Whitesnake Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Godzinę temu, Markus napisał: Sportowe buty noszę w rozmiarze 45 , długość wkładki w większości moich butów to 28,5 cm W zakupionych Herringach wkładka ma 30cm. Wyglądają dobrze, ale sam musisz stwierdzić, czy czujesz się w nich wygodnie. To jedyny wiarygodny wskaźnik dopasowania. W butach klasycznych długość wkładki nic nie mówi o dopasowaniu, bo buty mają różne kształty kopyt. Buty o tym samym romziarze 44 np. C&J Tetbury pewnie miałyby wkładkę (gdyby tam było coś takiego) o 2 cm dłuższą niż Merrmin na Hiro, a mimo to obie pary są dla mnie idealnie dopasowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Mateo Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Panowie, czy ktoś użytkuje takie oxford na kopycie 110? https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=7117&x=1 W tej cenie warto? Czy poczekać na większe okazje? Pozdrawiam, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 @rumcajs43 @Whitesnake dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafa Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Dzisiaj odebrałem Herringi Gladstone. Czy według Was widoczne przebarwienia to "akceptowalne cechy ręcznie robionych butów", jak to opisuje sklep, czy też są to wady, które kwalifikują buty jako seconds? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumcajs43 Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Faktycznie trochę seconds . Z czasem się zapastuje. Bym się nie przejmował. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol G. Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Nic strasznego, ale dla porównania - Meermin z takimi przebarwieniami można kupić na eBayu za 2/3 (często mniej) ceny salonowej. Bardzo lubię Herringi (mam 2 pary), ale kupując takie buty w regularnej (czy nawet wyprzedażowej, ale nie ze względu na uchybienia konkretnych egzemplarzy) cenie oznaczone jako pierwszej jakości nie akceptowałbym takich wad. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafa Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Nie przejmuję się tymi wybarwieniami, ale buty by Cheaney w pierwszym gatunku nie powinny tak wyglądać. Sklep zaproponował darmowy zwrot. Gdybym miał stopę F nawet bym się nie zastanawiał, bo wybór ciekawych butów w regularnej szerokości jest duży. To jest kopyto 205 G i na moje nieco szersze stopy pasuje idealnie, stąd publiczne "użalanie" się nad butami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Przód ok, z tyłu ta szrama, to już trochę gorzej. Jak widać przynajmniej na fotkach, to skóra miejscami średniej jakości. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafa Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Ta szrama z tyłu to tylko nadmiar barwnika na delikatnym zmarszczeniu. Ale rzeczywiście spodziewałem się lepszej skóry. Poprosiłem o rabat. Jeśli go dostanę, buty zatrzymam. Jeśli nie... pewnie też. Chyba tak mam, że w wygodnych butach obniża mi się ostrość widzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 8 godzin temu, Grafa napisał: Ta szrama z tyłu to tylko nadmiar barwnika na delikatnym zmarszczeniu Tylko, że w tym miejscu takie zmarszczenie raczej nie powinno mieć miejsca. Oznacza to, że najprawdopodobniej w procesie ćwiekowania pięty, skóra nie została dobrze naciągnięta, lub też pojawiło się małe załamanie poprzeczne na zakładach. Niby nic wielkiego i raczej nie powinno się nic dziać, ale czasem różnie bywa. Sprawdź wewnątrz, czy w tym miejscu nie ma tego załamania na pięcie. Jeśli nie - to ok, jeśli by było, to mogą być załamane, lub źle uformowane zakładki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafa Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Wewnątrz jest dobrze, nie widać żadnych załamań. Właśnie otrzymałem informację, że przyznano mi dodatkowy rabat. Buty po rabacie będę kosztowały 60% ceny regularnej, więc je zatrzymuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kichanadeta Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Panowie jak się ma rozmiarówka Herringów w stosunku do Yanko? Rozmiar stopy 28cm. Trzewiki Yanko rozmiar 43(UK9). Czy zatem Herringi w rozmiarze 42,5 model Fineshade (kopyto wydaje się wyraźnie szersze niż Yanko 960) nie okażą sie za małe? https://www.herringshoes.co.uk/herring/fineshade_brogue-boots/brown-deerskin/sale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinos Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Herring ma różnych dostawców. 12508 to kopyto Cheaney'a, jeśli się nie mylę. Po moich skromnych doświadczeniach z wydaje mi się, że co najmniej ten sam numer co Yanko. Ale może ktoś ma większe doświadczenie. G960 jest dla Ciebie komfortowe, czy raczej luźne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kichanadeta Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Yanko 960 jest komfortowe. Bardzo dziękuję Ci Albinos. W takim razie i tak już po ptakach bowiem na stronie brak obecnie rozmiaru 43 (UK9). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinos Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Reklamować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Daj spokój, to pierdoła.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 U her Ringa wyprzedaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIERMAN Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 W dniu 13.12.2017 o 23:20, albinos napisał: Reklamować? Żartujesz? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepenix Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 1 hour ago, Krzysiek_W said: U her Ringa wyprzedaż Już od ponad dwóch tygodni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek 00 Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 To czemu nie poinformowałeś kolegów z forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diminished Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=6013 Czy polished leather to skóra lakierowana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 Nie, to skóra z "plastikowym" wykończeniem lica, brzydko się łamie, nie przyjmuje kosmetyków. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SceptycznyMiś Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Proszę o poradę w sprawie herringów. Czy ten model https://www.herringshoes.co.uk/herring/rackenford_oxford/black-calf/sale za tą cenę (w tej chwili około 710 zł z przesyłką) to najlepsza opcja czarnych oksfordów za taką kwotę? Zastanawiam się też nad oksfordami od crownhill'a, które cenowo wypadają podobnie. Które buty w takim razie są za tą kwotę lepszym zakupem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proki1971 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Mam ten model . Uważam ze za te cenę to rozsądna propozycja zarówno jeżeli chodzi o sam wygląd / kopyto jak i jakość skory . W tego typu bucie preferuje jednak dynamiczniejsza kopyto jak np. 91od Yanko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SceptycznyMiś Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 2 godziny temu, proki1971 napisał: Mam ten model . Uważam ze za te cenę to rozsądna propozycja zarówno jeżeli chodzi o sam wygląd / kopyto jak i jakość skory . W tego typu bucie preferuje jednak dynamiczniejsza kopyto jak np. 91od Yanko Dzięki, a powiedz mi jak z tęgością tego kopyta? Tak się składa, że mam dość wysokie podbicie (np meerminów w swoim standardowym rozmiarze nie dam rady w ogolę założyć) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts