babicz999 Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 Ja z tym problemu nigdy dotąd nie miałem, latem od pewnej temperatury i tak się spocisz. Z tą różnicą, ze cupro "oddycha", a poliester już nie ma bardzo.To ciekawe, bo te droższe Havany, które posiadam i były wyceniane na 499$ mają właśnie poliester, tańsze zaś z ceną metkowa 399$ posiadają cupro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 Jak do tego poliestru w rękawach podchodzicie? Nie przeszkadza Wam to? U Milera, w Poszetce, ZR czy nawet MD (da się znaleźć), jest normalnie wiskoza... Czy może wymieniacie to u krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 A robiliście kiedyś testy na to "oddychanie", bądź "nie oddychanie"? Z odpowiedniego poliestru robi się ubrania sportowe i jakoś nikt nie umiera z "braku oddychalności"... Mam i takie i takie marynarki i żadnej różnicy nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 Jedyne miejsce, które miałem mokre od potu, nosząc marynarkę w ciepłe dni, to klatka piersiowa, po lewej stronie. Tam czasem w kieszeni noszę portfel. Spoconych rąk nie zauważyłem od nieregulaminowej podszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 4 hours ago, Aras said: A robiliście kiedyś testy na to "oddychanie", bądź "nie oddychanie"? Z odpowiedniego poliestru robi się ubrania sportowe i jakoś nikt nie umiera z "braku oddychalności"... Mam i takie i takie marynarki i żadnej różnicy nie widzę... Ubranie sportowe "dziala" inaczej. Przylega do ciała, przez co odprowadza wilgoć i szybko wysycha bo nie jest higroskopijna. Po za tym to inny poliester - zazwyczaj mikrofibra, ma dużo cieńsze włókna. Edit. Jak dmucham przez ubranie sportowe, to powietrze przechodzi swobodnie, jak przez bawełnę. Natomiast ten poliester w rękawach jest praktycznie nieprzepuszczalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 27 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2020 A ten poliester w rękawach to worek foliowy?:) Chodzę w różnych marynarkach latem od wielu lat... i rękawy to ostatnie chyba miejsce, w którym jest mi za gorąco i się pocę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2020 Ja też uważam, że rękawówki z poliestru to tak zwana "głupia oszczędność". Niby urwą kilka EURO, ale taka marynarka od razu gorzej oddycha. I tak, zmieniałem już rękawówkę marynarek na cupro (akurat nie z SuSu, tylko z Massimo Dutti), uważam, że jest lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 To ja z okazji święta pochwalę się pewnym sukcesem. Przy okazji dyskusji o kursie euro stosowanym przez SuSu znalazłem dwie marynarki (C1503M i C1517) wycenione u nas na prawie 2200 zł, a gdzie indziej na bodajże 229 euro. Zgłosiłem to to ich supportu i otrzymałem zdawkową odpowiedź, że na to spojrzą... Już straciłem nadzieję... a tu dzisiaj patrzę i widzę sukces: ceny spadły do 1069 zł. "Rabat" prawie jak w outlecie:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 2 godziny temu, Aras napisał: To ja z okazji święta pochwalę się pewnym sukcesem. Przy okazji dyskusji o kursie euro stosowanym przez SuSu znalazłem dwie marynarki (C1503M i C1517) wycenione u nas na prawie 2200 zł, a gdzie indziej na bodajże 229 euro. Zgłosiłem to to ich supportu i otrzymałem zdawkową odpowiedź, że na to spojrzą... Już straciłem nadzieję... a tu dzisiaj patrzę i widzę sukces: ceny spadły do 1069 zł. "Rabat" prawie jak w outlecie:) Brawo też mnie zastanawiała ich stosunkowo wysoka cena jak na ,,zwykłe” lniane marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 Taka ciekawostka - z outletu kupiłem dwie koszule (dwa różne rozmiary tego samego modelu). Rabat dodatkowy przy dwóch wynosił 20 %. Zwróciłem jedną z nich. Dzisiaj dostałem zwrot. Zwrócili kwotę, że wyszło iż kupiłem 1 koszulę z rabatem dodatkowym 20 %. Ogólnie tak robili? Bo się zastanawiam czy nie napisać do nich, że za dużo mi zwrócili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 Oni muszą Ci oddać tyle, ile za nią zapłaciłeś. Wszelkie rabaty, promocje itp. to jest już ich problem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 6 godzin temu, Nawrot napisał: Oni muszą Ci oddać tyle, ile za nią zapłaciłeś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Mały przegląd tego, co udało się pozyskać z outletu. Może przyda się komuś na przyszłość… Wszystko to rozmiar 98 (mam 185 cm). Na początek dwie Havany. Po lewej letnia mieszanka wełna, jedwab, len. Ten garnitur przymierzałem już rok temu i odesłałem ze względu na produkt „spodniopodobny” (czytaj. rajtuzy)… W cenie outletowej (coś koło 1300 zł) postanowiłem raz jeszcze spróbować… i chyba znów odeślę (zbyt mały zapas materiału). Po prawej ponoć zimowa wełna VBC „psi ząb”. Za 560 zł trudno narzekać... Raczej zostaje. Dalej, Lazio - letnia mieszanka wełna, jedwab, len. Liczyłem na ciekawszy kolor (w rzeczywistości to coś pomiędzy tymi fotografiami). Trudno to chyba będzie z czymkolwiek łączyć… Na plus: moim zdaniem leży całkiem przyzwoicie. 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aras Napisano 3 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Po lewej letni Lazio len, jedwab, bawełna i chyba nylon. Materiał dosyć ciężki i sztywny. W dodatku rękawy to porażka – bardziej przypominają rozmiar 50. Zdecydowany zwrot. Po prawej granatowy Lazio wełna + len. Niestety niemiłosiernie się gniecie… Na plus: fajny kolor. Raczej jestem na nie. Na koniec letnia Sienna. 100% wełna Super 130 - raczej "lekka". Trochę szersza niż inne Sienny, które miałem okazję przymierzać. Wydaje się odrobinę za duża, ale może przesadzam. Zapłaciłem za nią coś koło 1000 zł. 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 @Aras gratuluję dopasowania, właściwie możesz wybierać tylko pod kątem estetyki i materiału, który najbardziej teraz potrzebujesz. Mi by było trudno odrzucić jeden zdecydowanie, ale cicho opowiadam się za zostawieniem granatowego Lazio wełna/leń. Utwierdziłeś mnie ponownie w przekonaniu, że jak garnitur SuSu na 185cm+ to long - dzięki za wszystkie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 A dla mnie właśnie ten letni Lazio (przynajmniej ze zdjęć) jest faworytem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Bardzo ładnie leżą te garnitury jak na RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 @Aras - mam ten sam rozmiar co Ty (98, a w koszulach 41). Zamówiłeś może coś poza garniturami ze zdjęć, czego nie zatrzymujesz dla siebie i zamierzasz zwrócić? Może przygarnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Dzięki za pochwały/uwagi. Mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się co dalej. Raczej na pewno zostawię sobie "zimową" jodełkę VBC (którą z rozpędu nazwałem psim zębem), bo za takie "grosze" to ciężko kupić porządne spodnie a co dopiero garnitur. Pomyślę jeszcze nad którymś z letnich garniturów... Trudno tutaj jednak mówić o jakiś wielkich okazjach cenowych (być może z wyjątkiem Sienny). Dobre wrażenie robią tkaniny E.Thomasa - mieszanki wełny, jedwabiu i lnu, czyli szary w kratę i niebieski. Ten pierwszy niestety ma super wąskie spodnie a drugi "trudny" kolor. @skatej Zamawiałem jeszcze koszule rozmiar 39 long ale już je odesłałem. Extra slim fit był za ciasny w klatce a zwykły slim fit za luźny chyba wszędzie. Zamówiłem też dwie pary spodni: jedne lniane Brescia (i te zostawiam) i jedną białą mieszankę bawełny z lnem (bodajże Brentwood) - te oddaję, ale nikomu ich nie polecam. Materiał jest bardzo prześwitujący a sam egzemplarz wygląda jakby przeszedł wiele outletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Panowie, Czy garnitur z linka będzie nadawał się do rozkompletowania? Może ktoś go oglądał na żywo? Potrzebuje letni garnitur na kilka okazji ale nie chciał bym żeby leżał w szafie... Szukałem także wełny z lnem, żeby się tak bardzo nie gniótł jak sam len, albo len z bawełną. Jednak chciałbym żeby był bardziej przewiewny i "letni" oraz mniej formalny niż sama wełna. https://eu.suitsupply.com/pl/havana-suits/garnitur-havana%2C-jasnoszary%2C-w-pepitkę/P6027.html?cgid=havana-suits&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Moim zdaniem, kultywując najświetniejsze tradycje internetu "nie znam się a się wypowiem", na podstawie zdjęć nadaje się do rozkompletowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Jak letni to bez podszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 1 hour ago, mosze said: Jak letni to bez podszewki. O nie, właśnie zauważyłem, że on ma podszewkę. Myslem, że wszystkie Hawany jej nie mają... Bardzo dużo to zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Nie wiem, można zawsze wypruć, ale to są dodatkowe koszty. Może są inne powody zastosowania podszewki - wiotkość/delikatność tkaniny (?). W każdym razie dają pełną podszewkę do niektórych lnianych marynarek, co wg mnie jest już nieporozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Panowie, wiecie jak rozpoznać, które garnitury w ofercie SuSu są z Fresco? Albo z czegoś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi