Skocz do zawartości

Ciekawe i nietuzinkowe nabytki

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Dzisiaj przyszła do mnie rączka ze stali nierdzewnej do maszynki na żyletki. Forumowy projekt z brzytwa.org, bardzo fajne inicjatywy wychodzą tam prosto od użytkowników, ktoś rzucił pomysł, ktoś powiedział, że ma znajomego, który pracuje w firmie zajmującej się obróbką CNC, ktoś inny przygotował kilka projektów, z których zostały wybrane przez użytkowników dwa kształty. 

Przepraszam za brudną podkładkę :P 

v4F87eg.jpg?1

GZATChC.jpg?2

Porównanie z rączką od Muhle R89:

aHZ61UU.jpg?2

3feIamh.jpg?2

• Oceniam pozytywnie 1

Głównie chodzi tutajo ten współczynnik hobbystyczny, masz coś co w niejaki sposób łączy Cię z grupą (coś jak forumowa przypinka). Dodatkowo aspekt, że miało się wpływ na wygląd końcowy rączki dodaje jej uroku :)

Dla mnie prezentuje się ona atrakcyjniej od Muhle, ale wiadomo, to są gusta. Na pewno takie radełkowanie poprawia chwyt, rączka jest też cięższa, co z kolei doceni większość osób używających maszynek na żyletki. No i jak spadnie to powłoka nie odpryśnie :D

Cena nie duża, 25zł ;)

@EDIT 

Okazało się, że lista na inną wersję rączki, tzw. projekt nr 11, jeszcze nie wystartowała, więc jakby ktoś był chętny, możecie napisać do mnie, powiem co i jak, ew. mogę być pośrednikiem :) Zaraz dokopię się do zdjęcia projektu tej rączki i ją tutaj wstawię :)

• Oceniam pozytywnie 1

Głównie chodzi tutajo ten współczynnik hobbystyczny, masz coś co w niejaki sposób łączy Cię z grupą (coś jak forumowa przypinka). Dodatkowo aspekt, że miało się wpływ na wygląd końcowy rączki dodaje jej uroku :)

To mnie wystarczająco przekonuje :). Pytałem jedynie z ciekawości. Gratuluje nietuzinkowego zakupu. :)

• Oceniam pozytywnie 1

Już nie. Mi akurat się udało załapać na tę rączkę, bo wykonawca zamiast 11 wykonał 20 i dodatkowe 9 rozeszło się w kilka godzin. Teraz w produkcji jest ten sam wzór tylko fi12 (ta ze zdjęcia to fi10) i później jeszcze będzie inna wersja wykonywana, ale zapisy na nią chyba już zakończone, możliwe, że znowu przytrafi się nadprodukcja, no ale to musiałbyś śledzić tamtejsze forum :P

Głowicę można kupić w sklepach typu facetaria.pl czy tradycyjnegolenie.pl (właśnie np. głowice Muhle R89 lub R41) albo celować w półkę wyżej i kupić głowicę od AboveTheTie lub Maggard Razors :)

@EDIT

Jednak będzie jeszcze możliwość zapisania się na kolejną wersję rączki, jak pojawi się prototyp od wykonawcy to wrzucę zdjęcia do tematu ostrego jak brzytwa ;)

• Oceniam pozytywnie 1

• 3 weeks later...

Mikroportfel wykonany z tkaniny Dupont Tyvek. Mieści sześć kart kredytowych i banknoty, ma blokadę RFID, waży siedem (!) gramów, można być prany w pralce ;-) Nie do końca superelegancki, ale w pewnych sytuacjach życiowych na pewno przydatny...

post-8290-0-90488900-1463694699_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 2

Ja go kupiłem akurat na targach, gdy firma się wystawiała w Poznaniu, ale to jest Spocket - mają sklep i stronę w Internecie.

W kwestii technicznej - sama tkanina jest biała, a wzory są drukowane, sprzedawca mówił i pokazywał na używanym modelu, że podczas użytkowania nadruk będzie się z czasem przecierał na zgięciach, podobnie jak denim, to właściwie główny minus, bo poza tym wynalazek bardzo fajny.