Blondas Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 Niemożliwe te 95 w talii przy tej sylwetce, chyba że czegoś nie widać. Ja przy 187 i 85 kg ( w talii 86) mam Lazio 98 (koniecznie spróbuj też wersji Long, leży zależnie od proporcji sylwetki), spodnie są na styk. Ogólnie kroje spodni mają chyba wąskie. Zatem lekko nie będzie. A poszerzyć w biodrach nie ma za bardzo z czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 8 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2019 Ne mogę zlokalizować które zestawy można rozkompletować. Gdzie jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter elegantiarum Napisano 9 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2019 10 godzin temu, kanapa napisał: Ne mogę zlokalizować które zestawy można rozkompletować. Gdzie jest taka opcja? https://eu.suitsupply.com/pl/separates?from=clothing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 13 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2019 Czy ktos probowal, ktorejs z ich wyskowanych kurtek na okres przejsciowy? Zastanawiam sie nad nasteopujaca - zielona. Szukalem granatowej, ale ze wzgledu na idealny dla mnie fason mocno kusi mnie ta szaro-zielen. Jak uniwersalny bedzie ten kolor? Bedzie to dobrsze wygladalo zarowno do graniturowego garnituru jak i casualo w kolorach ziemi? https://eu.suitsupply.com/pl/coats/kurtka-field-jacket%2C-woskowana%2C-zielona/J761.html?cgid=Coats&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 To nie będzie dobrze wyglądało do miejskiego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 48 5048 - ładnie układa sie na plecach ale z przodu słabo. Rękawy są krótkie50 - przód ładnie ale z tyłu jakby za dużo było. Rękawy znowu jakby lekko krótkie. Może inny krój spróbować? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galibart Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa Marynarka w obu rozmiarach jest za krótka, celuj w wersje Long 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 48 zdecydowanie za ciasna, 50 leży dużo lepiej ... ale - tak jak powiedział @galibart - obie marynarki są za krótkie i skutkiem tego mają za wysoko położony guzik. Zdecydowanie spróbuj 98 i 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 Trzeba jednak pamiętać, iż w longu rękawy mogą być za długie a SuSu ma funkcyjne guziki. Jeśli trzeba będzie skrócić o więcej niż 1-1,5 cm to może się to skończyć kosztowną przeróbką "od góry" (jeśli znajdzie się krawca, co się tego podejmie). Z guzikiem to jest szansa 50:50, że long ma guzik obniżony w stosunku do regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 52 98 czyli Long Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa Ja bym zaniósł 98 do krawca. Moim zdaniem w najważniejszych aspektach (ramiona, długość marynarki) leży przyzwoicie, a np. wytaliowanie i korekta pleców nie powinny być zbyt trudną przeróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 Podpisałem teraz prawidłowo zdjęcia. 52 marynarka do poprawki krawieckiej. Spodnie jednak są za duże - poszukam możliwości mixa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa po zmianie podpisów - 52 leży lepiej niż 98 (ta druga jest za ciasna). Jak będziesz miał możliwość, spróbuj marynarkę 102 - wydaje mi się że może być jeszcze lepiej. Skrócenie i zwężenie spodni to nie powinien być problem. Gorzej jest z poszerzaniem, a np. w uda w tych spodniach wydają się leżeć ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2019 Spodnie na wszystkich zdjęciach, niezależnie od rozmiaru, wyglądają jak rurki, a marynarki tez nie za dobrze leżą. Poszukałbym garnituru innej firmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 27 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2019 Zając - Młody narzeka że wszystkie są za mało obcisłe. )))Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Czy widnieje gdzieś na metce z jakiej kolekcji pochodzi dany garnitur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Kiedyś na metce była data, w nowszych garniturach chyba już jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Na myśli miałem kolekcję odnośnie pory roku, choć data może byłaby pomocna w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Nie spotkałem się z jawnym określeniem kolekcji (np. "winter'88"). Metki koszul są z reguły dość skromne, natomiast metki marynarek mają sporo zagadkowych symboli - część z nich to kod tkaniny i guzików, znaczenie reszty jest zapewne znane producentowi. Być może z tych kodów, np. z kodu modelu, można takie rzeczy wyczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Aż tak dokładnie mi nie chodziło, aby było „Winter 88”, chciałem się dowiedzieć jak rozróżniać kolekcje całoroczne i jesienno- zimowe. 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 Miał ktoś z Was w rękach ta kurtkę? Materiał wygląda jak w parce jasnoszarej od susu z której jestem bardzo zadowolony, tylko nie wiem jak ciepła jest ta ? https://eu.suitsupply.com/pl/new_arrivals/ocieplona-kurtka-jort%2C-niebieska/J767.html?cgid=new_arrivals&utm_campaign=newarrivals&utm_medium=email&link=1&pdp=true&utm_source=ET-19-0110WK44PL&ud=D08730956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 Choćby nie wiem jak ciepła była, to zapalenie nerek masz w niej murowane. Na modelu wyglada komicznie. Prawie wystaje mu pępek.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 19 minut temu, pablocito napisał: Choćby nie wiem jak ciepła była, to zapalenie nerek masz w niej murowane. Na modelu wyglada komicznie. Prawie wystaje mu pępek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk długość mi akurat nie przeszkadza, poruszam się na linii dom samochód (2m), samochód -firma, firma - parking, 10m. na mocniejsze mrozy zakładam coś cieplejszego, ale generalnie do około 0st C, noszę cienki płaszcz, albo cafe racer albo john partridge parka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 długość mi akurat nie przeszkadza, poruszam się na linii dom samochód (2m), samochód -firma, firma - parking, 10m. na mocniejsze mrozy zakładam coś cieplejszego, ale generalnie do około 0st C, noszę cienki płaszcz, albo cafe racer albo john partridge parkaTo bierz tę z SuSu, jeśli Ci się podoba, bo w takiej sytuacji nie ma też większego znaczenia, czy jest ciepła. Miałem na myśli to, że ona po prostu jest strasznie krótka i spod niej będzie wszystko wystawać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 5 minut temu, xkoziol napisał: Krzychu, kup sobie normalną, przyzwoitą barbórkę. Po co kombinować? Z Barbórką jest ten problem że nie jest mocniej dopasowana, a ja noszę raczej 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi