waski Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Pytanie do "ciężko doświadczonych" przez sznurowadła Panowie, czy po wymianie u nas na nowe jest okey? Czy też zdarzają się problemy? Muszę wiedzieć czy popracować: Nad sznurowadłami? Nad oczkami? Nad haczykami w trzewikach? Gdzie w Waszej ocenie tkwi problem? Sam nie mam takich doświadczeń i po rozpytaniu wiem, że większość też ich nie stwierdza, ale chcę znać opinię tych, którzy przez to przeszli, bo problem jednak czasem występuje ... Trochę odgrzewając kotleta. Trzecie założenie 272 i sznurowadło w prawym bucie się poddało. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. w Modelu 558 po około roku użytkowania, żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Co sądzicie o tych? http://patine.pl/yanko-style-201-goodyear-welted.htmlKtoś posiada? Poproszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Jeżeli chodziłoby o jakiekolwiek inne buty niż lotniki, to bym napisał "bierz, Yanko, bo ta firma prezentuje to świetną relację jakości do ceny". Ale lotniki to według mnie na tyle wyjątkowe buty, że dopiero buty z "wyższej półki" prezentują się naprawdę dobrze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Jeżeli chodziłoby o jakiekolwiek inne buty niż lotniki, to bym napisał "bierz, Yanko, bo ta firma prezentuje to świetną relację jakości do ceny". Ale lotniki to według mnie na tyle wyjątkowe buty, że dopiero buty z "wyższej półki" prezentują się naprawdę dobrze... Rozumiem, że jak lotniki, to najlepiej bez szwów i u Kielmana? Co ewentualnie mógłbyś polecić, jeśli nie te Yanko? I niekoniecznie w cenie robionych na miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Czy planowane jest uzupełnienie większych rozmiarów półbutów? Mnie szczególnie interesuje 11 UK modelu 435 w kolorze Cuero; obecnie oferta dla osób o większych stopach jest dość skromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Subaryta: Nie mam lotników bezszwowych. Ani od Kielmana, ani od droższych rzemieślników (np. Maftei). Pewnie takie byłyby najlepsze, ale to tylko moje domysły. Mam od od paru lat lotniki Meermin i od bardzo niedawna Vassa. Oprócz tego mierzyłem lotniki Prime Shoes, Yanko i Carmina i wg. mnie różnica między Vassem, a resztą jest kolosalna. Kwestia kopyta, użytych skór, wykonania... W cenie niższej niż bespoke poleciłbym właśnie Vass i C&J Weymouth. Być może moja opinia jest odosobniona, ale o ile na przykład w brogues, czy nawet captoe oxford podobają mi się choćby i Meerminy, o tyle w lotnikach tylko "wyższa półka" robi na mnie wrażenie. edycja: Jeszcze AS Scott wyglądają na zdjęciach bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Co ewentualnie mógłbyś polecić, jeśli nie te Yanko? I niekoniecznie w cenie robionych na miarę? Shoepassion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Co sądzicie o tych? http://patine.pl/yanko-style-201-goodyear-welted.htmlKtoś posiada? Poproszę o opinię. Akurat lotniki Yanko 201 to cały czas jeden z najlepiej sprzedających się modeli, który dość często bywa początkiem przygody z butami z wyższej półki. Wnioskując po Klientach, którzy po tym początku wracają po kolejne modele ciężko wyobrazić sobie lepszą opcję na tej półce cenowej. Jeżeli tylko kopyto 915 (stosunkowo smukłe) pasuje do stopy to absolutnie warto spróbować (wiem, nie jestem obiektywny) Czy planowane jest uzupełnienie większych rozmiarów półbutów? Mnie szczególnie interesuje 11 UK modelu 435 w kolorze Cuero; obecnie oferta dla osób o większych stopach jest dość skromna. Tak, kwiecień/maj powinny być dostępne. A na zaostrzenie apetytu kilka załączników Yanko Longwing 741 Yanko 345 Yanko Monks 306 Yanko 272 Yanko 545 Yanko 741 Burdeos Yanko 435 Suede Yanko 545 Suede 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 @Subaryta na przykład Cheaney. http://www.cheaney.co.uk/collections-c2/classic-collection-c3/cheaney-berkeley-whole-cut-oxford-in-black-calf-leather-p1 Ale moim zdaniem lotniki Yanko wyglądają rownież bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Czy tylko mi się wydaje, czy coś jest nie tak ze sznurówkami w Yanko? Dwie pary, kupione w niezbyt długim odstępie czasu, pierwsze sznurowanie i pękła sznurówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Jedni narzekąją, u innych mają się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Problem był wielokrotnie poruszany, trzeba sznurować rzadziej, a mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Moje się mają dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Problem był wielokrotnie poruszany, trzeba sznurować rzadziej, a mocniej Czyli jak? Spać w nich? 3 dni chodzenia i 3 odpoczynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Problem był wielokrotnie poruszany, trzeba sznurować rzadziej, a mocniej Czyli statystyka jest po mojej stronie, bo pękła za pierwszym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Jakoś nie mogę się doszukać kopyta 970 w tabeli rozmiarowej na stronie... Czy jeśli wymierzyłem, że w kopycie 915 mój rozmiar to 8,5 (a priori), to czy w kopycie 970 będzie ten sam, czy powinienem zejść o rozmiar w dół?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Czy tylko mi się wydaje, czy coś jest nie tak ze sznurówkami w Yanko? Dwie pary, kupione w niezbyt długim odstępie czasu, pierwsze sznurowanie i pękła sznurówka? Podeślij proszę fotki tych sznurowadeł na e-mail sklepowy z żądaniem nowych. Yanko znają już problem i niebawem powinien zostać rozwiązany. Jakoś nie mogę się doszukać kopyta 970 w tabeli rozmiarowej na stronie... Czy jeśli wymierzyłem, że w kopycie 915 mój rozmiar to 8,5 (a priori), to czy w kopycie 970 będzie ten sam, czy powinienem zejść o rozmiar w dół?... Najczęściej Klienci wybierają ten sam rozmiar. Czasem 0,5 mniejszy. Kwestia subiektywnych odczuć. Spróbuj ... najwyżej bezpłatnie wymienisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Daniel jak możesz podaj numery tych butów z powyższych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Wyedytowałem post z fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 o i tak zdecydowanie lepiej. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.W. Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Panie Danielu proszę o odpowiedz czy planowane są lotniki w tym pięknym kolorze zamszu jak powyżej? I drugie: czy/kiedy planowana jest powtórka akcji z zamówieniem+patynowanie? Zagapiłem się ostatnio... . Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 czy planowane są lotniki w tym pięknym kolorze zamszu jak powyżej? Obecnie tylko MTO. I drugie: czy/kiedy planowana jest powtórka akcji z zamówieniem+patynowanie? Na razie nie ma takich planów. Andrzej chyba, by się załamał, bo aktualnie ma jeszcze do zrobienia sporo Ale zawsze można mu coś oczywiście zlecić poza akcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Potwierdzam, przez najbliższe miesiące mam co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.W. Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Dziękuję Panowie. Domyślałem się, że pracy sporo biorąc pod uwagę kunszt Z patynowania skorzystam . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Czy według was 435 niger będzie w miarę uniwersalny - garnitur , chino, granatowe jeansy i marynarka ? Z tym że garnitur założę najrzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi