lubo69 Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Miałem poprzedni model, Baldwin czy jakoś tak, raw denim. Oddałem, zupełnie nie mój krój.Ponieważ fora internetowe nigdy nie polecą zegarka Hugo Boss czy butów Ralph Lauren, proponuję przed zakupem przynajmniej popatrzeć na dżinsy dżinsowe zamiast modowe. Albo szukamy okazji jak Edwin w TK za 200 zł, albo idziemy na całość, płacimy 1000 zł za Iron Heart i mamy dżinsy do końca życia (dosłownie, bo w cenie są dożywotnie naprawy, a moje 23 oz prędzej mi ukradną niż je przetrę). Jest oczywiście też opcja pośrednia (Pike Brothers etc.), niekoniecznie SuSu za 600 zł. Moim skromnym zdaniem jeżeli sklep nazywa się Suit Supply, to należy w nim kupować garnitury:-) (wyjątkiem od tej zasady jest Poszetka;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Na Massdrop można znaleźć fajne dżinsy. Ja jestem zadowolony z moich Naked & Famous. Ostatnio widziałem ciekawą ofertę na dżinsy 21oz produkowane przez Sage i na bardziej przystępne wagowo dżinsy Raleigh Denim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 O właśnie, Sage to fajna i tania opcja z Indonezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Dorzucę jeszcze że ja jestem zadowolony z denimu od Luxire. Dżinsami tego nie nazwę, bo krój typowo chino z wysokim stanem, ale tkanina spoko, wykonanie fajne, póki co noszą się dobrze. Trzeba tylko pamiętać że to dość sztywna tkanina. A typowe dżinsy też zrobią jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Na Zalando Lounge dziś fajne jeansy 7 for all mankind, ceny ok. 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 4 godziny temu, lubo69 napisał: Miałem poprzedni model, Baldwin czy jakoś tak, raw denim. Oddałem, zupełnie nie mój krój. Ponieważ fora internetowe nigdy nie polecą zegarka Hugo Boss czy butów Ralph Lauren, proponuję przed zakupem przynajmniej popatrzeć na dżinsy dżinsowe zamiast modowe. Albo szukamy okazji jak Edwin w TK za 200 zł, albo idziemy na całość, płacimy 1000 zł za Iron Heart i mamy dżinsy do końca życia (dosłownie, bo w cenie są dożywotnie naprawy, a moje 23 oz prędzej mi ukradną niż je przetrę). Jest oczywiście też opcja pośrednia (Pike Brothers etc.), niekoniecznie SuSu za 600 zł. Moim skromnym zdaniem jeżeli sklep nazywa się Suit Supply, to należy w nim kupować garnitury:-) (wyjątkiem od tej zasady jest Poszetka;-))) 3 godziny temu, blekit napisał: Na Massdrop można znaleźć fajne dżinsy. Ja jestem zadowolony z moich Naked & Famous. Ostatnio widziałem ciekawą ofertę na dżinsy 21oz produkowane przez Sage i na bardziej przystępne wagowo dżinsy Raleigh Denim. Dzięki za sugestie SuSu mam rozpracowane pod kątem rozmiarów, dlatego tym się sugerowałem. Pozostałe marki przez www właśnie nie chciałbym zamawiać, bo nie wiem czy trafię z rozmiarem i wymiarami, a potem zabawa z odsyłaniem. Nie tak dawno w tkmaxx trafiłem fajne lagerfelda z których jestem bardzo zadowolony, tylko więcej ich już nie znalazłem. Tak czy inaczej, wybadam Czeladź i Zalando lounge, chyba to najłatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Z tańszych opcji jest jeszcze Unbranded , różne kroje i gramatury , 21 oz również 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 Potrzebuję podpowiedzi. Garnitur dla 18-latka. Matura do obskoczenia i inne takie więc granat klasyczny. Młody ma 186 i 90 kilo, bardzo szczupły ale ćwiczy crossfit w tym ciężary więc uda i barki są. Plus będzie się rozrastał jeszcze w szerz więc zakładam budżet do 1600 PLN. Niby wychodzi mi slim 50/52 ale może coś doradzacie. Niepokoją mnie spodnie mocno zwężane a podobają się Napoli, Havana itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 @kanapa, mam niemal identyczne wymiary, choć masa zgodnie z prawem grawitacji zaczyna ciągnąć w dół, ale poradzę na pewno szerokość 52 i to sugerowałbym sprawdzenie wersji long. Ja przy 185 jestem tak na granicy R/L, ale to zależy od indywidualnych proporcji tułowia do nóg. Jeśli młody pakuje uda to w spodnie z Havany może nie wejść. Chyba Napoli będzie dobrym tropem, bo mi kiedyś polecił to konsultant SuSu po dłuższej rozmowie przez chat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 @kanapa spójrz na te modele gdzie możesz zmieniać rozmiar spodni, czasu do maja masz sporo, przesyłka w SuSu jest darmowa, tabele z rozmiarami rozpisane, przymierzaj, wrzucaj zdjęcia, koledzy na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 Udo 62 cm. Talia 95 więc może być problem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 Niemożliwe te 95 w talii przy tej sylwetce, chyba że czegoś nie widać. Ja przy 187 i 85 kg ( w talii 86) mam Lazio 98 (koniecznie spróbuj też wersji Long, leży zależnie od proporcji sylwetki), spodnie są na styk. Ogólnie kroje spodni mają chyba wąskie. Zatem lekko nie będzie. A poszerzyć w biodrach nie ma za bardzo z czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 8 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2019 Ne mogę zlokalizować które zestawy można rozkompletować. Gdzie jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter elegantiarum Napisano 9 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2019 10 godzin temu, kanapa napisał: Ne mogę zlokalizować które zestawy można rozkompletować. Gdzie jest taka opcja? https://eu.suitsupply.com/pl/separates?from=clothing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 13 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2019 Czy ktos probowal, ktorejs z ich wyskowanych kurtek na okres przejsciowy? Zastanawiam sie nad nasteopujaca - zielona. Szukalem granatowej, ale ze wzgledu na idealny dla mnie fason mocno kusi mnie ta szaro-zielen. Jak uniwersalny bedzie ten kolor? Bedzie to dobrsze wygladalo zarowno do graniturowego garnituru jak i casualo w kolorach ziemi? https://eu.suitsupply.com/pl/coats/kurtka-field-jacket%2C-woskowana%2C-zielona/J761.html?cgid=Coats&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 To nie będzie dobrze wyglądało do miejskiego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 48 5048 - ładnie układa sie na plecach ale z przodu słabo. Rękawy są krótkie50 - przód ładnie ale z tyłu jakby za dużo było. Rękawy znowu jakby lekko krótkie. Może inny krój spróbować? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galibart Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa Marynarka w obu rozmiarach jest za krótka, celuj w wersje Long 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 48 zdecydowanie za ciasna, 50 leży dużo lepiej ... ale - tak jak powiedział @galibart - obie marynarki są za krótkie i skutkiem tego mają za wysoko położony guzik. Zdecydowanie spróbuj 98 i 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 Trzeba jednak pamiętać, iż w longu rękawy mogą być za długie a SuSu ma funkcyjne guziki. Jeśli trzeba będzie skrócić o więcej niż 1-1,5 cm to może się to skończyć kosztowną przeróbką "od góry" (jeśli znajdzie się krawca, co się tego podejmie). Z guzikiem to jest szansa 50:50, że long ma guzik obniżony w stosunku do regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 52 98 czyli Long Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa Ja bym zaniósł 98 do krawca. Moim zdaniem w najważniejszych aspektach (ramiona, długość marynarki) leży przyzwoicie, a np. wytaliowanie i korekta pleców nie powinny być zbyt trudną przeróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 Podpisałem teraz prawidłowo zdjęcia. 52 marynarka do poprawki krawieckiej. Spodnie jednak są za duże - poszukam możliwości mixa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2019 @kanapa po zmianie podpisów - 52 leży lepiej niż 98 (ta druga jest za ciasna). Jak będziesz miał możliwość, spróbuj marynarkę 102 - wydaje mi się że może być jeszcze lepiej. Skrócenie i zwężenie spodni to nie powinien być problem. Gorzej jest z poszerzaniem, a np. w uda w tych spodniach wydają się leżeć ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2019 Spodnie na wszystkich zdjęciach, niezależnie od rozmiaru, wyglądają jak rurki, a marynarki tez nie za dobrze leżą. Poszukałbym garnituru innej firmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi