Aron Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 @secondhand_man, nie ma problemu z zaciąganiem, a tym bardziej trwałością. Ta marynarka jest według mnie bardzo dobrym wyborem. Kolorystycznie sprawdza się i latem i zimą. Pasuje do spodni lnianych, cienkich wełnianych, a nawet flanelowych. Polecam. Jest też wersja w ciemniejszym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Nie jest trochę za lekka na zimę? Czy zakładasz wtedy po prostu jakiś kardigan albo kamizelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Szukam czegoś maksymalnie uniwersalnego . Widziałem ciemniejsza wersje ale z reguły noszę ciemne jeansy dlatego pomyślałem o tej jaśniejszej - chciałbym żeby również pasowała do denimu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 @secondhand_man Nie uważasz że to i to w zbliżonych kolorach (odcienie niebieskiego) będą słabo pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Dla mnie nie jest za lekka, ale jestem zimnolubny :). Jasna wersja jest bardzo uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 8 minut temu, BrotherM napisał: @secondhand_man Nie uważasz że to i to w zbliżonych kolorach (odcienie niebieskiego) będą słabo pasować? Ciemno granatowa marynarka z jaśniejszy jeansami imo wygląda ok . ( wiadomo wyraźny splot itd) . Wydaje mi się że ta jaśniejsza wersja może wyglądać dobrze z ciemnym jeansem . Jeansy z czasem się trochę spiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Nie będzie to dobrze wyglądać Z tego co pamiętam to kolega Wally wrzucał zdjęcia tej marynarki w tym wątku. Ja ja miałem i Ci powiem słabo to będzie wyglądać. Moim okiem to tylko szary jeans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Panowie, czy te dwa modele cokolwiek różni? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-szary-kratka/P4998.html http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-szary-kratka/P5300.html Podejrzewam, że to po prostu ten sam produkt, ale za różnych kolekcji. Czy któryś jest potencjalnie lepszy od drugiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Zasugerowałbym, że mogą się różnić wymiarami ze względu na inną kolekcję, ale tabelę wymiarów są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Ano właśnie, zaciąga po prostu wymiary Lazio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 23 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2017 Dostałem odpowiedź od SuSu: Thank you for your correspondence.Both the suits are very similar to one another since both fabrics are going to be from Vitale Barberis Canonico, both are half canvassed suit from our Fall/Winter collection;however, the biggest difference will be that the product code P4998 is going to be a pure wool S110 while the P5300 is going to be simply pure wool.I hope this information was helpful and if you have any further questions or need any other assistance, please feel free to contact us.Nasuwa się kolejne pytanie - który rodzaj wełny będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 A tak na jeszcze jedną uwagę zwróciłem co do nowej kolekcji SuSu - daleko posuniętą casualizację. Mnie to nie tylko zainteresowało, ale i całkiem się podoba, ot mam pewną potrzebę jeszcze dalece odformalizowania ubioru w pewnych sytuacjach (ostatnio, pewna pani uznała, że jestem w garnitur ubrany, gdy byłem w zestawie koordynowanym ), a co ciekawe SuSu zaprononowału tutaj w zasadzie łączenie elementów zasadniczo uchodzących za formalne (marynarki, koszule, kardigany, kamizelki) z tymi nieformalnymi (chino, jeansy, adidasy, DRESY, paski plecione, t-shirty, hoodies etc). Jak się na to zapatrujecie? Dla mnie to ciekawy sposób na urozmaicenie zastosowania garderoby. Dla przykładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 Na modelu wygląda jak na modelu. W praktyce - ciężko to widzę. Przejrzałem ofertę SuSu dość dokładnie i czasem naprawdę mi szkoda, np. spodni, które byłyby fajne, gdyby... no właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 @secondhand_man Mam tę marynarkę od 2 lat i jest to moja najczęściej noszona rzecz w garderobie Na lato i zimę, chociaż ja jestem również zimnolubny. @50groszy Moim zdaniem nie pasuje do jeansów w podobnym tonie, niestety innych (jaśniejszych) nie mam żeby potwierdzić. Do chinosów wszelkiej maści jak najbardziej. Poniżej zestawienie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 @wally dzieki za fotkę . Wygląda na to że muszę jeszcze przemyslec ten zskup . Prawdopodobnie zamówię obie wersje - ciemniejsza i jaśniejsza i zerkne która mi bardziej przypasuje do garderoby . Do jeansów poszukam czegoś innego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 Dnia 26.8.2017 o 17:46, BrotherM napisał: A tak na jeszcze jedną uwagę zwróciłem co do nowej kolekcji SuSu - daleko posuniętą casualizację ... Dla mnie osobiście to raczej wykolejenia. One już chyba od początku były wątkiem w SuSu. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Zainteresowało mnie kilka koszul slim fit od SuSu. Porównując rozmiarówki z koszulami marek, jakie posiadam nie ma większych różnic na papierze. Rzeczywistość to jednak inna sprawa, zatem zapytam jak się ma krój slim fit 41 Suit Supply do podobnego kroju 41 dla wzrostu 176-182cm Lamberta, Osovskiego, Lancerto/Mr. Vintage, Milera? Da się to jakoś porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 slim fit SuSu 38 odpowiada 38 slim fit Lamberta - dokładnie tak samo leży, ta sama szerokość rękawów i mankietów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Średnio pocieszające. O ile do klaty i pasa w Lambertach nie mam zastrzeżeń, to już rękawy jak na mój gust za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Ile wynosi dokładnie szerokość nogawki na dole w garniturach Havana czy Lazio, w rozmiarach powiedzmy 46 czy 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 W dniu 12.09.2017 o 20:48, Ekscelencja napisał: Zainteresowało mnie kilka koszul slim fit od SuSu. Porównując rozmiarówki z koszulami marek, jakie posiadam nie ma większych różnic na papierze. Rzeczywistość to jednak inna sprawa, zatem zapytam jak się ma krój slim fit 41 Suit Supply do podobnego kroju 41 dla wzrostu 176-182cm Lamberta, Osovskiego, Lancerto/Mr. Vintage, Milera? Da się to jakoś porównać? Koszule osovski są węższe w tali aniżeli w susu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @Ekscelencja Lambert 41 slim ma ciut szersze i dłuższe rękawy, reszta wymiarów taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 (edytowane) 19 godzin temu, Miro napisał: Ile wynosi dokładnie szerokość nogawki na dole w garniturach Havana czy Lazio, w rozmiarach powiedzmy 46 czy 48? W Lazio 19,5 cm dla rozmiaru 48. Edytowane 16 Wrzesień 2017 przez blondaas dopisanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 A który model jest marynarki ma bardziej "równoległy" krój - to znaczy lepiej leży na osobie o słabo rozbudowanych ramionach i klatce? Lazio czy Havana? Tabela sugeruje, że Havana - bo ma mniejszą różnicę obwodów klatki i talii. Jest tak rzeczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @Miro koszule nosisz w moim rozmiarze, więc havana 46 powinna leżeć bardzo dobrze, lepiej niż lazio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi