Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Herring Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Saphir Creme Universelle działa cuda. Buty wyczyściłem tarrago universal cleaner, a następnie potraktowałem Saphirem. Problem zniknął, więc buty zostawiłem i jeszcze dostałem zniżke 30GBP.

Opublikowano
Saphir Creme Universelle działa cuda. Buty wyczyściłem tarrago universal cleaner, a następnie potraktowałem Saphirem. Problem zniknął, więc buty zostawiłem i jeszcze dostałem zniżke 30GBP.

I tak wylezie...

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak odsyłacie buty do Anglii? Kupiłem model Dune rozm. 6,5 F i są za duże więc muszę odesłać. W DHL za paczkę trzeba zapłacić 200zł, pisałem do Herringa czy mają jakieś rabaty w DHL ale niestety nie a życzą sobie tylko tego kuriera. Innym rozwiązaniem jest opcja Colect plus, korzystaliście z tego?

Opublikowano

witam kolegów,

chciałbym kupić Herringi Reading ale podejrzewam, że bardziej odpowiada mi tęgość G. Wyczytałem na forum, że produkuje dla nich Loake. Tylko tam nie mogę znaleźć rozróżnienia na tęgości jak to ma miejsce na stronie Herringa. Można gdzieś stacjonarnie przymierzyć dokładnie te kopyto G, a może ktoś zna nawet konkretny model Loake?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, potrzebuję porady w związku z rozmiarówką Herringa - chodzi o ten model: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?shoeid=7303&brandid=6

Podobno kopyto 109 jest lekko wydłużone. W Gordonach na kopycie Fabian noszę 40, w Berwickach 3637 - 6, stopa 26 cm. Czy 6,5 UK w tych Holmes II będzie odpowiedni? Na jesień/zimę chyba warto wybierać buty, które mają trochę luzu czy tak? Poza tym, po doświadczeniu z Berwickami mam już dość dopasowywania się butów przez cały miesiąc i do tego przy użyciu shoe stretcha...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Herring z okazji Black Friday rzucił na przecenę mnóstwo butów Wildsmith. Nie chce mi się teraz szukać informacji o firmie, ale patrząc po zdjęciach jestem prawie pewien że buty są robione przez Alfred Sargent (a przynajmniej dostrzegam bardzo dużo podobieństw). Cena na wszystkie pary to niecałe 190 funtów, buty w pierwszym gatunku. Jeżeli to faktycznie AS, to oferta jest rewelacyjna. 

Niektóre buty wyglądają bardzo podobnie (i nawet nazywają się tak samo) jak buty robione przez AS dla A Fine Pair of Shoes np. modele Brunswick, Piccadilly, tyle że mają zamknięty kanał szycia podeszwy, buty AFPOS miały otwarty. Strzelam zatem, że to buty robione przez AS o jakości gdzieś pomiędzy AS Exclusive i AS Handgrade... AS dla Herring/AFPOS a AS Exclusive.

Opublikowano

AS kupił jakiś czas temu markę Wildsmith. Za SF:

Wildsmith don't use Bakers oak bark tanned soles but cheaper chestnut tanned ones (still good though) and the waist is less beveled than on AS (but still as narrow). When it comes to the quality of the upper leather [...] it seems to be more or less on pair with AS exclusive. AS Handgrade is in another league here, and the sole work on those is also more refined.

• Oceniam pozytywnie 1