Bażant Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Można i tak… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 @R50 to teraz tłumacz bo tekstu z obrazka nie skopiuję do translatora a za dużo żeby wklepywać ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 - Być może zauważył Pan, że oferujemy teraz słynną "spalla camicia", znaną z neapolitańskich marynarek... w naszych koszulach! - I to się nazywa progres! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Fantastyczny jest! Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Wczoraj przyjechał - ciekawy przykład precyzji japońskich inżynierów i nietuzinkowy poziom zachowania pięćdziesięciolatka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Poka dekiel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Nie zrobiłem zdjęcia 'temu deklu'... edit: - 12 minut później: especially for You - już zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Dzisiaj przyszła do mnie rączka ze stali nierdzewnej do maszynki na żyletki. Forumowy projekt z brzytwa.org, bardzo fajne inicjatywy wychodzą tam prosto od użytkowników, ktoś rzucił pomysł, ktoś powiedział, że ma znajomego, który pracuje w firmie zajmującej się obróbką CNC, ktoś inny przygotował kilka projektów, z których zostały wybrane przez użytkowników dwa kształty. Przepraszam za brudną podkładkę Porównanie z rączką od Muhle R89: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Porównanie z rączką od Muhle R89: Inicjatywa fajna. Chciałby jednak zapytać, na czym polega atrakcyjność samej rączki? Ten trud ma jakiś sens, czy to tylko hobby? Ta od Muhle wygląda jednak ciekawiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Pewnie chodzi o jakość materiałów, po lewej mamy stal nierdzewną. Jeszcze niedawno kupno przykładowo Feather w stali nierdzewnej to był wydatek ponad 700pln. Muhle to jednak tylko mosiądz powlekany zapewne chromem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Pewnie chodzi o jakość materiałów, po lewej mamy stal nierdzewną. Jeszcze niedawno kupno przykładowo Feather w stali nierdzewnej to był wydatek ponad 700pln. Muhle to jednak tylko mosiądz powlekany zapewne chromem. ...a to wpływa na? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Głównie chodzi tutajo ten współczynnik hobbystyczny, masz coś co w niejaki sposób łączy Cię z grupą (coś jak forumowa przypinka). Dodatkowo aspekt, że miało się wpływ na wygląd końcowy rączki dodaje jej uroku Dla mnie prezentuje się ona atrakcyjniej od Muhle, ale wiadomo, to są gusta. Na pewno takie radełkowanie poprawia chwyt, rączka jest też cięższa, co z kolei doceni większość osób używających maszynek na żyletki. No i jak spadnie to powłoka nie odpryśnie Cena nie duża, 25zł @EDIT Okazało się, że lista na inną wersję rączki, tzw. projekt nr 11, jeszcze nie wystartowała, więc jakby ktoś był chętny, możecie napisać do mnie, powiem co i jak, ew. mogę być pośrednikiem Zaraz dokopię się do zdjęcia projektu tej rączki i ją tutaj wstawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Głównie chodzi tutajo ten współczynnik hobbystyczny, masz coś co w niejaki sposób łączy Cię z grupą (coś jak forumowa przypinka). Dodatkowo aspekt, że miało się wpływ na wygląd końcowy rączki dodaje jej uroku To mnie wystarczająco przekonuje . Pytałem jedynie z ciekawości. Gratuluje nietuzinkowego zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 ...a to wpływa na?To tak jak krawat z poliestru a krawat z jedwabiu. Tylko różni się materiałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Tylko, że różnicę między jedwabiem a poliestrem można poznać na pierwszy rzut wprawnego oka. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Tylko, że różnicę między jedwabiem a poliestrem można poznać na pierwszy rzut wprawnego oka. EOT. Czyli tak samo jak w omawianym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Z wierzchu może nie, ale po wzięciu w rękę (a maszynka jednak służy do trzymania w ręce, a nie do bycia oglądaną jak krawat) na pewno. Można je jeszcze dostać? Gdzie kupić do nich "główki" (uchwyty na żyletki, jakkolwiek się to nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Już nie. Mi akurat się udało załapać na tę rączkę, bo wykonawca zamiast 11 wykonał 20 i dodatkowe 9 rozeszło się w kilka godzin. Teraz w produkcji jest ten sam wzór tylko fi12 (ta ze zdjęcia to fi10) i później jeszcze będzie inna wersja wykonywana, ale zapisy na nią chyba już zakończone, możliwe, że znowu przytrafi się nadprodukcja, no ale to musiałbyś śledzić tamtejsze forum Głowicę można kupić w sklepach typu facetaria.pl czy tradycyjnegolenie.pl (właśnie np. głowice Muhle R89 lub R41) albo celować w półkę wyżej i kupić głowicę od AboveTheTie lub Maggard Razors @EDIT Jednak będzie jeszcze możliwość zapisania się na kolejną wersję rączki, jak pojawi się prototyp od wykonawcy to wrzucę zdjęcia do tematu ostrego jak brzytwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Nie jest to do końca przeze mnie zakupiony element męskiej garderoby, niemniej uznałem, że jest niesamowicie urokliwy. Moi przyjaciele wrócili z Japonii i jako, że interesuję się klasyczną elegancją... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 zawijaj rulonik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 https://pl.wikipedia.org/wiki/Maneki-neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Mikroportfel wykonany z tkaniny Dupont Tyvek. Mieści sześć kart kredytowych i banknoty, ma blokadę RFID, waży siedem (!) gramów, można być prany w pralce Nie do końca superelegancki, ale w pewnych sytuacjach życiowych na pewno przydatny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Gdzie go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Ja go kupiłem akurat na targach, gdy firma się wystawiała w Poznaniu, ale to jest Spocket - mają sklep i stronę w Internecie. W kwestii technicznej - sama tkanina jest biała, a wzory są drukowane, sprzedawca mówił i pokazywał na używanym modelu, że podczas użytkowania nadruk będzie się z czasem przecierał na zgięciach, podobnie jak denim, to właściwie główny minus, bo poza tym wynalazek bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi