Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Herring Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z butami Herringa robionymi w Hiszpanii? Warte to coś?

Też się zastanawiam nad Tivertonem, ale mam właśnie obawy o jakość skóry...

Mam Herring Totnes z zeszlorocznej wyprzedazy i jestem zadowolony. O ile pamietam, pare razy pokazywalem je na forum. Skora dobrze przyjmuje kosmetyki, nie bylo zadnych wad i moim zdaniem calkiem ladnie sie zlamala. Do podeszwy Dainite i ogolnej jakosci takze nie mam zastrzezen.

Przy cenie 125 funtow to jest moim zdaniem dobry zakup.

Ps. Przepraszam, ale aktualnie nie mam dostepu do polskich znakow.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj odebrałem najnowsze nabytki i postanowiłem zrobić wstępną relację.

Na początek Herring Tiverton.

Model split-toe derby, na który polowałem od jakiegoś czasu. Gumowa podeszwa Dainite, kolor mid-brown, skóra scotch grain (przynajmniej tak mi się wydaje, mogłem pomylić nazwy).

Buty są dość obszerne ale nie ma niespodzianek z rozmiarem - model porównywalny np. z G&B Levet, Berwick 3010 albo Cheaney Avon.

Pierwsze wrażenie pozytywne. Buty wykonane są starannie, nie zauważyłem żadnych niedoróbek. Skóra jest miękka, dość gruba i z wyraźną fakturą.

Myślę, że od pierwszego założenia będą się dobrze nosić i świetnie się sprawdzą w bardziej casualowych stylizacjami. Do garnituru ich nie założę, ale zestaw z zimową marynarką albo grubszymi, flanelowymi spodniami (ewentualnie jeansami albo chinosami) powinien dobrze z nimi współgrać.

Na koniec parę zdjęć. Wybaczcie, ale talentu do tego nie mam zupełnie :)

904cd712940049581d6e8d8698ae315a.jpg

c8fa605772cb8e6961b8a855dabd9d60.jpg

c60270c5f7d53832f1b533f18a279a77.jpg

d29b01daf67e632e45d7ad96efafbad7.jpg

Wkrótce Herring Devoke by Cheaney :)

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Też je wziąłem na próbę (chociaż zasadzam się na AS Charlton) - na gorszą, jesienną pogodę (na którą chyba się nie zanosi). Wyglądają ładnie.

Ile czasu szła do Ciebie przesyłka od chwili zakupu? Ja dzisiaj kupiłem ok. 15, ale nadal nie ściągnęło mi kasy z konta (tylko blokada), jest też status "not sent". Mam nadzieję, że mają na stanie (były ostatnie).

Opublikowano

@Lorentz zamówiłem wczoraj o 14, doszły dzisiaj koło południa. Ale jeszcze wczoraj dostałem informację o wysłaniu paczki (z przewidzianym terminem dostawy na jutro :) ) i tracking do DHL'a. 

Właśnie zaliczyłem premierowy spacer. Tak jak przypuszczałem, są wygodne od pierwszego założenia. W jednym trochę "lata" mi pięta, ale jeżeli to się nie zniweluje samoistnie, to jestem przekonany że wkładka albo podpiętek/zapiętek rozwiążą sprawę.

Opublikowano

Witam,

z racji mojego dopytywania się na forum o link do wyprzedaży, chciałem pochwalić się nabytkiem, a co!

Herring Rewe II 8.5.

Kopyto jest dość masywne, buty są na podeszwie Dainite, też stosunkowo grubej (co nie wynika wprost z opisu, ale dla mnie jest to zaletą). Prezentują się super, pasują też super, ogólnie super :)

Dostawa ekspresowa, 22h30m :)

Poniżej ilka fotek, już po pierwszej pielęgnacji:

post-773-0-76058400-1449773711_thumb.jpg

post-773-0-35695900-1449773727_thumb.jpg

post-773-0-07564300-1449773737_thumb.jpg

Pozdrawiam!

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Lorentz:

Chyba nie. Niektóre buty z serii Continental mają w opisie coś takiego:

These are made in Loakes overseas factory to our high specification.

Ale akurat te, które mają jako kraj pochodzenia podaną Hiszpanię nie zawierają w opisie tej informacji.

Opublikowano

Herring Devoke by Cheaney.

Jezeli chodzi o jakość, to bez niespodzianek - jest rewelacyjnie. Świetna skóra, staranne i pozbawione niedoróbek wykończenie. Ale po Cheaney trudno spodziewać się czegoś innego :)

Świetne, chyba smuklejsze od Tivertonów? A jak wypada porównanie skóry? Duża przewaga na korzyść Cheaney'ów?