mosze Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Ja to rozumiem tak, że on ma na myśli dopłatę za droższe buty - może się śpieszył, odpowiadając. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Tak, o to mu chodziło, nie doczytał. Dzieki, bo myślałam że to ja nie złapałem jakiegoś skrótu myślowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Informuje, że jeżeli zdecydujesz się na droższy model, to wyśle ci fatrurę PayPal na różnicę, jaką miałbyś dopłacić. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Informuje, że jeżeli zdecydujesz się na droższy model, to wyśle ci fatrurę PayPal na różnicę, jaką miałbyś dopłacić. pozdrawiam M Dokładnie, udało mi się go jeszcze namówić na darmową wysyłkę - na ich koszt odsyłam buty i jeżeli zdecyduję się na wymianę na droższe to też mi je bezpłatnie przyślą. Także teraz łamię się nad tymi Devoke, tylko ten burgund tak nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Burgund jest fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Też uważam, że kolor jest fajny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Herring Churchill, Dark Leaf, UK 8, zwrot klienta z powodu złego rozmiaru za 137.50 GBP - 1 szt. Dostępne na stronie Herringa. Rewelacyjna cena!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Dzisiejsza dostawa: Czerczile Dark Leaf i Devoke w burgundzie. @blekit dzięki za namówienie na trzewiki, są to jedne z najładniejszych butów jakie dotychczas kupiłem! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Bardzo ładne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Chcę kupić Tricker's Bourton. Herring ma "special price" ok. 100 funtów taniej niż RRP. Kupować (popularny rozmiar, może się szybko wyprzedać) czy poczekać na "po świętach", bo może być jeszcze taniej? Ken nie chce nic zdradzić na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Też go męczyłem takimi pytaniami, ale uzyskałem od niego w gruncie rzeczy logiczną odpowiedź - jeżeli mi zależy i jest rozmiar to lepiej nie ryzykować. Przy mniejszym ciśnieniu można poczekać. Ponieważ nie lubię rozczarowań, zwłaszcza jak się już na coś nastawię, to kupiłem. Zresztą 100 funtów mniej to już niezła cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 10 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Krótka recenzja butów Herring Kendal. Subiektywne wrażenia estetyczne Buty Herring Kendal to ciężkie derby wykonane ze skóry groszkowanej (scotch grain) na grubej i szerokiej podeszwie. Zastosowane kopyto to 026 (od Loake). Nie można powiedzieć o tym kopycie, że jest dynamiczne. Jest obłe i z wyglądu dość szerokie. Gdy wyjąłem buty z pudełka to moją pierwszą myślą było, że są staromodne i w sumie specyficzne. Z racji swojego optycznego ciężaru najlepiej komponują się oczywiście z jeans'ami czy grubszymi spodniami chino. Jednak uważam, że spokojnie można je też założyć do wełnianych spodni flanelowych. Rozmiarówka i wygoda Wybrałem swój standardowy rozmiar 7 UK w tęgości F (model jest też dostępny w tęgości G). W rozmiar trafiłem idealnie. Mimo, że kopyto wydaje się szerokie, to jednak jest to faktycznie tęgość F, choć nie ma problemu, żeby założyć grubszą skarpetę. Buty od początku są wygodne i miękkie, a tego ostatniego nie można stwierdzić od razu na podstawie wyglądu. W pierwszych dniach użytkowania pojawiły się jakieś drobne obtarcia, ale z czasem i z pomocą prawideł buty dopasowały się do stóp. Ponieważ nie przepadam za trzewikami wybrałem te buty na zimę i mogę powiedzieć, że to był dobry pomysł. Szeroka podeszwa Dainite zapewnia wygodę w warunkach zimowych. Skóra i jakość wykonania Z pierwszym egzemplarzem, który dostałem były problemy. Na nosku prawego buty była dość duża i widoczna skaza oraz rant podeszwy był niepomalowany z jednej strony. Ponadto szwy na rancie podeszwy były niestarannie wykończone, choć to oczywiście nie jest jakaś wielka wada, bo szwy wykonywane, przynajmniej częściowo, ręcznie muszą się gdzieś kończyć. W każdym razie 2 pierwsze wady zostały zakwalifikowane do reklamacji, mogłem też wybrać zwrot części pieniędzy. Zdecydowałem się na wymianę (koszt przesyłki pokrył sklep), bo w końcu stwierdziłem, że szczególnie ta skaza na nosku będzie mnie denerwowała. Drugi egzemplarz, który otrzymałem był już idealny, nawet szwy były bardzo ładnie wykończone. Obsługa sklepu zasługuje na wielki plus, a fabryka Loake, która wykonuje buty na minus. Dodatkowo otrzymałem również prawidła za darmo jako rekompensatę za problem. W mojej ocenie buty są lepiej wykonane i skóra też jest lepszej jakości, niż w przypadku monków Loake Cannon z linii 1880, które również posiadam. Skóra jest dość gruba, ale miękka, dobrze przyjmuje kosmetyki. Jeżeli ktoś chciałby na tych butach zrobić lustrzany połysk, to też nie będzie problemu. Po użyciu samego wosku (bez wody) uzyskuje się połysk. Podsumowanie Z zakupu jestem bardzo zadowolony, przede wszystkim dlatego, że buty spełniają swoją zimową rolę. Mimo pierwszego wrażenia buty mi się podobają, a ich optyczny ciężar pasuje do pory roku, w której są używane. Polecam wszystkim, którzy szukają zastępstwa dla trzewików. Na koniec kilka zdjęć. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Piękne buty. Gratuluję zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Bardzo ładne klasyki. Moje Tauntony na tym samym kopycie sprawują się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Panowie, już wiem że pytanie z cyklu tych 'oczywistych' ale ja się zastanawiam... Czy zamawiając buty w Herringu można zapłacić kartą debetową mBanku? Ewentualnie jakieś inne opcje? Nie mam kredytówki i zastanawiam się jak złożyć zamówienie (PayPal wymaga powiązania z kartą kredytową?) Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 PayPal nie wymaga powiązania. Sprawdzasz ile potrzebujesz środków, robisz przelew błyskawiczny i jak masz wystarczającą liczbę to wybierając paypal masz opcję zapłacenia z tych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Płaciłem w Herringu kartą debetową innego polskiego banku, bez problemu. PayPal - jak Kolega wyżej napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Dzięki, jak zawsze niezawodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Codextb Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Witam, Czy ktoś może z posiada (użytkuje, widział) buciki jak niżej ? Proszę o opinię. Generalnie szukam czegoś fajnego w kolorze bordo, wiśnia czy podobnym. 1/. Shakespeare monk shoe 2/. Edward II 3/. Hilton monk shoe. Wszystkie ze strony Herring. Uwierzcie mi proszę, że wiele godzin spędziłem poszukując jakiejś ciekawej alternatywy dla Yanko, które w kopycie 915 uważam za absolutny hit. Swoją drogą proszę o ewentualne sugestie co do rozmiaru w odniesieniu do Yanko 915 w tęgości F. Monki po kilku spacerach w rozmiarze 9 jakby lekko za luźne przy pięcie (troszkę ucieka). I tu zaczynam się lekko wahać czy nie powinienem jednak pójść w tęgość G choćby dla porównania wygody. Obecnie wszystko mam F bowiem uznałem, że są ładniejsze i nie mogłem się oprzeć. Ps. Jestem uzależniony zatem weźcie udział w terapii bo to także z powodu tego forum . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Herring Edward robione są przez AS i już na starcie są o poziom wyżej od pozostałych dwóch modeli. 109 to bardzo ładne kopyto. Spójrz na podstronę - Alfred Sargent, gdzie eye_lip wrzucił zdjęcia wingtipów właśnie na tym kopycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Codextb Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Wrzucili na stronę sporo factory seconds z serii Alfred Sargent dla Herring. Między innymi Edward II, Shackleton, Drake, Holmes II, Moriarty. Przecenione o jakies 30-40 proc. http://www.herringshoes.co.uk/search.php?task=newSearch&sale_search=1&Brands[]=6 Ed: Dziękuję kolego. To chyba skleroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 To są buty robione przez Alfred Sargent, a nie przez Cheaney. Tym bardziej warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Okazja: Cheaney Arthur III, UK 7,5 slight seconds, za pół ceny. http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=5&shoeid=11043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 i już ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi