Janek@ Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Bardzo ładny. Czy masz fotkę rozłożonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Secondhand Dandy, już mogłeś wrzucić 200 zł do portfela do zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 To by go zjedli za to, że kasą szpanuje na prawo i lewo, a kreuje się na second hand'owca Swoją drogą to ja zawsze dla rozrywki wyobrażam sobie, jak robienie zdjęć takiego jak powyższe wygląda na żywo - tzn. kto i gdzie stoi z aparatem, skoro SD obie dłonie ma w kadrze A portfel ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Secondhand Dandy, już mogłeś wrzucić 200 zł do portfela do zdjęcia:) Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem 200 zł w ręce, a co dopiero w portfelu ;D To i tak cud, że 20 zł się znalazło, bo w ostatnim czasie jakoś się odzwyczaiłem od noszenia przy sobie gotówki. Swoją drogą to ja zawsze dla rozrywki wyobrażam sobie, jak robienie zdjęć takiego jak powyższe wygląda na żywo - tzn. kto i gdzie stoi z aparatem, skoro SD obie dłonie ma w kadrze A portfel ładny. W tym momencie fotograf stał tuż za mną i robił zdjęcie przez ramię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 29 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2014 Brzytwa kupiona na targu staroci, stal gwarantowana przez Solingen, już po ostrzeniu. Obok nowe okładziny, które zaraz wymienię, kupione w sklepie wysyłkowym w Anglii, http://www.theinvisibleedge.co.uk/. nie wiem jak przetłumaczyć to na Polski, w każdym razie moja okładzina jest z South American Bocote wood. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Długo na nie polowałem - ale odkryłem, że jak się takie rzeczy postawi przed sobą nie jako "marzenia" tylko jako "cele do osiągnięcia", to znacznie łatwiej jest je osiągać. Kto trochę siedzi w popkulturze i odrobinę zna historię marki, ten wie co to jest Oliver Peoples Victory 55 z koniakowymi szkłami. Zdjęcie komórką nie oddaje fantastycznego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 A może przybliżysz tym, którzy 'nie siedzą'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Nie ma sprawy OP zrobili specjalną wersję modelu Victory 55 właśnie w kolorze koniakowym dla Jeffreya Donovana, który nosił je w serialu Tożsamość Szpiega ("Burn Notice"). W swoim regularnym asortymencie mieli kiedyś w innych kolorach - bodaj różowym, szafirowym, grafitowym, nie pamiętam dokładnie. Potem zupełnie przestali sprzedawać model Victory w szerokości 55 mm i przerzucili się na większe 58. Było to gdzieś w okolicach końca pierwszego sezonu serialu (2008). Tym samym modele 55 były do dostania tylko z drugiej ręki bądź na indywidualne zamówienie kilku szczęściarzy, którym udało się przejść "ścieżkę zdrowia" z kilkoma manufakturami w USA. Linia Victory nie jest już w ogóle produkowana i generalnie szukać trzeba tylko na aukcjach, gdzie osiągają dość wysokie ceny. Przy czym jeśli chodzi o tę konkretną linię, model który udało mi się zdobyć uchodzi za takiego małego Graala - nie dość, że z szerokością 55, z której OP szybko zrezygnowało (ku rozpaczy fanów), to jeszcze kolor szkieł robiony w serii limitowanej. Oczywiście nie jest to jakiś totalny vintage, da się je znaleźć tu i tam, ale z tego co widziałem to ceny na ebayu plasują się w okolicach 700-1000$ przy czym modele z dolnej części widełek znikają w ciągu kilku dni. Oczywiście jak ktoś nie jest fanem serialu, to tego raczej nie doceni - w końcu mimo wszystko nie jest to tematyka jakoś specjalnie powiązana z tym forum. Choć głównemu bohaterowi, jak to na szpiega przystało, zdarza się chodzić w Armanim czy innym Brioni Samej marki chyba nie muszę przedstawiać, jest dość znana - nawet, jeśli nie u nas http://www.sunglasses-shop.co.uk/oliver-peoples/celebrity.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 W takim razie gratuluję spełnienia marzenia. I dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 O ile pamiętam, OP występują też w American Psycho. Inna sprawa, że tam pojawia się dużo różnych rzeczy, które autor, dla jaj, wymieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Takie oto (dla mnie ciekawe) dwa nabytki: 20140903_173412.jpg Mogę prosić o rozwinięcie tematu butów zamszowych? Interesuje mnie gdzie można je nabyć. Fajny kolor, na moim ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Ten łyskacz na pierwszym planie to też PS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Barkery chyba (znam z ebay z widzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Chyba Charles Tyrwhitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Zapewne Barker raczył był wyprodukować te buty dla CT. http://www.ebay.co.uk/itm/Barker-Rosewood-Double-Monk-Strap-Shoes-UK-Size-8-B-N-I-B-/271582235780?pt=UK_Men_s_Shoes&hash=item3f3b900c84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Widać czarno na białym Produkowane przez Barkera, do kupienia za 99 funtów u Tyrwhitta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 nie tuzinkowy, tylko półtora tuzinkowy zestaw węzełków 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurMouchoir Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Panowie, Takie buty udało (czy udało to Wy mi powiedzcie) mi się dziś kupić. Co o nich sądzicie? Jest to niemiecka marka Apollo, która chwilę temu trafiła pod skrzydła dystrybutora Sioux (tyle wyczytałem w sieci). Pytam o odczucia estetyczne, ale również - jeżeli wiecie coś o tym producencie - o ich jakość. Sam na początku nie byłem przekonany, ale cena nie pozwoliła długo się zastanawiać. Opłacało się dać za nie 35 zł? Kupiłem je w second handzie w Krakowie, dodam, że nowe i bez żadnych wad. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 35 zł opłacało się. Polecam jednak przeczytać pierwszy post wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Najmocniej przepraszam jeżeli naruszyłem zasady tego wątku. Myślę jednak, że buty które przedstawiłem spełniają warunki tego tematu: są nietuzinkowe (taka jest moja opinia; nie tak znowu często widzi się brogsy w dwóch odcieniach brązu i przy dwóch różnych fakturach skóry licowej), a o to czy wysokiej klasy właśnie pytam. Dodatkowo cieszę się z posiadania czegoś unikalnego i chciałem się tym podzielić z innymi użytkownikami forum. Bardziej one nietuzinkowe niż trzewiki Yanko czy olejak Barbour'a z pierwszej strony tematu. Rozumiem, że sprawa rozbija się o wzmiankę o dokonaniu zakupu w SH. Rozumiem, że gdybym kupił w SH jakieś dajmy na to Corckett'y z cordovanu zapakowane w pudełko i ochronny worek też nie powinienem tutaj o nich pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 To może niech moderator się wypowie, ja tylko zwróciłem uwagę na profil wątku. O firmie Apollo już była na forum mowa (choć zdawkowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Oczywiście, zdajmy się ma moderatora. Nie będę miał za złe jak post zostanie usunięty lub przeniesiony. Dziękuję, za informację dotycząca tego, że temat firmy Apollo był już poruszany. Myślałem, że to całkowity no name. Przeszukam forum, może coś więcej się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 xkoziol, dwa opakowania kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi