Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, adamW napisał:

@laleczka, te wełniane polo pierzesz ręcznie czy chemicznie? Swoją drogą ciekawe jak taka dzianina zachowa się wisząc na wieszaku- czy mocno się wyciągnie...

Wszystkie swoje wełniane rzeczy piorę ręcznie, czasami na trybie 'wełna' w pralce ale raczej rzadko. Na wieszaku nic wełnianego (prócz marynarek i spodni) nie wieszam bo nie widzę sensu, szczególnie jak te rzeczy nie mają tendencji do mięcia się. Swetry i polówki są zwykle złożone w kostkę i nic im się nie dzieje. Jeżeli pytałeś o suszenie to na płasko na ręczniku, tak jak to jest wskazane w przypadku takich rzeczy. Wiadomo, że takie rzeczy są dużo bardziej uciążliwe w utrzymywaniu niż zwykłe koszulki ale mi osobiście to nie przeszkadza :) Mam tego na tyle, że robię to za jednym zamachem, a i tak wełna nie wymaga tak częstego odświeżania co bawełna. 

Jakby co to metka mówi: hand-wash, dry clean, do not bleach - czyli albo pierz ręcznie albo chemicznie. 

Zamówiłem lniany (lniano-wełniany) garnitur Havana, do którego się przymierzałem jakiś czas temu i mam nieco wątpliwości do tego marszczonego wszycia oraz rozmiaru, chociaż 48 zawsze było idealne od SuSu i wypełniam marynarkę ramieniem.

Ale, o tutaj, fałdka jest.

falda2.jpg.d139400bd7153786f6d2a26e4ecd2c34.jpg

falda1.jpg.46f8ae4db21a131d644373bc2a4d1515.jpg

Spójrzcie, proszę, też na całość.

falda-tyl.thumb.jpg.16b5030ceccdb2600db7286e5f488839.jpg

falda-przod.thumb.jpg.9efde16f83781adf8eab6b5811a390bf.jpg

Skrócić spodnie i nosić czy odesłać Holendrom?

Moje doświadczenie jest takie, że przy marynarkach bez wypełnienia bardzo dużo zależy od tego jak układa się koszula. Jeśli ona nie układa się idealnie, będzie to widać na marynarce. Widać to też na stronie SuSu z modelem na filmie.

Na zbliżeniu wygląda to tak jakby rękaw wychodził poza obrys twoich ramion. Jest to widoczne z daleka. Być może marynarka jest zbyt obszerna w tym miejscu? Możesz spróbować z mniejszym rozmiarem.

Zazwyczaj wybieram rozmiar 24, wtedy zazwyczaj spodnie wymagają skrócenia i  zwężenia. Przy rozmiarze 23 marynarka różni się teoretycznie o pół centymetra w barkach, ale 23 daje uczucie ucisku, więc wolę dopłacić za poprawki i mieć trochę luźniejszą górę. Pierwszy raz zamówiłem Lazio zamiast havany i tutaj jeszcze musiałem skrócić rękaw i zwęzić marynarkę. Więc niestety nie jest aż tak fajnie, że zmieniasz z jednego modelu na drugi i wszystko leży idealnie. 

• Oceniam pozytywnie 1

1 godzinę temu, Dyjamentowski napisał:

Dziękuję, Panowie. Odsyłam.

Jeśli generalnie garnitur mi się podoba, to próbowałbyś rozmiar mniejszy? Jest nadzieja?

Nadzieja jest zawsze lub prawie zawsze.

Przede wszystkim sprawdź, czy faktycznie ramiona są za szerokie, jak sugerują zdjęcia. No i mniejszy rozmiar będzie mniejszy w każdym wymiarze. Jeśli marynarka pasuje idealnie poza ramionami, to mniejsza będzie za mała.

13 godzin temu, Dyjamentowski napisał:

Według wymiarów na stronie jestem między 48 a 50 i 48 zawsze leżały dobrze, więc nie chcę tachlować paczkami bez sensu. Ale może przy miękkich ramionach to nie będzie bez sensu. Stąd pytanie.

Masz rację. Zamawiam 46. Ma centymetr węższe ramiona. Może to rozwiąże problem.

Daj znać jak to wygląda z mniejszym rozmiarem gdy przyjdzie. Nie wiem jakie są różnice w pozostałych wymiarach, o czym wspomniał mosze, ale jestem ciekaw czy będzie dobra w barkach i za mała gdzie indziej czy po prostu będzie dobrze leżeć.

W opcji "Na zamówienie" absurdalnie niskie ceny na niektóre tkaniny. Można dostać garnitur za 650 zł. Pewnie błąd w systemie i będą anulowali zamówienia, ale kto wie...  Na pierwszy rzut oka wygląda to tak, jakby ceny dla krajów z euro były poprawne a nasze (czy USD) "skopane".

• Oceniam pozytywnie 1

42 minuty temu, Aras napisał:

W opcji "Na zamówienie" absurdalnie niskie ceny na niektóre tkaniny. Można dostać garnitur za 650 zł. Pewnie błąd w systemie i będą anulowali zamówienia, ale kto wie...  Na pierwszy rzut oka wygląda to tak, jakby ceny dla krajów z euro były poprawne a nasze (czy USD) "skopane".

Posypią się wypowiedzenia w Suitsupply - jak w Biedronce ostatnio...

11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Ja tam bym się czuł naprawdę głupio wykorzystując oczywisty błąd w systemie i mam nadzieję że anulowania zamówień nie będzie bo po prostu nikt nie będzie tego błędu próbował wykorzystać. To (przynajmniej z nazwy) forum o klasycznej elegancji, a wykorzystywanie czyjejś pomyłki dla osiągnięcia korzyści majątkowych byłoby wyjątkowo nieeleganckie.

Patrząc na wątek na SF to tam jednak nie było oporów do korzystania na tej pomyłce. 

9 minut temu, michasacuer napisał:

To nie może być błąd. Dlaczego niektóre tkaniny mają niższą cenę a niektóre nie? Te z "błędem" nie mają prawie żadnych opcji (krój, guziki) a te w full price mają wszystkie opcje do wyboru. Pewnie chcą wyczyścić magazyny. Bawełny w większości mają ten "błąd"

Raczej wątpię, ale kto wie. Część cen zdaje się juź wróciła do poprzednich wartości. U mnie wszystkie chyba mają opcje... Czy to pomyłka czy nie, to możemy się tylko dowiedzieć z jakiegoś oficjalnego komunikatu, albo jak ktoś zapyta na prvie 😁 Ewentualnie jak anulują zamówienia.

17 minut temu, michasacuer napisał:

To nie może być błąd. Dlaczego niektóre tkaniny mają niższą cenę a niektóre nie? Te z "błędem" nie mają prawie żadnych opcji (krój, guziki) a te w full price mają wszystkie opcje do wyboru. Pewnie chcą wyczyścić magazyny. Bawełny w większości mają ten "błąd"

Wyjściowa cena spodni Custom made to 600zł. Cena 30zł to oczywista pomyłka- jak można myśleć inaczej? Za 30zł to w Lidlu nawet spodni nie kupisz.

1 minutę temu, eduardo napisał:

Chyba raczej 300?

Wybrałem pierwszą z brzegu bawełnę i było 30zł. Ale faktycznie nie było żadnych dodatkowych opcji typu fit, rozmiar, itd. Nie dało się ich dodać do koszyka. Nie wiem- może wczoraj wszystko hulało i można było takie spodnie kupić za 30zł.

5 minut temu, adamW napisał:

Wyjściowa cena spodni Custom made to 600zł. Cena 30zł to oczywista pomyłka- jak można myśleć inaczej? Za 30zł to w Lidlu nawet spodni nie kupisz.

Pewnie promocja z okazji BLM, dają się dobrowolnie obrabować przez internet, ach ten nowoczesny marketing 😂

9 minut temu, adamW napisał:

Mimo wszystko podejrzana sprawa. Dlaczego niektóre materiały a nie wszystkie? Na jakąś szarą wełnę też było -950zł i ta sama historia, zero kustomizacji. 

No cóż, dowiemy się wkrótce. Dwie marynarki z bawełny zamówione.