Vit Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Stary nabytek, przez dłuższy czas nie nosiłem, dziś przypadkiem trafilem w szufladzie i założyłem, jesli dobrze pamiętam to drewno hebanowe. Co sądzicie? piękne, chociaż nie zdecydowałbym się na produkt z hebanu Cytuj
White Haven Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 A dlaczego ? Pięknie się prezentuje. Cytuj
Vit Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 A dlaczego ? Pięknie się prezentuje. White Haven zgadzam się - to przepiękne spinki. Chodzi o surowiec - heban to "problematyczne" drzewo. Cytuj
Sekret Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Widzę, że musze częściej nosić te spinki:) Vit, a czemu heban jest problematyczny, nic mi o tym nie wiadomo, Cytuj
Vit Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 handel hebanem w niektórych krajach jest zakazany ze względu na ochronę tych drzew. Spora część wyrobów pochodzi z przemytu. Zdaje się jednak, że w Antigiu można nim legalnie handlować Jeśli ktoś ma szerszą wiedzę - proszę poprawcie mnie odnośnie zakazu obrotem tym drewnem. Cytuj
pirat Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 To co prawda artykuł o gitarach ale o hebanie też jest http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/legendarny-producent-gitar-zaplaci-za-nielegalny-heban,269494.html Cytuj
Sekret Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Przyznam, że ta kwestia nie spędzi mi snu z powiek, kupiłem spinki u legalnie działającej firmy i ufam, że materiał był też legalny, nie da się wszystkiego sprawdzić. Firmy już nie ma, a przynajmniej ja nie moge jej odszukac w internecie, więc tyle w temacie. Cytuj
PlainChandler Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Wizyta w antykwariacie zaowocowała niespodziewanym znaleziskiem. Gdyby ktoś potrzebował tłumaczenia technicznego jakiegoś terminu, służę pomocą. Cytuj
bar_open Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 widzę że ostatnio spinki stają się coraz popularniejsze, jedna z moich ulubionych firm 5 Cytuj
Sekret Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 Bar_Open Spinki nad wyraz zacne! Cena tez zacna... Cytuj
Koval Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Taki 'koński drobiazg' od Filipa 2 Cytuj
maciato Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie jest to co prawda Deakin&Francis ale moim zdaniem dają radę. Będą pasowały do nowego forumowego buta 2 Cytuj
Sekret Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Kiedyś te albop podobne spinki były prezentowane na forum (ale nie w mankiecie koszuli) i nie podobały mi się, w mankiecie jednak wyglądają całkiem ciekawie. Cytuj
Yglo Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Maciato, zakochałem się w tych spinkach! Cytuj
damiance Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 To cudo to portfel, tzw. Canvas, w stylu wczesne rokokoko Cytuj
tombar Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie jest to co prawda Deakin&Francis ale moim zdaniem dają radę. Będą pasowały do nowego forumowego buta DSCN9688.JPG A gdzie takie cuda można nabyć? Cytuj
tombar Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Cosmic firefly na etsy.com Dziękuję Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Dzięki uprzejmości Damiana udało mi się w końcu zrealizować moje małe marzenie Damian wykonał dla mnie portfel ze skóry płaszczki - oczywiście granatowy Skóra jednorodna, niepolerowana, bez tego charakterystycznego białego rombu. Środek portfela z granatowej skóry koziej (niesamowicie miękkiej i delikatnej w dotyku) Wewnętrzne kieszonki przegródek na karty wykończone materiałem w kolorze koniakowym, a dwie komory na banknoty wykończone skóra kozią również w kolorze koniakowym. Bez bilonówki - ostatnio coraz rzadziej korzystam z monet. Osobiście jestem w pełni usatysfakcjonowany Jeszcze raz dzięki Damian! 8 Cytuj
Lukebor Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Łał, prezentuje się bardzo fajnie. Dodatkowo fajnie dobrane kolor. Nietuzinkowy. Cytuj
wojvv Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Gratuluję nowego nabytku. Bardzo ładny portfel. Czy został uszyty ręcznie czy maszynowo? Czy jest w ogóle możliwe szycie maszynowe na skórze płaszczki? Pozdr, wojvv Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Szew zewnętrzny to szycie ręczne, ale myślę, że jeżeli chodzi o kwestię techniczne to najlepiej żeby wypowiedział się Damian. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi