Krzysiek_W Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Taka sytuacja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Panie, bez koszul z Polski to nie mieliby co sprzedawać... http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/niebieski-gładki/H5080.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/niebieski-gładki/H5283.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jort-granatowy-paski/SH082-J.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jasnoniebieski-kurza-stopka/H5276.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Slim fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/biały-gładki/H5175.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Slim fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jasnoniebieski-paski/H5239.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/wielokolorowy-kurza-stopka/H5213.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit Nawet Jorty w Polsce kontraktują : http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jort-niebieski-gładki/SH084-J.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jort-jasnoniebieski-gładki/SH083-J.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jort-granatowy-paski/SH082-J.html?cgid=Shirts&prefn1=fit&prefv1=Extra Slim Fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Panowie do dzieła. Która szwalnia jest podwykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Zakładam, że to tajemnica handlowa ale osobiście stawiam na Tczew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Myślałem, że to powszechna wiedza - wiele zachodnich firm szyje w Polsce koszule. Ciekawy jest przypadek amerykańskiej firmy Ledbury, która nie tylko nie ukrywa tego faktu, ale nawet zamieszcza zdjęcia z polskiej fabryki (lokalizacja wg nich: northwest Poland). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Z ciekawości wszedłem na sronę Ledbury; faktycznie, sporo ciepłych słów padło pod adresem "małej polskiej szwalni"... niemal na 100% zlokalizowanej w Tczewie, skoro jako "owner" pojawia się p. Szychułda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Właśnie doszła do mnie marynarka Jort. Pierwsza RTW, która tak dobrze pasuje na plecach (miewam problem z fałdą poznańską). Niestety opdające prawę ramię trochę psuje efekt przy statycznej pozie, ale na sczęśćie to pomijalne w normalnym użytkowaniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Wszyj subtelną poduszkę, jest szansa na dobry efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 1 hour ago, mosze said: Wszyj subtelną poduszkę, jest szansa na dobry efekt. W sensie na górę? Czy jak normalną na kulę ramienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Trzeba niestety pokombinować. U mnie w kilku przypadkach wystarczyły dość niewielkie poduszki, wszywane tuż przy ramieniu (ale bez ingerencji w rękaw). Jednak u mnie inaczej to wyglądało (załamanie linii ramion). Proponuję, abyś nabył poduszki warstwowe i spróbował - jak duża i jak wysoka (albo niska) podniesie ramię tak, aby jednocześnie rękaw z boku się nie załamywał. Takie poduszki są tanie (kilka zł za sztukę), choć oczywiście dochodzi koszt wysyłki - można je ciąć, kroić, rozwarstwiać, a po dobraniu wielkości będziesz miał punkt odniesienia dla kolejnych marynarek. Ja kupowałem poduszki z pianki w sklepie wkladybarkowe.pl (P.W. An-Mar). Ew. przed zakupem skonsultuj się z krawcem, może zresztą będzie miał coś gotowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 4 hours ago, mosze said: Trzeba niestety pokombinować. U mnie w kilku przypadkach wystarczyły dość niewielkie poduszki, wszywane tuż przy ramieniu (ale bez ingerencji w rękaw). Jednak u mnie inaczej to wyglądało (załamanie linii ramion). Proponuję, abyś nabył poduszki warstwowe i spróbował - jak duża i jak wysoka (albo niska) podniesie ramię tak, aby jednocześnie rękaw z boku się nie załamywał. Takie poduszki są tanie (kilka zł za sztukę), choć oczywiście dochodzi koszt wysyłki - można je ciąć, kroić, rozwarstwiać, a po dobraniu wielkości będziesz miał punkt odniesienia dla kolejnych marynarek. Ja kupowałem poduszki z pianki w sklepie wkladybarkowe.pl (P.W. An-Mar). Ew. przed zakupem skonsultuj się z krawcem, może zresztą będzie miał coś gotowego. Dzięki wielkie! Załatwię to przy okazji zwęrzania innych Jortowych spodni już letnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 4 hours ago, mosze said: Trzeba niestety pokombinować. U mnie w kilku przypadkach wystarczyły dość niewielkie poduszki, wszywane tuż przy ramieniu (ale bez ingerencji w rękaw). Jednak u mnie inaczej to wyglądało (załamanie linii ramion). Proponuję, abyś nabył poduszki warstwowe i spróbował - jak duża i jak wysoka (albo niska) podniesie ramię tak, aby jednocześnie rękaw z boku się nie załamywał. Takie poduszki są tanie (kilka zł za sztukę), choć oczywiście dochodzi koszt wysyłki - można je ciąć, kroić, rozwarstwiać, a po dobraniu wielkości będziesz miał punkt odniesienia dla kolejnych marynarek. Ja kupowałem poduszki z pianki w sklepie wkladybarkowe.pl (P.W. An-Mar). Ew. przed zakupem skonsultuj się z krawcem, może zresztą będzie miał coś gotowego. Dzięki wielkie! Załatwię to przy okazji zwęrzania innych Jortowych spodni już letnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Orientuje się ktoś czy Havanę można poszerzyć w bicepsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Dnia 20.01.2017 o 10:27, artisan napisał: Ja po konsultacji ze swoją krawcową postanowiłem jednak nie odsyłać tych spodni, głównie ze względu właśnie na fajny materiał i cenę. Krawcowa powiedziała, że ogarnie temat pasa i bioder, w udach u mnie jest ok (wziąłem rozmiar 58 właśnie ze względu na uda). Nie wiem jak wyjdzie bo spodni mi jeszcze nie przerabiała, inne rzeczy tak i zawsze byłem zadowolony. Postanowiłem zaryzykować, biorąc pod uwagę cenę, ryzyko niewielkie. Rozmiarówka jednak tych spodni jest totalnie powalona. Jeśli kogoś interesuje jak wielkich przeróbek można dokonać na w/w spodniach to napiszę, że dziś odebrałem spodnie od krawcowej i jest zaskakująco ok. Krawcowa zapewniała, że wyjdzie dobrze, ja nie za bardzo w to wierzyłem ale jednak miała rację. Jestem zadowolony, że zaryzykowałem, nie zrobiłem zwrotu i mam spodnie z fajnego materiału w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlakmich Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Mam pytanie do drogich forumowiczów: Jaki rozmiar garnituru z Suit Supply powinienem wybrać? Mam kilka garniturów Lantier w rozmiarze 188/108/94 w sylwetce super slim i leżą na mnie bardzo dobrze. Kiedy przeglądam tabelę rozmiarów na stronie Suit Supply, to odnoszę wrażenie, że nie ma tam na mnie rozmiaru. Dziękuję bardzo za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 @pawlakmich, Na początek proponuję zamówić testowo dwa/trzy rozmiary; ja bym brał 106 (to jest long) i 54. Zobaczysz jak leżą i będziesz już mógł na podstawie tabeli rozmiarów ocenić, czy trzeba Ci 'czegoś' (rozmiarowo) więcej/mniej - może inny krój/model. Ewentualnymi, drobnymi niedoborami/naddatkami w spodniach się nie przejmuj - każda rozgarnięta krawcowa w granicach 2-4 cm jest w stanie ich spodnie skorygować (przećwiczyło to wielu forumowiczów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlakmich Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 9 godzin temu, Koval napisał: @pawlakmich, Na początek proponuję zamówić testowo dwa/trzy rozmiary; ja bym brał 106 (to jest long) i 54. Zobaczysz jak leżą i będziesz już mógł na podstawie tabeli rozmiarów ocenić, czy trzeba Ci 'czegoś' (rozmiarowo) więcej/mniej - może inny krój/model. Ewentualnymi, drobnymi niedoborami/naddatkami w spodniach się nie przejmuj - każda rozgarnięta krawcowa w granicach 2-4 cm jest w stanie ich spodnie skorygować (przećwiczyło to wielu forumowiczów). Rozmiary 106 i 54 wg ich tabeli rozmiarów mają w klatce około 118 cm, podczas gdy ja mam 104. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 5 minut temu, pawlakmich napisał: Rozmiary 106 i 54 wg ich tabeli rozmiarów mają w klatce około 118 cm, podczas gdy ja mam 104. A zamierzasz coś powietrza wpuścić miedzy pachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 @pawlakmich, Mój błąd - chodziło mi o 52 i 102. U mnie też różnica między obwodem klatki i marynarki wynosi około 10 cm i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 @pawlakmich Ja mam w klatce 108 cm, Havana 54 ma w klatce 118 i leży na mnie bardzo dobrze, więc myślę, że zasada 10 cm się sprawdza i rozmiar 102 powinien być najbliższy twoim wymiarom. Rozmiar 52 może być zbyt krótki, gdyż ja mam 182 cm wzrostu i długość marynarki i rękawów jest ok więc dla Ciebie będzie za krótka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlakmich Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Bardzo dziękuję za poradę. W takim razie spróbuję zamówić rozmiar 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 SuSu otwiera na wiosnę sklep w Berlinie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Pojawiła się zapowiedź nowej kolekcji. Jak na razie nic mnie nie zachwyciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 1 godzinę temu, Servetch napisał: Pojawiła się zapowiedź nowej kolekcji. Jak na razie nic mnie nie zachwyciło. A mi się jedna marynarka w kratkę spodobała. 106 zamówiona, zobaczę dla porównania jak to leży. Co mnie zdumiewa to tempo wysyłki. do 48 h z Holandii. Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Zielony madison <3! Szkoda tylko, że to bawełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi