pablocito Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 [mention]Beny23 [/mention] czy one są szyte ramowo? Bo tradycyjne boat shoes przecież nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 Boat shoes weszły do kanonu klasycznej elegancji i imo trzeba je w tym wydaniu akceptować. Nie muszą się podobać, nie ma konieczności ich noszenia ale uznanie mieć powinny. Ja w lecie noszę je na co dzień, bez względu na okoliczności przyrody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 Ja tak bym boat shoes nie założył gdzie indziej niż na łódce, ewentualnie w porcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 Nie żegluję, nigdy chyba nie byłem nawet na statku innym niż prom i kajak, a w okresie kwiecień-wrzesień noszę bs za każdym razem, jak mogę się luźno ubrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Ja tak bym boat shoes nie założył gdzie indziej niż na łódce, ewentualnie w porcie. Czyli jeżeli ktoś mieszka w Łodzi to może nosić boat shoes na okrągło.,W NYC tym bardziej ,gdyż gdzie się nie obrócisz tam jest waterfront. Zresztą w samym mieście NY jest 578 mil /930 km linii brzegowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 1 hour ago, mayor said: Czyli jeżeli ktoś mieszka w Łodzi to może nosić boat shoes na okrągło.,W NYC tym bardziej ,gdyż gdzie się nie obrócisz tam jest waterfront. Zresztą w samym mieście NY jest 578 mil /930 km linii brzegowej. Zawsze dobra wymówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal123 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Witam serdecznie, Mam pytanie o dopasowanie butow zeglarskich Sebago. W sierpniu 2019 kupilem dokladnie ten model: https://klasycznebuty.pl/pl/p/Sebago-908-Wine-Buty-zeglarskie/5702 Przymierzylem w sklepie, wszystko bylo ok, wiec spakowalem buty i pojechalem na wakacje. Tam zalozylem je raz. Po doslownie 15 minutach mialem obtarte piety i kostki od zewnetrznej strony do krwi Zarowno prawa jak i lewa stopa. Buty przelezaly 8 miesiecy w pudelku. Jakos w kwietniu zalozylem je na krotki spacer. I historia znowu sie powtorzyla. Krew z piet i kostek po 15 minutach. Buty na dlugosc sa w porzadku, palce delikatnie tylko obtarte, ale jak najbardziej do zaakceptowania. Czy jest jakis sposob na "naprawienie" tych butow, zeby byly chociaz w najmniejszy mstopniu uzyteczne? Wydaje mi sie, ze moja stopa "siedzi" za gleboko, tzn cholewka siega do polowy kostki i stad te obtarcia. Buty sa bardzo sztywne na rantach cholewki. Macie moze jakis pomysl jak rozwiazac ten problem? Czy tylko moja para ma ten problem? Chodze na co dzien w klasycznych butach GYW, jestem przyzwyczajony do obtarc. Ale tutaj sie po prostu nie da. Na oddanie tych butow jest oczywiscie duzo za pozno, a sprzedawac mi ich szkoda, bo mi sie po prostu podobaja i chcialbym z nich korzystac. Za wszystkie rady z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Trzeba wypalić z dwururki:1. Shoe-eze,2. Podpiętki z korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Może dodatkowo na pierwszych parę wyjść lepiej założyć skarpetki i profilaktycznie przykleić plaster na stopę w spodziewanym miejscu otarcia. U mnie to zawsze działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal123 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 (edytowane) 3 godziny temu, _harry napisał: Stopień----------------------------------------------------------------- Czyli trolle sa wszedzie, na forum "o butach" rowniez. Skomentuje tylko krociutko, ze tak, jestem przyzwyczajony do tego, ze poczatkowo niektore buty (nie tylko GYW) moga obcierac. Jest to dla mnie totalnie do zaakceptowania. Kazda z 5 par GYW ktore posiadam na poczatku obcierala - niektore zrobily sie wygodne juz od drugiego zalozenia, z niektorymi musialem pomeczyc sie ciut dluzej. A Ty, kolego _harry, skoro "Już dawno traktuję forum mniej jako źródło wiedzy a bardziej jako kopalnię kawałów.", moze po prostu przestan sie udzielac, zmien zainteresowania, zaniechaj obserwowania tego forum. Skoro merytoryczne odpowiedzi zdecydowanie wykraczja poza Twoj poziom intelektualny, nie zasmiecaj tematu zbednymi i nic nie wnoszacymi postami. Mimo wszystko - pozdrawiam i szczescia zycze. EOT. @lubo69 i @pablocito, dzieki! Na poczatek sprobuje pochodzic w domu w skarpetkach. Jesli do konca tygodnia nie pomoze, to sklep klasycznebuty.pl juz mnie zaprosili do siebie zeby rozwiazac problem. Edytowane 28 Maj 2020 przez mosze Kultura 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 (edytowane) 3 godziny temu, _harry napisał: Stopień-------------------------------------------------------------- Grunt to merytoryczna odpowiedź. Widzę, że lokalizacja zobowiązuje: Co do tematu- ja normalnie noszę 42 a w Sebago mam 43-43,5. Mniejsze przerabiałem i mega mnie obcierały. Może problemem jest źle dobrany rozmiar? Edytowane 28 Maj 2020 przez mosze Kultura 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Różnica między Sperry i Timberland, gdyby ktoś się zastanawiał. Te drugie są o rozmiar większe. Obie pary pasują poprawnie. Pierwsze wrażenia - Timberland są wygodniejsze i mają miękki język, przez co mocniejsze wiązanie nie daje się we znaki stopie. Ich kształt przesądził jednak o pozostawieniu Sperry.Zdjęcia robiłem zanim pomyślałem o forum, także są jakie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Szanowni, Mam pytanie, wiecie gdzie można kupić nowe rzemienie do boatshoes? Szukam i jedynie na sperry.com w US znalazłem . Na sperry.uk nie ma a moje się schechłały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 https://multirenowacja.pl/sznurowadla-skorzane-rzemyki-saphir-leather.html? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Do wyboru, do koloru: https://pielegnacjaobuwia.pl/pl/p/Sznurowki-Skorzane-Rzemyk-120cm-Naturalne/2114?gclid=EAIaIQobChMIuZ2w87Hb6QIVlOd3Ch2OGgxZEAQYBCABEgKq7fD_BwE https://allegro.pl/oferta/sznurowadla-skorzane-brazowe-rzemyki-do-butow-120-8947239546?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_SHS_AKC_pla_obuwie_akcesoria_pozostale&ev_adgr=Akcesoria+-+Sznurówki&gclid=EAIaIQobChMIuZ2w87Hb6QIVlOd3Ch2OGgxZEAQYAiABEgLeH_D_BwE ...i klasyka Timberlanda (te z dedykowanym szydłem do wymiany): https://e-timberland.pl/timberland-sznurowki-rawhide-unisex-pielegnacja-obuwia-multicolor-pc015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
careq Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 w Poznaniu w TK Maxie sebago za stówkę. w 3 kolorach, ciemny brąz, czarne (skóra licowa) i beżowe (zamsz). Jakby co. Kto zgadnie ile par kupiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 9 minut temu, careq napisał: Kto zgadnie ile par kupiłem? Wszystkie? 😁😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Jaki rozmiar Sebago boat shoes wziąć w przypadku stopy 27,5-28 cm ? 43,5 -44 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Ja mam 27,5 i nosze 44. Ale z tego co pamietam sprawdzałem różne modele Sebago i rozmiarówka nie była jednolita (przynajmniej takie były moje odczucia w trakcie przymiarki, może to niuanse) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Ja przy normalnym rozmiarze 8,5 (stopa 27,5) Sebago Mam 43. One mają jak dla mnie dość niskie podbicie. Albo ja mam wysokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Dzięki wziąłem dwa rozmiary , zobaczymy który bardziej podejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Wybierając rozmiar kierowalem sie trojwymiarowym skanem stopy robionym przez eobowie (e-size ?). Akurat buty zamawialem gdzie indziej, ale ich narzedzie okazało sie pomocne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 22 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2020 Panowie, co sądzicie o boat shoes Clarks w tej cenie - chodzi mi zarówno o wygląd i jakość. Może ktoś widział na żywo lub użytkuje? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. https://www.eobuwie.com.pl/mokasyny-clarks-morven-sail-261324807-british-tan-lether.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 Wyglądają dobrze. Za 200zł nic lepszego raczej nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Witam, co myślicie o unowocześnionych boat shoes od Timberlanda? Za bardzo odstają od klasyki? Zamówiłem z Zalando za 189zł i zastanawiam się czy szukać bardziej klasycznych... https://www.timberland.co.uk/shop/en/tbl-uk/men-footwear-boat-shoes/atlantis-break-boat-shoe-for-men-in-beige-a2cm2k51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi