Koval Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Pamiętacie - nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Outlet w US ruszył dokładnie w tym samym momencie co zawsze, więc niekoniecznie. Swoją drogą spory wybór "normalnych" płaszczy. Inaczej niż w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Za styleforum, z dziś: Cytuj Just wrote to their Facebook customer service and they have informed me there will be no outlet for Europe this season. Quite opposite of what they advised just a couple of days ago .. Ale to oczywiście plotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Robił ktoś zakupy na US outlecie? Są jakieś problemy z wysyłką do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Nie ma możliwości wysyłki do PL. Musiałbyś zamówić na adres np. kogoś znajomego w USA i kombinować wysyłkę do Polski we własnym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Z ciekawostek to raz, zamawiając w sklepie EU (normalnym, nie outlecie) marynarkę z dostawą do Polski, wysłali mi towar z USA. Dotarło bez problemu, bez dodatkowych opłat. Ewentualny zwrot byłby do EU. Więc potrafią słać z USA do PL tylko nie wiadomo od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Poza tym średnio się chyba opłaca kupować w USA nawet po cenach outletowych i nawet z darmową wysyłką jakby była do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Potrzebowałem Soho w rozmiarze, który nie był już dostępny, Pani przez whatsappa sprowadziła go z USA (ostatnia sztuka), co najlepsze płaciłem w euro i wyszło 150zł taniej niż bezpośrednio u nas w złotówkach - oczywiście przez konto walutowe. Im drożej tym różnica korzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Bez szału z nową kolekcją. Jakaś taka strasznie dziwna. Zdaje się że pare modeli wycofali np jest dwurzędówka havana a soho nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 SuSu chyba zmienił/ujednolicił kroje marynarek - nie ma m.in. hudsona. Nadto, te które wcześniej widniały jako hudson, aktualnie widnieją jako havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Wg mnie to jakieś błędy po prostu. Wykorzystanie tej samej nazwy do oznaczenia jedno- i dwurzędówki mija się z celem i dotychczasowym podejściem (opisy krojów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 3 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 Mi tam też niewiele w oko póki co wpadło, w zasadzie jedna marynarka i jeden czy dwa płaszcze. Natomiast nie odnosicie wrażenia, ze SuSu regularnie podnosi ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 Nie, po prostu w przedsprzedaży zawsze pokazują rzeczy droższe, z bardziej presitżowych materiałów. Później uzupełniają ofertę o rzeczy bardziej bazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 3 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 Jest nowa klasyfikacja modeli. W przypadku Havany nadrzędnym jest "fit" (Havana), który występuje w trzech stylach - z brustaszą ciętą (były Hudson), z nakładaną (była Havana) i jako dwurzędowiec (byłe Soho?). Wystarczy spojrzeć na ogólny opis danego modelu poniżej opisu konkretnego garnituru. Miałem niedawno okazję pomierzyć wszystkie fity w moim rozmiarze, co wszystkim którzy mają taką okazję bardzo polecam. Hudson leżał na mnie lepiej niż Havana. Ciekaw jestem, czy ujednolicenie "fitów" może prowadzić do ujednolicenia dopasowania (co sama nazwa wskazuje). Np. czy zostanie to, że w Hudsonie rękawy były na mnie bardziej dopasowane niż w Havanie. W sumie wygląda mi to na zracjonalizowanie systemu produkcji z niekorzyścią dla klienta. Pożyjemy, zobaczymy. W przyszłym tygodniu wybieram się do sklepu SuSu, to popytam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 Może tak oczywiście być, ale jaki sens może mieć ten sam "fit" w przypadku jedno- i dwurzędowca? Na górze może być podobnie, ale niżej dopasowanie będzie istotnie różne. To by była dziwna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 3 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 (edytowane) Sens to ma pewnie tylko dla wynalazcy. Edit: dla wszystkich tych garniturów Havana jest wspólna tabela pomiarów. Ciach - wszystko wyrównane. Edytowane 3 Sierpień 2017 przez Midlife-Crisis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 Moje pierwsze podejście do SuSu nie skończyło się, niestety, sukcesem. Potrzebując nowego, granatowego garnituru zdecydowałem się na Napoli r48. Marynarka okazała się całkiem OK – potrzebowałaby niewielkich przeróbek (np. taliowania), ale ogólnie leżała nieźle. Możliwe nawet, że bardziej taliowane Lazio w tym samym rozmiarze byłoby lepsze (czym byłbym całkiem mile zaskoczony). Niestety, poległem na spodniach – są faktycznie bardzo wąskie w biodrach i udach. Wydawało mi się że spodnie w moim starym Próchniku (b. mocny slim, na dodatek biodrówki) były wąskie, ale czuję się w nich całkiem swobodnie. W SuSu stan jest nieporównanie wyższy i lepszy, ale biodra i uda… Na dodatek z tego co na szybko zauważyłem, wszystkie spodnie mają takie same wymiary. Krótko mówiąc – duży smutek. Muszę przyznać, że warto było zamówić ten garnitur choćby po to, żeby przekonać się, jaką różnicę daje SuSu w stosunku do naszych rodzimych producentów. Może nie jest to od razu skok o epokę, ale bardzo wyraźna różnica na niekorzyść naszych. Ale garnitury u nich chyba nie są mi pisane, niestety… Cóż, mam nadzieję, że nadarzy mi się okazja zawitać do któregoś z salonów na pełny przegląd oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 6 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2017 Witam, ostatnio pytałem jak to będzie z rozmiarówką SuSu. Miałem okazję być w salonie i okazało się, zgodnie z Waszymi przewidywaniami, że marynarka rozmiar 50 będzie ok. Jednak miałem obawy co do rozmiaru spodni. Przymierzałem 3 modele, Napoli, Lazio i Siennę i w każdym rozmiar 50, zarówno spodni jak i marynarki był dobry. Czyli moje obawy okazały się płonne i chyba stałem się kolejnym fanem marki tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 6 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2017 Panowie, to samo pytanie zadałem już w wątku o torbach, ale może tu przeczyta więcej użytkowników mających doświadczenia. Jak to jest z jakością toreb SuSu? Zastanawiam się, czy to byłby dobry wybór. Na zdjęciach wyglądają na bardziej dopracowane pod względem detali niż popularni na tym forum producenci. Ale ciekawe, jak to jest z ich trwałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 7 godzin temu, gajdowskip napisał: Panowie, to samo pytanie zadałem już w wątku o torbach, ale może tu przeczyta więcej użytkowników mających doświadczenia. Jak to jest z jakością toreb SuSu? Zastanawiam się, czy to byłby dobry wybór. Na zdjęciach wyglądają na bardziej dopracowane pod względem detali niż popularni na tym forum producenci. Ale ciekawe, jak to jest z ich trwałością Kiedyś kupiłem u nich pasek skórzany. Wiem jedno nie kupił bym już. Pękła sprzączka po paru założeniach. Co za tym idzie torby tym bardziej zwłaszcza za tą cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 Ja z kolei ze skórzanego, plecionego paska od SuSu jestem bardzo zadowolony. Piękna, mięsista skóra. Elementy "sprzączkowe" również bez zarzutu. Ponad rok intensywnego użytkowania i nie mam się do czego przyczepić. Innych skórzanych wyrobów od SuSu jednak nie posiadam, więc może akurat mój egzemplarz paska jest tak dobrze wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 Potwierdzam słowa przedmówcy, posiadam pasek pleciony i jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2017 Ja z kolei ze skórzanego, plecionego paska od SuSu jestem bardzo zadowolony. Piękna, mięsista skóra. Elementy "sprzączkowe" również bez zarzutu. Ponad rok intensywnego użytkowania i nie mam się do czego przyczepić. Innych skórzanych wyrobów od SuSu jednak nie posiadam, więc może akurat mój egzemplarz paska jest tak dobrze wykonany. Również posiadam od nich dwa plecione skórzane paski i nie narzekam. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 Panowie, czy w SuSu czasem pojawia się rozmiar 46 dla wyższych, tj. 90? W normalnym 46 rękawy są dla mnie zbyt krótkie. Liczyłem, że wraz z pojawieniem się nowej kolekcji pokażą się i garnitury w tym rozmiarze, ale póki co (etap przedsprzedaży) się przeliczyłem. Jest na co czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 Nie widziałem jeszcze nic poniżej 94. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi