kamilp Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 @Tanatos70, moim zdaniem, na wełnie nie powinno być widać, chyba, że ma domieszkę bawełny, najwyżej wrócisz do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 Też mi to wygląda na dość szorstki materiał, na którym popuszczonych szwów nie będzie widać, acz oczywiście trzeba przetestować i w razie w czego, jak napisał @waski wrócić do stanu pierwotnego. Oczywiście bycie "100% wełną" jeszcze sukcesu nie gwarantuje - na flaneli to raczej byłoby widać. Ostatnio robiłem poprawki na płaszczu 100% kaszmir (więc niby też jakaś odmiana wełny), akurat skracanie, więc nie problem, ale na uciętych kawałkach rękawa widać było bardzo wyraźnie ślady po szwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 Tylko czy bawiąc się parą i żelazkiem nie udałoby się ich zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 @Tanatos70 wiele z tego środkowego szwu nie zyskasz a na zdjęciach marynarka wcale nie wydaje się za ciasna w talii. Może być tak, że przez brak podszewki "klei" się do swetra i stąd niewygoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 @Tanatos70 Fakt, ciut ciasna w talii, ale ładnie leży (ramiona, rękawy) i ma bardzo dobrą długość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 12 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2016 Dziękuję Wam za porady. Materiał to 100 % wełna (cienka i mięciutka, może być flanela, nie znam się ). Te "popuszczone" po bokach miejsca trochę widać: Faktycznie mocno pracuje wraz z tym co pod nią zakładam, więc brak podszewki w połączeniu z lekkością materiału może być jednym z problemów. Te "magiczne" 2 cm w talii coś by chyba dały (efekt psychologiczny ? ), bo jak użyłem gumki to trochę lepiej się poczułem (sorry za "tiszert"): No, ale nie wiem. Może taki jej urok. Swoją drogą ma naprawdę ładne proporcje. Proszę też moderatora o przeniesienie tego wątku do odpowiedniego działu, bo chyba trochę nieporządek się w tym moim ulubionym robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Napisano 13 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Czapka Sterkowski Szalik H&M Płaszcz H&M Jeansy NN Buty G&B 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Ataman, fajnie byłoby to przełamać jakimś granatowym szalikiem (wełna, kaszmir), myślę że ładnie by wyglądało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Dziękuję Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Sweter:Lantier Koszula:Bytom Krawat:Bytom Spodnie: no name Buty:Berwick 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 @Hush Chyba musisz zastosować naprawę telefonu metodą opatentowaną przez @waski - umyj obiektyw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 Może teraz trochę lepiej Marynarka:Lantier Koszula:Profuomo (jasnoniebieska) Krawat i poszetka (janoniebieska):poszetka.com 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 (edytowane) Podobnie jak ostatnio, konstruktywna krytyka mile widziana. Edytowane 18 Listopad 2016 przez Avallach Powtórzone zdjęcia - niemożliwe do usunięcia podczas tworzenia posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Na pewno broda do poprawki, strasznie się rozrosła i jakoś tak nie wzbudzasz zaufania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 1 godzinę temu, Avallach napisał: Podobnie jak ostatnio, konstruktywna krytyka mile widziana. Kocham krytykować Najpierw to, co mi się podoba: zestaw marynarka-koszula-krawat - połączenie wzorów i kolorów. Ładne buty. Co mi się nie podoba: w miarę obiektywnie - marynarka jest zbyt krótka (i ma wysoki guzik), co daje niedobre proporcje sylwetki. Druga sprawa to wymięte, nie pasujące do eleganckiej góry spodnie. Jeśli ich nie prasowałeś, wstydź się. Jeśli prasowałeś i tak wyglądają po kilku godzinach, nie zakładaj ich do eleganckich zestawów. Bardziej subiektywnie: poszetka wprowadza niepotrzebny zgrzyt kolorystyczny (ja bym pozostał przy tonacji reszty - biel, szarość, granat, może brąz), a spodnie nie grają kolorystycznie z butami (oceniam kolor na ostatnim zdjęciu). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Zestawienie kolorystyczne spodnie-buty dla mnie trudne do zaakceptowania. Poszetka przyciągnęła całą moją uwagę przez intensywność koloru. Może trochę bardziej stonowana np. granatowa, dałaby lepszy efekt? Kołnierzyk koszuli ładnie się chowa pod klapy marynarki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Serdecznie dziękuję za uwagi. Co do marynarki - to faktycznie, dopiero na zdjęciach to widzę, że mogłaby być dłuższa... Co do spodni - nie wstydzę się, przed nałożeniem spodnie były wyprasowane, najwyraźniej cały dzień w boju odcisnął na nich swoje piętno. Nie jestem przekonany czy bardziej eleganckie spodnie (jakieś wełniane zaprasowane w kant np.) pasowałyby do tej góry, która szczytem elegancji (pod kątem tkanin i faktur) chyba raczej nie jest, no ale nie jestem specjalistą. Co do poszetki - chciałem wprowadzić jakiś kontrastowy element do całej stylizacji. Oczywiście standardowa biała poszetka byłaby dużo bezpieczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Istnieje też życie bez poszetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Oczywiście, ale lubię ten element wystroju zewnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 3 godziny temu, Avallach napisał: Nie jestem przekonany czy bardziej eleganckie spodnie (jakieś wełniane zaprasowane w kant np.) pasowałyby do tej góry, która szczytem elegancji (pod kątem tkanin i faktur) chyba raczej nie jest, no ale nie jestem specjalistą. Niekoniecznie wełniane w kant, po prostu lepiej leżące/mniej marszczące się (może np. bawełna z elastanem). Idealne linie spodni są trudne do osiągnięcia, ale może być lepiej niz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dziaku Napisano 22 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Odważny sweter. Skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 To z obecnej kolekcji Vistuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Wszystko elementy solo są ładne, ale czy taki gruby sweter komponuje się z jasnymi, lekkimi spodniami? Ja bym się czuł niekomfortowo, ale nie chcę żeby wyszło na to, że krytykuję. Ot, mam na to inne spojrzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi