Midlife-Crisis Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 @Żorż Ponimirski wygląda to trochę, jakbyś miał w brustaszy maseczkę. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 20 minut temu, Midlife-Crisis napisał: @Żorż Ponimirski wygląda to trochę, jakbyś miał w brustaszy maseczkę. 😉 A na koszulce widać ostry cień...nie no korci, ale mi grozi kolejne ostrzeżenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Dickies, SuSu, Incotex, AS 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Sorry, ale jakoś nie mogę się przekonać do popoverów. Brakuje mi tej kontynuacji linii z guzikami. To jednak tylko moja opinia. Hipu nie podzielam, ale muszę zaakceptować Widocznie jednak mają jakiś rodowód w męskiej klasyce. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Popovery są fajne, ale raczej takie o listwie guzikowej jak koszulka polo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @Midlife-Crisis - zgadzam się, ta koszula jest przerysowana jak niektóre produkty SuSu - listwa z guzikami sięga niemal do pępka i przy spodniach z wyższym stanem prawie się chowa. Sam się wahałem, ale jedną można mieć do takich trochę bardziej oldschool-owych kompozycji Na przykład ich biały popover, który kupiłem ponad dwa lata temu nazywał się longsleeve polo shirt i wygląda jak ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @Żorż Ponimirski no właśnie. Dla mnie w tym co teraz pokazałeś jest o jeden guzik za daleko. Ja nawet lubię popovery (wolę jednak koszule), ale idealny ma dla mnie 4 guziki - jak ten: https://macaronitomato.com/produkt/oliwkowy-popover-z-bawelnianej-piki/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @Żorż Ponimirski zadowolony jesteś z tego białego popoveru? Zastanawiam się nad jego kupnem, ale też miałem wątpliwość co do ilości guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 1 godzinę temu, Pawcio napisał: @Żorż Ponimirski zadowolony jesteś z tego białego popoveru? Zastanawiam się nad jego kupnem, ale też miałem wątpliwość co do ilości guzików. Bardzo, choć jest to materiał dość prześwitujący z odrobiną błysku. Raczej do lepszych spodni niż jeansy i pod marynarkę i na pewno do wpuszczenia w spodnie. Założę jutro i wrzucę foto, bo w tym sezonie chyba go jeszcze nie zdjąłem z wieszaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Czas na len * kurtka Suitsupply - len pokryty teflonem * Tyrwhitt * Benevento * Cheaney 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 29 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 brak poszetki, spodnie khaki, łączę kraty jak Pan J... 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Meander Napisano 2 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 Fajnie to wyglada, ale czy taki kapelusz nie gryzie się jednak trochę z porą roku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 2 godziny temu, pablocito napisał: Fajnie to wyglada, ale czy taki kapelusz nie gryzie się jednak trochę z porą roku? Ba, kiedyś i gdzieś można było za to nawet pójść do paki. Mimo to kapelusz świetny i gra fanie z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 3 godziny temu, pablocito napisał: Fajnie to wyglada, ale czy taki kapelusz nie gryzie się jednak trochę z porą roku? Jak na moje, poniżej 20 stopni to jeszcze za chłodno na panamę, w końcu i tak mam flanelową kamizelkę. Dziś było na taki zestaw akurat, wieczorem nawet ciut za chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 Jak na moje, poniżej 20 stopni to jeszcze za chłodno na panamę, w końcu i tak mam flanelową kamizelkę. Dziś było na taki zestaw akurat, wieczorem nawet ciut za chłodno.Właściwie miałem bardziej na myśli nie temperaturę, a ogólnie pojęty charakter otoczenia. Tak, jak pisałem zestaw wyglada super sam w sobie, tylko przez rodzaj materiałów i kolory bardziej kojarzy mi się z babim latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 3 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, pablocito napisał: Właściwie miałem bardziej na myśli nie temperaturę, a ogólnie pojęty charakter otoczenia. Tak, jak pisałem zestaw wyglada super sam w sobie, tylko przez rodzaj materiałów i kolory bardziej kojarzy mi się z babim latem. A to aż takim purystą nie jestem, powiem szczerze, nie przejmuję się aż tak. To tylko ciuchy 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2020 A to aż takim purystą nie jestem, powiem szczerze, nie przejmuję się aż tak. To tylko ciuchy I bardzo dobrze, w sumie sam się zastanawiam czemu nie założyłem wczoraj flanelowej kamizelki w kratę. Wydawała mi się zbyt zimowa i takie klisze człowiek sobie wbija do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. me.spoke Napisano 7 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 9 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 Fajne klimaty powyżej. U mnie deszczowo ... i chłodniej. 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 @Meander @pablocito Pory roku mają takie samo znaczenie jak pory dnia. Nie uważam, żeby dobieranie odzieży do pory roku było przesadnym skupianiem się nad strojem. Kolory i rodzaj materiału mogą pasować bądź nie do konkretnej aury pogodowej tak jak poszetka do krawata. Przy okazji, mówienie o ubraniach "ciuchy" jest jak mówienie o kulturze osobistej "sztywniactwo". Nasza garderoba służy nie tylko naszemu dobremu samopoczuciu ale także samopoczuciu innych i jest naszą wizytówką. Zaznaczam, że nie uznaję wyższości smokingu nad dresami chyba, że dresy założymy do opery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2020 Cantarelli, John Smedley, Peter Millar 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 15 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 15 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Meander Napisano 15 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 W dniu 10.06.2020 o 16:20, DolceGusto napisał: @Meander @pablocito Pory roku mają takie samo znaczenie jak pory dnia. Nie uważam, żeby dobieranie odzieży do pory roku było przesadnym skupianiem się nad strojem. Kolory i rodzaj materiału mogą pasować bądź nie do konkretnej aury pogodowej tak jak poszetka do krawata. Przy okazji, mówienie o ubraniach "ciuchy" jest jak mówienie o kulturze osobistej "sztywniactwo". Nasza garderoba służy nie tylko naszemu dobremu samopoczuciu ale także samopoczuciu innych i jest naszą wizytówką. Zaznaczam, że nie uznaję wyższości smokingu nad dresami chyba, że dresy założymy do opery. @DolceGusto - to jest Twoje zdanie. Moje z perspektywy siedzenia w temacie i branży od ładnych paru lat się mocno rozluźniło. Zwykle najlepiej ubrani faceci wokół mnie to Ci, którzy najmniej cyzelują, choć nie znaczy to, że są niechlujnie ubrani. Po prostu ma to swój naturalny luz, bo to naprawdę są tylko ubrania. Myślę, że większe znaczenie niż pora roku ma pogoda, bo nie ubierałbym lnianych spodni i koszuli w maju gdyby akurat było 15 stopni i dokładnie taka sytuacja stała za zestawem ze zdjęcia. Mimo teoretycznie cieplejszej pory roku, tego dnia było po prostu zimno, więc wpadła kamizelka by "dogrzać" zestaw. Nie wydaje mi się natomiast bym w dziale o casualowych ubraniach musiał się nadymać i sztucznie zmieniać swoje podejście/słownictwo w stosunku do ubrań. Bo jeśli czepianie się słowa "ciuchy", użytego w jakimś losowym poście, na jakimś forum w internecie, nie jest sztywniackie, to ja nie wiem co jest PS Moja garderoba służy głównie mojemu samopoczuciu, bez przesady z tym projektowaniem jej na innych. Większość ludzi ma to w poważaniu. Co nie przeszkadza mi być zwykle overdressed dla własnej przyjemności. PS2 Chyba ogół niespecjalnie się zgadza z Twoim stwierdzeniem, patrząc po ilości reakcji. 8 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 @Meander chcąc "odbić piłeczkę" mógłbym spłycić Twoją opinie patrząc na ostatnie słowa o "lajkach" i "polubieniach" które dla Ciebie są najwidoczniej bardzo ważne w kształtowaniu światopoglądu ale nie chodzi tu o taką jałową rywalizację na pościki. Swoją opinię wygłaszam taką samą tu, na tym jak to napisałeś "jakimś forum" jak i gdziekolwiek indziej. Zupełnie się z Tobą nie zgadzam będąc również od jakichś 10 lat w temacie i branży. Wyczerpująco wytłumaczyłem swoje stanowisko poprzednio więc nie będę mnożyć przykładów. Myślę, że na chłodny, polski maj można wybrać coś bardziej adekwatnego niż jesienna kamizelka chyba, że nie ma się odpowiednich zasobów w garderobie. Co do stylowej nonszalancji w ubiorze - uważam, że jest świetna, ma to wiele uroku jeśli to efekt jakiejś wiedzy i świadomości a nie dyletanctwo, jak we wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi