mayor Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 46 minut temu, danizelij napisał: Ja bym mimo wszystko spróbował z 7.5UK, tak dla porównania. Strata czasu.W anglosaskich systemach rozmiaru butów(barleycorn sizing),opartych na wymiarze ziarna jęczmienia 1/3" nie ma żadnej różnicy w tęgości/szerokości butów w połowie rozmiaru tęgość 7.5 UK jest taka sama jak 7 UK jedynie buty są dłuższe o pół ziarna 1/6". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 Godzinę temu, mosze napisał: Nie kombinuj, tylko szukaj właściwego kopyta. Najlepsza rada. Jeśli masz szeroką stopę i wysokie podbicie, to yanko w ogóle jest złym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXD Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Okej pogromcy uśmiechu dzieci niszczyciele dobrej zabawy, jeśli yanko są nie dla mnie to może zaproponujecie coś o podobnym kształcie, ale na wyższe podbicie? Chodzi mi tylko o kształt buta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 @XXD, trochę droższa opcja, ale świetnie wyglądają TLB na kopycie o tęgości H. Jest gdzieś nawet wątek dla szerokostopych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXD Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Naszło mnie jeszcze jedno pytanie. Czy idąc do salonu dowolnego sklepu obuwniczego, dajmy na to Loake, i określając tam tęgość obuwia odpowiednią dla mnie, mogę przełożyć ten pomiar na Yanko? Albo czy są jakieś modele Loake "podobne" w tęgości do 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 U każdego producenta tęgość może być oznaczona identycznie, a na stopie leżeć całkiem inaczej (nie jest to w żaden sposób unormowane). Przy znajomości swego rozmiaru u jednego producenta/kopyta możesz łatwiej znaleźć porównania do butów innych producentów, choćby tu na forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 22 godziny temu, Stormont napisał: Najlepsza rada. Jeśli masz szeroką stopę i wysokie podbicie, to yanko w ogóle jest złym pomysłem. A co jest dobrym? Pytam bo taką właśnie mam stopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 5 godzin temu, Nawrot napisał: U każdego producenta tęgość może być oznaczona identycznie, a na stopie leżeć całkiem inaczej (nie jest to w żaden sposób unormowane). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przeciwnie jest unormowane tylko wielu producentów tnie koszty i robi buty tylko w jednej tęgości Medium 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 W dniu 8.12.2019 o 19:20, NieMy napisał: A co jest dobrym? Pytam bo taką właśnie mam stopę W moim przypadku, i ograniczając się do sklepu patine, tlb i patine na szerokości g dały radę. Na herringu na pewno też znajdziesz coś dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 @mayor a co z G i H? Nie ma ich na Twojej liście. Inny System? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 1 minutę temu, Midlife-Crisis napisał: @mayor a co z G i H? W USA: B/C = europejskie E D = F EE = G EEE = H 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 W następnym miesiącu chciałbym zaopatrzyć się w powieszą parę butów Loake lub Yanko. Czy mógłby ktoś napisać czy w styczniu można liczyć na promocje porównywalne z rabatami w listopadzie (-20%)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 Yanko w lutym na walentynki jest jakiś rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Panowie, mam wątpliwości co do jakości skóry użytej w moim egzemplarzu chelsea od Yanko (https://patine.pl/yanko-078y-marron.html). Chodzi konkretnie o wygląd prawego buta po 5-10 wyjściach (raczej 5 niż 10). W mojej ocenie jest na tyle wyraźna różnica w jakości użytej skóry, że zastanawiam się czy to może podlegać reklamacji? Dodam, że wszystkie inne pary butów (m.in. również Yanko) łamią się 'symetrycznie', w podobny sposób na lewym jak i prawym bucie, co myślę, że wyklucza różnice anatomiczne między stopami. Powiem szczerze, że prawy but wygląda kiepsko. Poniżej zdjęcia. Proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 8 minut temu, adamW napisał: Panowie, mam wątpliwości co do jakości skóry użytej w moim egzemplarzu chelsea od Yanko (https://patine.pl/yanko-078y-marron.html). Chodzi konkretnie o wygląd prawego buta po 5-10 wyjściach (raczej 5 niż 10). W mojej ocenie jest na tyle wyraźna różnica w jakości użytej skóry, że zastanawiam się czy to może podlegać reklamacji? Dodam, że wszystkie inne pary butów (m.in. również Yanko) łamią się 'symetrycznie', w podobny sposób na lewym jak i prawym bucie, co myślę, że wyklucza różnice anatomiczne między stopami. Powiem szczerze, że prawy but wygląda kiepsko. Poniżej zdjęcia. Proszę o Wasze opinie. Miałem podobnie tez prawy wyraźnie się łamał brzydko. Dostałem info że tak już skóra ma. Dwa takie same modele i w jednym prawy inaczej się łamał a w drugiej parze oba buty tak samo.Chyba ci odpowiedzą tutaj że trzeba z tym żyć. Tutaj link do mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Dziekuje. Poczekam, moze ktos jeszcze sie wypowie. Moze @saphir.pl? A jak Teoje buty po 1,5 roku uzytkowania? Roznice sie poglebily czy zatarly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Rożnica jest znaczna. Nie tylko w okolicach śródstopia, gdzie but najbardziej pracuje, ale wręcz na całej cholewce. Sam jestem dosyć tolerancyjny w tej kwestii, lecz tutaj próbowałbym reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Mam tak z moimi chukka od H.Dinkelacker. W jednym bucie złamała się skóra podobnie, w drugim łagodniej. Z reklamacją nie było co, chociaż wyższa półka (nie tylko robione, a szyte ręcznie) bo buty kupiłem po wyraźnej przecenie. Potraktowanie tej estetycznej wady (dla mnie jest) zależy od tego, czy producent ręczy za jakiś oczekiwany wynik zmian na skórze w wyniku normalnego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 To są trudne do rozstrzygania przypadki i nie przypominam sobie podobnej historii, w której rzeczoznawca czy producent skłaniałby się do uznania reklamacji. Kiedy się drąży i przyciska, raczej wskazują na to, że normy zostały zachowane, a skóra jest naturalnym materiałem, który nie musi łamać się tak samo na obu butach. Szewcy ujmują to dosadniej, ale nie zacytuję Mi doświadczenie podpowiada, że dla jednego klienta może to być jakiś problem estetyczny, a drugi w zderzeniu z takim stanem rzeczy kompletnie nie wie o czym mowa. Ja nie jestem obiektywny, ale skoro zostałem wskazany to subiektywnie od siebie, ale zaznaczam, że ja lubię falującą skórę i nie muszę mieć racji - patrząc na fotki i mając świadomość, że te potrafią wyolbrzymiać detale i przekłamać to dla mnie w prawym bucie nie ma tragedii. Raczej dość naturalny proces. Za to lewy wygląda jak nowy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 4 minuty temu, saphir.pl napisał: ja lubię falującą skórę 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Hahahah Trafiony zatopiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 8 godzin temu, saphir.pl napisał: To są trudne do rozstrzygania przypadki i nie przypominam sobie podobnej historii, w której rzeczoznawca czy producent skłaniałby się do uznania reklamacji. Kiedy się drąży i przyciska, raczej wskazują na to, że normy zostały zachowane, a skóra jest naturalnym materiałem, który nie musi łamać się tak samo na obu butach. Szewcy ujmują to dosadniej, ale nie zacytuję To co napisałeś (podpierając się autorytetem szewców) bardzo mocno sugeruje że to co widać na zdjęciach @adamW to naturalne zachowanie się skóry i żaden powód do narzekań. Szewcem nie jestem, ale według mnie taka różnica pomiędzy butami świadczy o tym, że nie są one zrobione ze skóry tej samej jakości, szczególnie biorąc pod uwagę to że w innych butach kolegi takie problemy nie występują. Prawy but nie wygląda zbyt dobrze, nie świadczy to o tym że but jest wadliwy ale wygląda na to że do jego wytworzenia użyto kiepskiej skóry. Być może nie jest to powód do reklamacji (wierzę na słowo, że nie) ale jak dla mnie to pokazuje, że firma nie korzysta wyłącznie ze skór najwyższej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 Dziękuję @Zajac Poziomka- dokładnie o to mi chodzi. Prawy but wygląda za przeproszeniem jak z CCC, co wydaje mi się, że jest widoczne na zdjęciach. Buty wyglądają jak nie od pary. Co więcej- nie wydaje mi się, że zdjęcia wyolbrzymiły opisywany problem- buty są ciemne a zdjęcie robione w pomieszczeniu- w naturalnym świetle różnica w wyglądzie butów jest jeszcze większa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 To standard na jakość Yanko. Na trzy pary z którymi obcowalem dwie miały problem z jakością skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 5 minut temu, Krzysztof G napisał: To standard na jakość Yanko. Na trzy pary z którymi obcowalem dwie miały problem z jakością skóry. Nie mogę się zgodzić. Mam kilka par i jest to jedyny model gdzie występuje problem ze skórą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi