Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 hour ago, Diminished said:

Czy ktoś noszący marynarki 48 mógłby zmierzyć swoją w klatce i rękawach? Jestem ciekawy jaki będzie rozstrzał pomiarów. Wg. tabeli Havana r. 48 powinna mieć 55cm w klatce, moja kupowana pół roku temu ma 50.5cm (mierzone tak jak w instrukcji SuSu). Znalazłem używany garnitur r. 48 który rzeczywiście ma 54cm i już sam nie wiem, czy ja coś źle mierzę czy te rozmiary wychodzą tak nierówne.

Jak mierzę tuż pod wszyciem pachy to wszystkie są w okolicach 54cm. Praktycznie nie ma rozbieżności.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 20.01.2022 o 21:09, michasacuer napisał:

Jak oceniacie dopasowanie?

Leżą całkiem nieźle w biodrach, jednak szerokość nogawek nie koresponduje z górą spodni - wyższy stan i zakładki nie wyglądają dobrze z rurkowatymi nogawkami, bo nie wygląda to proporcjonalnie. Oczywiście można mieć różne preferencje i zwyczajnie lubić nosić spodnie w kroju slim, ale moim zdaniem zaprezentowane spodnie nie leżą na Tobie dobrze. Z doświadczenia podpowiem, że lepiej przesadzić w drugą stronę i potem skorygować dopasowanie u krawca.

Przykład dobrze skrojonych spodni, gdzie szerokość nogawek współgra z wysokim stanem, zakładkami i zapasem materiału wokół bioder:

https://putthison.com/wp-content/uploads/2020/08/84288222_613004769552520_6853004302312809180_n-820x1024.jpg

(Dylan and Son)

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 godziny temu, Wodzu napisał:

Leżą całkiem nieźle w biodrach, jednak szerokość nogawek nie koresponduje z górą spodni - wyższy stan i zakładki nie wyglądają dobrze z rurkowatymi nogawkami, bo nie wygląda to proporcjonalnie. Oczywiście można mieć różne preferencje i zwyczajnie lubić nosić spodnie w kroju slim, ale moim zdaniem zaprezentowane spodnie nie leżą na Tobie dobrze. Z doświadczenia podpowiem, że lepiej przesadzić w drugą stronę i potem skorygować dopasowanie u krawca.

Przykład dobrze skrojonych spodni, gdzie szerokość nogawek współgra z wysokim stanem, zakładkami i zapasem materiału wokół bioder:

https://putthison.com/wp-content/uploads/2020/08/84288222_613004769552520_6853004302312809180_n-820x1024.jpg

(Dylan and Son)

Dzięki, spodnie już dawno poszerzyłem 2cm w pasie (tak jak napisałeś, wolę mieć zapas i ściągnąć go regulatorami niż mieć spodnie na styk), 1cm w udach i 2cm w łydkach

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moja magiczna kula mówi mi, że będzie przynajmniej jedna wyprzedaż w ciągu najbliższych 5 lat.

...a póki co ceny w SuSu wzrosły o 20% dwa czy trzy dni temu.

Opublikowano
23 minuty temu, Aras napisał:

Moja magiczna kula mówi mi, że będzie przynajmniej jedna wyprzedaż w ciągu najbliższych 5 lat.

...a póki co ceny w SuSu wzrosły o 20% dwa czy trzy dni temu.

Na szczęście Basicowe garnitury trzymają cenę 1500zl od dłuższego czasu. Wzrost cen widać po Custom Made, imho 3600zl za wypasione MTO, co o tym myślicie? Za tyle można już szukać MTM

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak wypadają rozmiarowo dwurzędowce susu względem jednorzędowych.
Noszę havane traveller unlined 50 regular.
Czy dwurzędowa Havana/Madison też z wełny traveller będzie pasował w 50 czy może rozmiar większy?

Opublikowano
2 minuty temu, mosze napisał:

Od dawna nic nie kupiłem, ale wszystkie marynarki SS (jedno- i dwurzędowe) mam w tym samym rozmiarze.

Natomiast same kroje nieco się różnią i nieco inaczej leżą.

Jednorzędowce poza skróceniem rękawów o 1cm leżą na mnie prawie idealnie.

Powiesz coś więcej Kolego czego mogę się spodziewać po dwóch rzędach względem jedno?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.08.2022 o 05:57, pablocito napisał:

Dawno nic nie było, a temat i pora wołają o limeryk:

Znudziła się panu z Gdowa
Moda jednorzędowa
-Dwa rzędy zamiast jednego
-Więcej guzików, Kolego
To jest atrakcja cenowa!
emoji6.png

Najlepsze z Gdowa tylko ? ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokładnie tak. Ostatni raz dwa lata temu? Mieliście okazję coś ostatnio zamawiać? Wydaje mi się, że kiepsko u nich z jakością. Zamawiałem płaszcz, który odesłałem ze względu na plamy. W wymienionym modelu ta sama sytuacja. Wyglądały tak, jakby ktoś je czymś oblał. Około trzech tygodni temu zamówiłem spodnie. Otrzymałem uszkodzone - pocięta tkanina.

Opublikowano
11 godzin temu, Karol G. napisał:

Czyżby w tym roku nie było akcji outletowej

Może i od 2 lat nie otwierają outletu, ale za to jest drożej hehe. Osobiście nie uważam już SS za atrakcyjny sklep.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.12.2022 o 22:55, papiez_ napisał:

Może i od 2 lat nie otwierają outletu, ale za to jest drożej hehe. Osobiście nie uważam już SS za atrakcyjny sklep.

W tym roku kupiłem dwie pary spodni i totalnie odradzam. Flanela użyta do tegorocznych Duca (swoją drogą, bardzo przyjemny fit dla kogoś, kto lubi szerokie nogawki i wysoki stan na wysokości pępka) jest tak słabej jakości że gniecie się od samego noszenia. Gramatura też jest jakoś absurdalnie niska, są lżejsze od mojego letniego MTM od Macaroni Tomato a to już, wyczyn. Podobne zastrzeżenia mam do Spodni Ames (flanela granatowa). Materiał jest znacznie grubszy/cięższy ale też ma jakiś problem z zagnieceniami czego nie mogę powiedzieć o tegorocznym Macaroni. Spodnie radzę omijac, chyba że macie okazję kupić po dobrej cenie. Swetry z wełny merino też moim zdaniem trochę overpriced. To jest prawie to samo co można dostać w Uniqlo a cena w tym drugim 1/3 niższa 

Opublikowano

Suit Supply jest nieziemsko przereklamowany. Podobnie Meermin w butach. Myślę, że kwestia "made in China" też zaczyna dochodzić do głosu w argumentach na nie. Jest sporo dobrych zamienników wciąż robionych w krajach UE. 

Mam wrażenie, że to nie tyle chęć dania jak najlepszego produktu w jak najlepszej cenie grała tu rolę, co przeklęta "optymalizacja kosztów produkcji". Cykl życia tego paskudnego pomysłu to zazwyczaj - 1. Dobry produkt w dobrej cenie. 2. Spadek jakości. 3. Takie samo badziewie jak reszta. I Suit Supply jest na zaawansowanym etapie numer 2. 

Opublikowano
28 minut temu, checkeredstripedhawk napisał:

Suit Supply jest nieziemsko przereklamowany. Podobnie Meermin w butach. Myślę, że kwestia "made in China" też zaczyna dochodzić do głosu w argumentach na nie. Jest sporo dobrych zamienników wciąż robionych w krajach UE. 

Mam wrażenie, że to nie tyle chęć dania jak najlepszego produktu w jak najlepszej cenie grała tu rolę, co przeklęta "optymalizacja kosztów produkcji". Cykl życia tego paskudnego pomysłu to zazwyczaj - 1. Dobry produkt w dobrej cenie. 2. Spadek jakości. 3. Takie samo badziewie jak reszta. I Suit Supply jest na zaawansowanym etapie numer 2. 

Marynarki nadal są okej jednak dla polskiego konsumenta ich cena niebezpiecznie zbliza się do poziomu Poszetki/Macarona/Zacka i lepiej postawić na nich niż SS mając na przykład 2000zl na samą marynarkę. Swój pierwszy garnitur z SuSu kupowałem parę lat temu za 1100zl, obecnie jest to 1800zl i nadal twierdzę że to dobra cena za Basic gdzie niektórzy w Polsce potrafią wydać 2000zl na klejoną vistule.

To czego polski konsument nie jest w stanie doświadczyć to kosmiczny in-store experience gdzie asystent jest cały czas przy tobie (jeśli chcesz) na bieżąco doradza ci produkty, fit czy styl a także zleca poprawki krawieckie które można wykonać już w sklepie w kilkanaście - kilkadziesiąt minut. Za to też się dopłaca.

No i miejmy na uwadze, że Suituspply to sieciowka a nie "rodzimy" brand z małym wolumenem 

Opublikowano
4 godziny temu, michasacuer napisał:

Marynarki nadal są okej jednak dla polskiego konsumenta ich cena niebezpiecznie zbliza się do poziomu Poszetki/Macarona/Zacka i lepiej postawić na nich niż SS mając na przykład 2000zl na samą marynarkę. Swój pierwszy garnitur z SuSu kupowałem parę lat temu za 1100zl, obecnie jest to 1800zl i nadal twierdzę że to dobra cena za Basic gdzie niektórzy w Polsce potrafią wydać 2000zl na klejoną vistule.

A Poszetka już nie szyje w tej samej, chińskiej szwalni co SuSu? Macaron AFAIK miał szyć gdzieś w Polsce, a ostatni to xD