Nawrot Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 @klient Tak, spodnie mają taki zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Cz. Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 10 godzin temu, eduardo napisał: Z ich butami miał ktoś do czynienia? Interesuje mnie rozmiarówka w cm. Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 6 minut temu, Karol_Cz. napisał: Co prawda nie znam ich rozmiarówki w cm, ale patrząc na doświadczenia z różnymi firmami, to kierowanie się długością wkładki czasem jest zgubne. Zamówiłem na outlecie dwie pary w rozmiarze 40. Jedne brązowe Derby (FW16712105) drugie Tassel Loafers, zamszowe (FW182905). Na moich stopach najlepiej leżą Berwicki i od nich zawsze wybieram rozmiar UK 6 (39). Derby leżą bardzo dobrze, natomiast do Loafersów nie byłem w stanie włożyć stopy. Szukając ostatnio loafersów zauważyłem, że znacząca ilość firm zaleca wybór loafersów o rozmiar większych od pozostałych butów danej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W Monkach Berwicków rozmiar 42 uciskało mi palce w najszerszym miejscu więc z tego kolega @Karol_Cz. napisał tutaj powinienem celować w okolice 9. Dzięki za info, pozostaje po prostu przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: 1) koszula z najwyższej linii ma rękaw osadzony z marszczeniem, wykończony pojedynczym ściegiem, a szwy idące wzdłuż rękawa i korpusu szyte są wysoką gęstością. Szew boczny i szew rękawa nie schodzą się. Red line również ma te cechy. To moja najlepiej wykonana koszula, zresztą made in Poland. Slim fit w kołnierzyku 38 nie jest workowaty przy ok. 100 cm w klatce i 85 cm w pasie, przeciwnie. Na mnie koszula leży idealnie. Extra slim fit jest bardzo, bardzo wąski w tym rozmiarze. Jedynym "minusem" była pełna cena, którą zapłaciłem, czyli 99 euro. Biorąc pod uwagę jakość wykonania, materiał i dopasowanie do mojej sylwetki pełna cena jest akceptowalna. Niestety w outlecie koszul tej linii w tym rozmiarze nie udało mi się znaleźć i kupiłem jedną z linii purple i jedną blue (jorty były tylko extra slim fit). Ta pierwsza wykonana jest bardzo słabo (tkanina Monti, szycie, o ile dobrze pamiętam, w Macedonii), materiał lekko gryzący. Dużo lepiej uszyta jest najtańsza koszula (tkanina no name, traveller, made in Mauritius) i w promocji to bardzo dobry zakup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 16 minut temu, Grafa napisał: Red line również ma te cechy. Jorty/Red line to to samo pod względem wykonania. Jort jest tylko nazwą osobnej kolekcji wewnątrz najwyższych linii ubrań. Mogą mieć bardziej krzykliwe wzory i drobne różnice w dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W takim razie pierwotna cena jortów tym bardziej szokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Chyba uzupełnili outlet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 To już chyba w mniejszym zakresie niż wczoraj. W koszulach mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 22 godziny temu, Marcin C napisał: Hej. Czy wasza koszula dżinsowa tez tak mocno śmierdzi jakaś chemia? Miałem do tej pory trzy denimowe i jedna dość wyraźne pachniała jakąś niezidentyfikowaną chemią. Po pierwszym praniu wszystko się unormowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 10 godzin temu, KIERMAN.pl napisał: Chyba uzupełnili outlet. A o co konkretnie bo w garniturach nie widzę różnicy. Przynajmniej w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 W moim rozmiarze doszedł chyba jeden garnitur... więc to raczej ruchy minimalistyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 10 godzin temu, artisan napisał: A o co konkretnie bo w garniturach nie widzę różnicy. Przynajmniej w moim rozmiarze. Ja w moim widzę i to nie jeden garnitur tylko kilka, tak samo z marynarkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Rozmiary 46/23 doszło parę modeli marynarek. Z drugiej strony, ktoś zwracał outletowe zamówienie z odbiorem paczki przez kuriera? Kurier zamówiony na wczoraj i nie otrzymałem od SuSu czy UPS żadnego info czy odbiór paczki został przesunięty czy wydarzyło się jeszcze coś innego, a zwrot został "klepnięty" na stronie suit supply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Też zamówiłem i poza potwierdzającym mailem od SuSu cisza. Po weekendzie pewnie odbiorą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Ja w marcu zwracałem zakup regularny, zgłosiłem zwrot przez stronę i zamówiłem kuriera. Nikt się nie pojawił. Ostatecznie zadzwoniłem na infolinię UPS, podałem kod zwrotu i zamówiłem kuriera i dopiero wtedy paczka została odebrana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 "Fikutaśny" Jort - wełna + kaszmir. Świetny materiał. Full-canvas za niecałe 1000 zł to była prawdziwa okazja. Jeśli nie znajdę jakiś uszkodzeń, to raczej na 100% zostawiam. Jakieś głosy przeciw?:) 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Jako dziesiąty garnitur w szafie- warto (o ile lubisz się wyróżniać). 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Ale za to rozkompletowany zarówno jako odd jacket jak i ciekawe spodnie do spokojniejszej góry spokojnie zagrają. Za 1000zł to chyba dobre 2w1. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Ja bym takiego garnituru nigdy nie ubrał. Pewnie marynarkę bym założył, ale nie więcej niż parę dni w roku. Jeżeli uważasz inaczej to zostaw bo leży dobrze na Tobie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Nie mam problemu z założeniem takiego garnituru. Prawdę powiedziawszy moje otoczenie (również praca) gorzej reaguje na eleganckie granaty, niż na "odlotowe gajery":) Tak jak napisał Żorż, ten zestaw bardzo dobrze nadaje się do zdekompletowania. Jest na tyle nieformalny, iż marynarka nawet z odpowiednimi jeansami powinna zagrać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Spasowanie krat na szwie środkowym pleców rzeczywiście fikutaśne.😏 Co jeszcze ciekawe, dość podobna marynarka Jort solo, już bez spodni, kosztuje... 1300 zł. https://eu.suitsupply.com/pl/c_jackets/brązowy-kratka-jort-marynarka/C1289.html?cgid=C_Jackets&prefn1=size&prefv1=50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Bardzo ładny garnitur i ładnie leży. Ale mocny, fakt. Przy okazji - gratuluję sylwetki, jorty są bardzo wyslimowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Dzięki za uwagi. Tym razem granatowy Jort (P4080) wełna Super 150. Półpodszewka. Moim zdaniem tkanina całoroczna, choć SuSu sugeruje wiosnę/lato. Splot na tyle ciasny, iż "nie przebija" kolor koszuli. Materiał oczywiście dosyć delikatny i elegancki. Cena outletowa 1624 zł za full-canvas. Zrobiłem tylko kilka zdjęć i na każdym z nich plecy wyglądają średnio. W rzeczywistości (mam nakręcony film) układają się całkiem przyzwoicie jak na półpodszewkę i tak delikatną tkaninę. Prawdziwym problem jest "dziwne" marszczenia z przodu pod lewym obojczykiem (prawa strona na zdjęciach). Trochę się łudzę, że po użyciu parownicy znikną... ale mam wrażenie że to są jakieś "niedopasowania" na linii konstrukcja/materiał/moja sylwetka... Plusy: - podoba się - przewiewność - da się to cudo nosić nawet latem - dosyć szerokie nogawki jak na SuSu Minusy: - wspomniane marszczenie - delikatność tkaniny - zbyt mało okazji do założenia - podobne pieniądze kosztuje zwykły Super 110 Lazio z pełną podszewką, który choć nie full-canvas, to zapewne będzie się "łatwiej" nosiło i będzie więcej wybaczał. Skłaniam się do odesłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Ten pierwszy garnitur widzę tylko pod warunkiem perfekcyjnego dopasowania do odcienia cery, są takie kolory, które w przypadku złego dopasowania do kolorytu twarzy i włosów dają bardzo kiepski efekt, wydaje mi się, że to może być jeden z takich kolorów. Z koszulą też łatwo nie będzie, trzeba mieć dużą wyobraźnię i wprawę, aby nie straszyć w takim stroju, ale do odważnych świat należy! 22 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Ale za to rozkompletowany zarówno jako odd jacket jak i ciekawe spodnie do spokojniejszej góry spokojnie zagrają. Za 1000zł to chyba dobre 2w1. Zgadzam się, świetny pomysł, ja chyba tylko w ten sposób bym się odważył włożyć tę marynarkę lub spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi