. Do tego rabat 25% na garnitury w cenach regularnych oraz jakaś oferta na koszule i krawaty (nie pamiętam, czy druga rzecz za darmo czy za pół ceny).

Opublikowano

W Marks&Spencer znowu wyprzedaż. W Warszawie przy Marszałkowskiej przecenione jest niedużo rzeczy, ale za to interesujących z punktu widzenia forum: w szczególności marynarki i spodnie granatowe i piaskowe z lnu, bawełny oraz mieszanki tychże, w sympatycznych cenach (spodnie od 45 zł, marynarki od 139 zł). Z kartą klienta dodatkowe 10% zniżki. Do tego rabat 25% na garnitury w cenach regularnych oraz jakaś oferta na koszule i krawaty (nie pamiętam, czy druga rzecz za darmo czy za pół ceny).

We Wrocławiu na Oławskiej podobnie, spory wybór spodni. Tzw. "wizytowe" z kantem 55%len+45% bawełna po 69 zł, dużo miększe (ale nie strasznie workowate jak większość podobnych)  55%len+45% wiskoza po 45 zł.

Plus kilka innych. 

Przy tym wygląda na to, że na razie uzupełniają wieszaki na bieżąco - skusiłem się na portki wizytowe, dobre w pasie ale lekko za długie a dwa dni później trafiłem na idelane wymiary  :x

Kroje głównie regular, ale za to z naprawdę wysokim stanem. Trzeba jeszcze uważać na szycie w kroku - nie zawsze dobrze się tam układają.

Opublikowano

W Gdyni jest rozmiarówka, ale tylko w pasie, na długość 29. Długość 31, 33 sporadycznie, dłuższe 35 zależy jaki w pasie. Rozmiarów 36, 38 brak z dłuższą nogawką. Czyli musiałbym być grubym karłem.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyprzedaże powinny ruszyć zaraz po świętach, przynajmniej tak mniej więcej było w zeszłym roku. 

A ja na swojej skrzynce mam info, że zaczęły się 17.12. Należy wziąć pod uwagę, że z sezonu na sezon wyprzedaże w MD są coraz słabsze. Wiele modeli zdejmowanych jest z półek i zasila przyszłe kolekcje. Efekty widać po kurczącej się ofercie na Allegro. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...