Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem dziś w Wola Parku.

Wypatrzyłem garnitur Cerruti. Rozmiar 46. Granat. Cena 400 zł. Ma jednak dość istotny mankament. Ktoś skrócił rękaw o 4cm i oddał ;) Mam krótkie ręce i mankiet koszuli wystawał mi już na 2 cm. Pani, której to oddawałem była mocno zaskoczona. Czyli prawdopodobnie cena drastycznie spadnie i może coś się da z tym zrobić.

5040993_tk11.jpg

Nie wiem czy to okazja. Jedyne porządne buty. rozmiar 44 naklejony. Kolor czarny. O 14-tej były dwie pary.

5041022_tk12.jpg

5041052_tk13.jpg

5041059_tk14.jpg

Opublikowano

Byłem dziś w Wola Parku.

Wypatrzyłem garnitur Cerruti. Rozmiar 46. 

Nie wiem czy to okazja. Jedyne porządne buty. rozmiar 44 naklejony. Kolor czarny. O 14-tej były dwie pary.

Garnitur Bortex (nie znam firmy), a materiał Cerruti.

Buty Barker - w tej cenie ok. 

Opublikowano

Byłem dziś w Wola Parku.

Wypatrzyłem garnitur Cerruti. Rozmiar 46. Granat. Cena 400 zł. Ma jednak dość istotny mankament. Ktoś skrócił rękaw o 4cm i oddał ;)

He, he, ja widziałem ten sam garnitur (już wtedy z tak asymetrycznie skróconą marynarką) dwa tygodnie temu w BlueCity, więc widać sobie miedzy TKMaxxami wędruje :-)

Opublikowano

W TK Targówek widziałem panamę (hand woven in Ecuador) rozmiar 58 za 79pln. We wstążce szpetne logo importera, ale wstążkę można sobie wymienić.

IMAG2622.jpg

Kupiłem taką Panamę w Lublinie. Tylko noszę 59 a była jedynie w rozmierze 60. Pocieszam się tym, źe dotychczasowe Panamy zawsze skurczały się po pewnym czasie. Powaźnie.

Swoją drogą ten kapelusz wydaje mi się porządniejszy ok Panamy Witleader, która dotarła do mnie z tydzień temu. Ta ze zdjęcia jest ze trzy razy lźejsza. W żadnej jeszcze nie chodziłem, więc recenzji z prób polowych nie mam.

Opublikowano

W Poznaniu w Malcie też jest jedna Gagliardi ze świetnego lnu od Lanificio Luigi Zanieri, standardowe/może trochę mniejsze 46, niestety jej wadą/zaletą jest nietypowy wygląd - szerokie (ok. 3-4 cm) biało-granatowe pasy, przez co wygląda trochę jak obozowy pasiak.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Już się pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Czy za marynarkiami Gagliardi kryje się dobra jakość ? Udało mi się kupi c granatową z bawełny i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony. 

Opublikowano

Spodziewałem się takiej odpowiedzi :) Pytałem, gdyż jestem "świeżakiem" a do tego marynarkę miałem na sobie 2-3 razy. Chciałbym wiedzieć co  o tej firmie sądzą inni użytkownicy forum. 

Na Malcie w Poznaniu widziałem też ładne buty: Maennersache by Lebeskind w cenie 399,99 (po przecenie z 1200) Czy ta cena jest odpowiednia do jakości, miał ktoś do czynienia ?Dodatkowo fajne sztyblety Wellensteyn w ciemnym brązie (teraz jak czytam to żałuję, że nie kupiłem)

Opublikowano

W Łodzi kilka marynarek casualowych bawełnianych firmy Circolo 1901 - niektóre fajne, niektóre straszne :), w kilku skład raczej rzadko spotykany 95  % bawełna + 5 % lycra powodujący że w dotyku są jak bluzy od dresu - a po przymierzeniu bardzo wygodne. Ceny wyjściowe (producenta) jakieś kosmiczne ok. 2000 zł.,  w przecenie wiszą za ok. 200 zł. Ktoś widział, dotykał je "na żywo", warte są ceny z tk?

Opublikowano

Warszawa na Marszałkowskiej kilka nieformalnych marynarek i garniturów Boglioli, większość w popularnym rozmiarze 50, ceny od 599 do 1259 za garnitur.

Świetnie skrojone, leżą prawie jak druga skóra.

Opublikowano

Tez je widzialem :) Te 41,5 bardzo wąskie.Noszę 42 i nawet nie udalo mi się wlożyć stopy.

U mnie dokładnie to samo :| . Szkoda, bo to naprawdę ładne buty.

BTW - pierwszy raz widziałem jakieś ciekawsze buty w Olsztynie. Marynarki też jakieś sensowniejsze się wydawały, chociaż znów nic dla mnie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mierzyłeś te buty? To rzeczywiście 9?

Jakiś czas temu był info o butach John Lobb w Czeladzi ale okazało się, że to max 41.

W Czeladzi zgrabne czarne oxfordy Lobba za 1,5k. Spece z TK otagowali je na 9UK, ale to raczej 7UK. Odłożyłem na regale z 41.

(...)

Enjoy.

Opublikowano

W Olsztynie 2 dni temu widziałem panamę made in ecuador, beżowa z brązową tasmą, rozmiar 56 lub 58. Na mnie niestety za mała ale może komuś przypasuje :) z 450zł na 80 z tego co pamiętam, firma chyba A. Christensen

Opublikowano

W Olsztynie 2 dni temu widziałem panamę made in ecuador, beżowa z brązową tasmą, rozmiar 56 lub 58. Na mnie niestety za mała ale może komuś przypasuje :) z 450zł na 80 z tego co pamiętam, firma chyba A. Christensen

Ja już taką mam :) Teraz pora tylko czekać na pogodę.