Gość Vislav Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Czil aut, chłopaki!Wlasnie, czil, bo bedzie wiecej Borysa: Pozdrawiam, dsc. OK Proc & Dsc - fotkę butów zamieściłem tylko po to, aby pokazać: łatwiej jest obśmiewać cudze niż własne. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 // Panowie, ta dyskusja powyżej jest chyba niepotrzebna? Ten wątek i cały dział ma byc na luzie, po co te spięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Czas na kolejne wzorcowe zestawienie: http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/419b141ec1364abfbb1d91a4006242169426191f Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Oj tam, wcale nie taki koszmar. Tak, spodnie za dlugie, zapomnial krawata i za bardzo sie spiął. Ale bez przesady: marynarka w dobrym rozmiarze, nawet mankiet koszuli (choc chyba odrobine za dlugi) wystaje i buty tez daja rade. Mozna miec zastrzezenia, ale chcialbym, zeby tak sie wiekszosc mezczyzn ubierala. Czyli chyba nie koszmar... EDIT, ale pani za "kopertowke" w rozmiarze XXL to ma minusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 EDIT, ale pani za "kopertowke" w rozmiarze XXL to ma minusa... to nie kopertówka, ale 'jasiek imprezowy' - jakby było nudno, to można się zdrzemnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
603przemek Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 źródło: http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/krzy ... 26303.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlakeCarrington Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 siegnijmy wstecz ależ drogę w stylu przeszedł pierwszy detektyw RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Czy tam z tyłu widzę salon Hermes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Co w tym jest koszmarnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Stawiam że fotografia jest komentarzem do powyższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Wedle "logo" i portalu jegostrona.pl większość z nas to "stylistyczne koszmary": "8. Zbędne elementy Dawniej obowiązkowa była tzw. poszetka w kieszonce marynarki oraz spinka do krawata, jednak dziś lepiej z nich zrezygnować, bo z pewnością nie dodadzą elegancji." . Źródło: http://jegostrona.pl/styl/artykuly/3801 ... zasad.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Wedle "logo" i portalu jegostrona.pl większość z nas to "stylistyczne koszmary": "8. Zbędne elementy Dawniej obowiązkowa była tzw. poszetka w kieszonce marynarki oraz spinka do krawata, jednak dziś lepiej z nich zrezygnować, bo z pewnością nie dodadzą elegancji." . Źródło: http://jegostrona.pl/styl/artykuly/3801 ... zasad.html Na oko 70% tego artykułu to porady jak zrobić z siebie koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Wedle "logo" i portalu jegostrona.pl większość z nas to "stylistyczne koszmary": "8. Zbędne elementy Dawniej obowiązkowa była tzw. poszetka w kieszonce marynarki oraz spinka do krawata, jednak dziś lepiej z nich zrezygnować, bo z pewnością nie dodadzą elegancji." . Źródło: http://jegostrona.pl/styl/artykuly/3801 ... zasad.html I tak szanuję ich za nazywanie poszetki poszetką, a nie butonierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angi Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 a co z tą spinką do krawata? Można nosić czy nie? A jak tak to najlepiej jaką i gdzie polecacie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 a co z tą spinką do krawata? Można nosić czy nie? A jak tak to najlepiej jaką i gdzie polecacie kupić? Można. Żeby np. podczas lunchu nie zarzucać sobie krawata na ramię, albo nie wsadzać go do zupy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Ja ostatnio przeprosiłem się ze spinką i nawet uzależniłem od niej. Pozwala mi na skuteczne podtrzymanie krawata przez większość dnia i miłe dla oka ułożenie węzła. Jestem na etapie, że spinka powinna być jak najmniej efektowna. Sama w sobie rzuca się w oczy i nie ma potrzeby zwracać na nią specjalnie uwagę. Zawsze myślałem, że spinka powinna być dość nisko założona, ale z powodów opisanych wyżej dużo praktyczniej jest, jak spinka jest wyżej (jak na zdjęciu w poście angi lub nieco wyżej). No a wtedy niezależnie od tego, jak skromna jest, i tak bije po oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angi Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 No właśnie. Mnie też się wydała się ona bardzo funkcjonalna. Jednak spotkałem się dzisiaj z opinią - dlatego szukałem wątku na forum dotyczącego tego - że spinek do krawata "już się nie nosi" I padło to w takim tonie, jakby karygodnym występkiem to było. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Poszetek, fularów, spinek, bordowych butów, krawatów, podwijanych rękawów, gożdzików, szelek... siskiego się już nie nosi... taki czas. Tylko my się ostali. A Dresik? Zawsze. Nie tylko na wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Panowie, ale dlaczego w tym temacie o spince do krawata? Ad vocem - wg protokołu dyplomatycznego (głowy nie dam, autorstwa Orłowskiego czy Pietkiewicza; publikację parę lat temu od kogoś pożyczyłem) noszenie spinki do krawata jest niewskazane. Autor uzasadniał w ten sposób, że spinka wywodzi się z anglosaskiego żołnierskiego ubioru galowego i też u anglosasów-cywili jest dopuszczalna, natomiast w reszcie państw europejskich nosić spinki nie uchodzi. Osobiście fanem spinki nie jestem. Znanego argumentu o wpadaniu krawata do zupy (choć brzmi dowcipnie) kompletnie nie rozumiem. Panowie się na tym stole kładą w trakcie jedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Choć ekspertem nie jestem, to spinka do krawata, to moim zdaniem zwykła kwestia estetyki. Coś podobnego do kwestii, czy nosić fular, czy nie. Jak się komuś podoba, to nosi, a jak się nie podoba to nie nosi i w obu przypadkach jest tak samo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Bardzo trafnie Nereusz. Można mieć spinkę z popychaczy zaworowych silnika F1 i wg mnie ten element nabiera zupełnie innego charakteru i przyjmuje inne funkcje niż tylko ochrona krawata przed wylądowaniem w zupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 Teoretycznie spinki do krawata to coś takiego jak kołnierzyki button down i tylko trochę lepiej niż poszetka na kartonie - wszystko świadczy o braku umiejętności zapanowania nad konkretnym elementem. A w praktyce to niech każdy sam oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 tylko trochę lepiej niż poszetka na kartonie Kapo, śmiem twierdzić, że gro uczestników tego forum się z Tobą nie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2012 Czyli wg definicji Caporegime szacowny pan na zdj. powinien mieć hidden button down . A swoją drogą, o ile byłoby lepiej (no właśnie, byłoby?) w tym zestawie, gdyby kieszeń spodni kończyła się przed końcem marynarki. Wtedy nie widać byłoby wypchania kieszeni (tu: lewa kieszeń na zdjęciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi