Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 16 minut temu, Servetch napisał: Moim zdaniem są zdecydowanie lepsze, głównie wykończenie (obszycie dziurek na guziki) oraz materiał (zazwyczaj). Plus guziki z masy perłowej w standardzie (w Oldze trzeba było dopłacić 8€ do opcji premium) i poprawcie mnie ale rękawy wszyte są chyba jakimś bardziej fancy sposobem - widać taki ręcznie szyty szew dookoła ramienia i szew boczny koszuli nie zbiega się ze szwem rękawa. Materiały widziałem wyłącznie E.Thomas. Ciekawi mnie czy ktoś wie gdzie je mogą szyć w Polsce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Tczew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Ręczny szew Panie to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Fajne, bufoniaste wszycie rękawów, że sporymi marszczeniami. W marynarce to by była przesada, efekt nieco teatralny, ale tutaj jest ciekawie- inaczej. Jednak dla mnie koszula to 1. Materiał 2. Dopasowanie. Inne rzeczy są trzecioplanowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 11 minut temu, eye_lip napisał: Ręczny szew Panie to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu. A jakby Ci ktoś powiedział, że skóry strusie i aligatorowe to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu? Smutno by Ci się pewnie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Nie bardzo, bo na całym świecie wytwarza się tego typu dobra luksusowe, poza tym nie konkuruję ceną, a ręczne wszycia rękawa, obszywane ręcznie wszystkie dziurki, wszywana ręcznie plisa etc. to albo na południu Włoch albo w Indiach i raczej nie za 100 euro tylko więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Czy myślisz, że koszula full-wypas zrobiona w Polsce wypadłaby cenowo pomiędzy Neapolem a New Delhi? Nie zakładam z góry, że w naszym kraju brakuje skilla, skoro robimy bardzo dobre ręcznie wykonane produkty galanteryjne (Twoje i innych rzemieślników na Forum) i wykonujemy koszule dla najwyższej linii SuSu. Czy przeskok na pełną ręczną robotę byłby duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Z ich butami miał ktoś do czynienia? Interesuje mnie rozmiarówka w cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Czy myślisz, że koszula full-wypas zrobiona w Polsce wypadłaby cenowo pomiędzy Neapolem a New Delhi? Nie zakładam z góry, że w naszym kraju brakuje skilla, skoro robimy bardzo dobre ręcznie wykonane produkty galanteryjne (Twoje i innych rzemieślników na Forum) i wykonujemy koszule dla najwyższej linii SuSu. Czy przeskok na pełną ręczną robotę byłby duży?Byłaby dużo droższa ale to nie o to chodzi. Nikt nie ma w tym interesu aby robić takie koszule. Jest to nieopłacalne, nie ma konwersji na sprzedaż, nie ma pracowników którzy to robią, nie ten target. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Elegant Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Materiały widziałem wyłącznie E.Thomas. Ta firma nie produkuje tkanin koszulowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 7 godzin temu, Pan Elegant napisał: Ta firma nie produkuje tkanin koszulowych. Oczywiście moja pomyłka. Chodziło o Thomas Mason. @Pawcio mam takie małe porównanie. 1) koszula z najwyższej linii ma rękaw osadzony z marszczeniem, wykończony pojedynczym ściegiem, a szwy idące wzdłuż rękawa i korpusu szyte są wysoką gęstością. Szew boczny i szew rękawa nie schodzą się. 2) W linii środkowej (purple) rękaw osadzony jest z użyciem szwu wysokiej gęstości, natomiast wzdłuż rękawa i korpusu biegną szwy standardowej gęstości. Szew boczny i szew rękawa schodzą się. Linia purple ma natomiast kilka cech linii wyższej - ładniej obszyte dziurki niż standard, czasem perłowe guziki, i szew boczny wykończony na dole takim trapezem z materiału (nie znam fachowej nazwy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 @klient Tak, spodnie mają taki zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Cz. Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 10 godzin temu, eduardo napisał: Z ich butami miał ktoś do czynienia? Interesuje mnie rozmiarówka w cm. Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 6 minut temu, Karol_Cz. napisał: Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. Szukając ostatnio loafersów zauważyłem, że znacząca ilość firm zaleca wybór loafersów o rozmiar większych od pozostałych butów danej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W Monkach Berwicków rozmiar 42 uciskało mi palce w najszerszym miejscu więc z tego kolega @Karol_Cz. napisał tutaj powinienem celować w okolice 9. Dzięki za info, pozostaje po prostu przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: 1) koszula z najwyższej linii ma rękaw osadzony z marszczeniem, wykończony pojedynczym ściegiem, a szwy idące wzdłuż rękawa i korpusu szyte są wysoką gęstością. Szew boczny i szew rękawa nie schodzą się. Red line również ma te cechy. To moja najlepiej wykonana koszula, zresztą made in Poland. Slim fit w kołnierzyku 38 nie jest workowaty przy ok. 100 cm w klatce i 85 cm w pasie, przeciwnie. Na mnie koszula leży idealnie. Extra slim fit jest bardzo, bardzo wąski w tym rozmiarze. Jedynym "minusem" była pełna cena, którą zapłaciłem, czyli 99 euro. Biorąc pod uwagę jakość wykonania, materiał i dopasowanie do mojej sylwetki pełna cena jest akceptowalna. Niestety w outlecie koszul tej linii w tym rozmiarze nie udało mi się znaleźć i kupiłem jedną z linii purple i jedną blue (jorty były tylko extra slim fit). Ta pierwsza wykonana jest bardzo słabo (tkanina Monti, szycie, o ile dobrze pamiętam, w Macedonii), materiał lekko gryzący. Dużo lepiej uszyta jest najtańsza koszula (tkanina no name, traveller, made in Mauritius) i w promocji to bardzo dobry zakup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 16 minut temu, Grafa napisał: Red line również ma te cechy. Jorty/Red line to to samo pod względem wykonania. Jort jest tylko nazwą osobnej kolekcji wewnątrz najwyższych linii ubrań. Mogą mieć bardziej krzykliwe wzory i drobne różnice w dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W takim razie pierwotna cena jortów tym bardziej szokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Chyba uzupełnili outlet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 To już chyba w mniejszym zakresie niż wczoraj. W koszulach mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 22 godziny temu, Marcin C napisał: Hej. Czy wasza koszula dżinsowa tez tak mocno śmierdzi jakaś chemia? Miałem do tej pory trzy denimowe i jedna dość wyraźne pachniała jakąś niezidentyfikowaną chemią. Po pierwszym praniu wszystko się unormowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 10 godzin temu, KIERMAN.pl napisał: Chyba uzupełnili outlet. A o co konkretnie bo w garniturach nie widzę różnicy. Przynajmniej w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W moim rozmiarze doszedł chyba jeden garnitur... więc to raczej ruchy minimalistyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 10 godzin temu, artisan napisał: A o co konkretnie bo w garniturach nie widzę różnicy. Przynajmniej w moim rozmiarze. Ja w moim widzę i to nie jeden garnitur tylko kilka, tak samo z marynarkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Rozmiary 46/23 doszło parę modeli marynarek. Z drugiej strony, ktoś zwracał outletowe zamówienie z odbiorem paczki przez kuriera? Kurier zamówiony na wczoraj i nie otrzymałem od SuSu czy UPS żadnego info czy odbiór paczki został przesunięty czy wydarzyło się jeszcze coś innego, a zwrot został "klepnięty" na stronie suit supply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi