Hargin Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 @Zajac Poziomka ... zaraz się dowiesz, że masz opadające ramiona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szredert Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Witam, Mam pytania odnośnie płaszczy Suitsupply. Jak oceniacie ich rozmiarówkę w porównaniu do polskich marek? Czy poniższy płaszcz waszym zdaniem nada się na zimę? Proporcje materiałów nie zostały niestety podane. http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz-dwurzędowy/J456.html?cgid=Coats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Kwestia wrażliwości na temperaturę ale generalnie płaszcze SuSu nie należą do najgrubszych. Osobiście poniżej dwóch, trzech stopni na minusie zaczyna robić mi się zimno w ich płaszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Mój o składzie wełna 70 % i poliester 30 % nadaje się spokojnie na temperatury w okolicach zera. Na niższe przydałoby się coś cieplejszego. Zakładałbym, że większość płaszczy SuSu będzie pod tym względem podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szredert Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Dzięki za odpowiedź. Suitsupply odpisało, że ten ma 20% Poliestru, 55% Wełny, 10% Jedwabiu, 10% Lnu i 5% Kaszmiru. Macie może pomysły, gdzie kupić cieplejszy płaszcz w podobnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 odnoszę wrażenie, graniczące z pełnym przekonaniem, że warto ustalić gramaturę tkaniny... skład jest ważny, ale nie musi przesądzać o komforcie termicznym wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 20 hours ago, Zajac Poziomka said: U Szymona (forumowy kolega @Haz) wygląda to IMO średnio i bardziej pasują mu marynarki z kolejnych zdjęć. Miękka linia ramion jest fajna przy stosunkowo "sportowej" sylwetce - ładnie podkreśla "kaptury": No widzisz, a mnie kwadratowe ramiona w jednej z kolejnych marynarek bardzo przeszkadzają, zdecydowanie bardziej niż miękkie. Z wypełnieniem też różnie bywa, rzadko jestem zadowolony z tego jak wygląda (nawet smoking susu, z wypełnionymi ramionami, ma jakąś dziwną linię na mnie i niezbyt mi się to podoba), nie mówiąc już o wygodzie. Do odd jackets i mniej formalnych garniturów wolę więc po prostu miękkie ramiona, bo komfort noszenia większy i wydaje mi się to spójniejsze z mniej formalnym charakterem ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 @Haz z tym, że marynarki bez wypełnienia są bardziej komfortowe i mniej formalne nie dyskutuję, oczywista sprawa. Odnosilem się jedynie do kwestii wyglądu. Nie widziałem Cię nigdy na żywo ale na zdjęciach wyglądasz mi na bardzo szczupłą osobę. W tym smokingu SS który wkleiłeś nie masz faktycznie idealnej linii ramion ale moim zdaniem i tak wygląda to lepiej niż Twoje zdjęcia w Havanie bez wypełnienia. Po prostu marynarki z wypełnieniem ramion dają Ci bardziej "męską", postawną sylwetkę (absolutnie nie sugeruję że wyglądasz niemęsko, nie przychodzi mi teraz do głowy jak to ładniej napisać). Oczywiście to tylko moja opinia. I tak będziesz chodzić w czym chcesz, w końcu to Ty jesteś blogerem modowym i specjalistą od ubioru a nie ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 @Zajac Poziomka To się chyba ostatecznie sprowadza do kwestii preferencji - zapewne bardziej postawnie, męsko i jak tam bądź bym wyglądał w ogóle w marynarkach na dość sztywnym płótnie, z obszerniejszą, nieco drapowaną klatką, mocno wypełnionymi ramionami itd., ale nie siedzi mi taka stylistyka. Rozumiem natomiast do czego zmierzasz. Tylko nie musisz się już tak o tego blogaska wyzłośliwiać ;] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Smoking leży dość przeciętnie, przynajmniej jak na nasze dość wygórowane forumowe standardy; wg mnie najgorzej wyglądają dziwnie marszczące się rękawy. Linia ramion również nie jest czysta; dlaczego się załamuje - nie wiem, być może oddaje linię ramion (mam podobny problem w wielu marynarkach), co jednak można skorygować. Ogólnie ja mam wrażenie, że ten smoking jest zbyt obszerny (wrażenie - czy tak jest, nie wiem) i został wytaliowany. Ale za to daje sylwetkę "V". Na marginesie: dla mnie ramiona "kwadratowe" oznaczają takie z wyraźnym kantem i rękawem opadającym w dół, jak np. tutaj: http://sklep.prochnik.pl/marynarki/4771-marynarka-parbat-1.html Szczególnie źle wygląda to wtedy, gdy marynarka jest dodatkowo zbyt szeroka w barkach i linia ramion w kuli rękawa robi się wklęsła. Ramiona mogą być wypełnione i to dość mocno, a jednak nie muszą w ten sposób wyglądać. Zależy to od wielu rzeczy - generalnie od wszyscia i konstrukcji rękawa. Tutaj pokazana jest marynarka, która zapewne ma równie mocną konstrukcję, jak powyższa, ale wygląda to o niebo lepiej: http://sklep.prochnik.pl/glowna/3758-marynarka-sondrio-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Godzinę temu, Haz napisał: Tylko nie musisz się już tak o tego blogaska wyzłośliwiać ;] Żadna złośliwość, tylko trochę nieudolna próba zastosowania metody ironicznej niekompetencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 16 minutes ago, mosze said: Smoking leży dość przeciętnie, przynajmniej jak na nasze dość wygórowane forumowe standardy; wg mnie najgorzej wyglądają dziwnie marszczące się rękawy. Linia ramion również nie jest czysta; dlaczego się załamuje - nie wiem, być może oddaje linię ramion (mam podobny problem w wielu marynarkach), co jednak można skorygować. Ogólnie ja mam wrażenie, że ten smoking jest zbyt obszerny (wrażenie - czy tak jest, nie wiem) i został wytaliowany. Ale za to daje sylwetkę "V". Na marginesie: dla mnie ramiona "kwadratowe" oznaczają takie z wyraźnym kantem i rękawem opadającym w dół, jak np. tutaj: http://sklep.prochnik.pl/marynarki/4771-marynarka-parbat-1.html Szczególnie źle wygląda to wtedy, gdy marynarka jest dodatkowo zbyt szeroka w barkach i linia ramion w kuli rękawa robi się wklęsła. Ramiona mogą być wypełnione i to dość mocno, a jednak nie muszą w ten sposób wyglądać. Zależy to od wielu rzeczy - generalnie od wszyscia i konstrukcji rękawa. Tutaj pokazana jest marynarka, która zapewne ma równie mocną konstrukcję, jak powyższa, ale wygląda to o niebo lepiej: http://sklep.prochnik.pl/glowna/3758-marynarka-sondrio-1.html Co do smokingu, to nie był ruszany przez krawca. Za obszerny nie jest, w klatce też leży dość blisko ciała. Natomiast rękawy są zrotowane tak, że przy mojej naturalnej pozycji rąk się marszczą i tu by trzeba je wypruć i wszyć pod innym kątem; można zastanowić się, czy wtedy nie warto też uszczknąć nieco szerokości ramion. Jednak w takim wypadku zapewne straciłbym z centymetr albo przynajmniej pół z już kusych rękawów, a że efekt takich poprawek zawsze jest niepewny, nie chciałem się w to bawić. W kwestii kwadratowych ramion - mam na myśli raczej ogólny kształt jaki nadają sylwetce, ramion dość płaskich (niemal równoległych do podłoża) i dość gwałtownie opadających na rękawie. To zaokrąglenie albo ścięcie to pewnie wypadkowa szerokości ramion marynarki (i tym samym umiejscowienia szwu) i wypełnienia nie ramienia, ale kuli rękawa, tego jak tam ono jest wymodelowane, czy raczej właśnie na taki okrągły bardziej, czy ostro ścięty kształt. Ale tu by się musiał wypowiedzieć ktoś, kto się zna na konstrukcji lepiej niż ja (co nie stanowi raczej wielkiej sztuki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Ciekawe jakie cenny przyszykują związku z kursem euro. Byle byśmy nie byli w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Outlet dostępny w Niemczech, Francji, Holandii i Belgii Hasło: FIRSTACCESS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Tak z ciekawości, jest w czym wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 W moim rozmiarze (44) jest więcej rzeczy niż latem było. Całkiem sporo ogólnie, jakby był dostępny w Polsce to na pewno coś bym kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Według mnie nie za bardzo. Tak można dostać się do outletu. 1. Wchodzimy na stronę główną http://eu.suitsupply.com/en/home 2. Za pomocą ikony globusa w prawym górnym rogu wybieramy przykładowo Belgię. 3. Wpisujemy adres http://eu.suitsupply.com/outlet a następnie kod FIRSTACCESS. Zamawiać raczej się nie da, ale można pooglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 tak z ciekawosci, pytanie do osob, co maja wiedze z poprzednich lat, otwarcie outletu u sasiadow, oznacza brak outletu u nas w tym kwartale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 dzieki za info, mozliwe, ze na jesieni u nas otworza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Rok temu outlet był chyba tylko dla USA. Swoją drogą, można rzeczy z outletu zamówić do polski tylko, że wtedy traci się promocyjną cenę + przemienia kurs na złotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Znowu lepszy sort i bogatszy...., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Moim zdaniem trochę zaczynają przesadzać z tym outletem - jest w nim dostępna m. in. marynarka, która kupiłem z ostatniej letniej kolekcji przeceniona o 50%. zauważyłem też, że przeceniane są produkty z bieżącej kolekcji np. kaszmirowy bodywarmer kosztował 1699 zł, a teraz kosztuje 1209 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Latem outlet był i w Polsce i USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0110100001101001 Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 ___ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi