Hargin Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 @Zając Poziomka: przecież to "najbezpieczniejsze zapisy" Nikt nie będzie pamiętał za te pare miesięcy, a można stuknąć pare postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 @Zając Poziomka: przecież to "najbezpieczniejsze zapisy" Nikt nie będzie pamiętał za te pare miesięcy, a można stuknąć pare postów Napisał "Sympatyk", który stuknął ponad 2k postów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 @NieMy - ...skomentował nie prowokuj, bo licznik bije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Panowie, czy Wy naprawdę zapisujecie się z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem na kupno prawideł na wyprzedaży (pomijając już to, że zaśmiecacie wątek)? Jest to słuszna uwaga. Proszę o zaprzestanie "zapisów" - zaś autora, w stosownym czasie, o zgłoszenie wątku z zakupem grupowym (wg Regulaminu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Żeby nie było zupełnego OT - od pewnego czasu użytkuję 2 pary prawideł od kolegi Rafała (szewc24.pl) i potwierdzam, że dużo lepiej wypełniają but niż prawidła z allegro. Warte zakupu z jednym małym zastrzeżeniem - są na tyle duże, że do maksimum musiałem dokręcić śruby, żeby zmieściły się do butów - nie jestem pewien czy do bardzo wąskich butów da radę je włożyć (może szewc24 się na ten temat wypowie). Być może przy bardzo wąskich butach, jakiś problem mógłby wystąpić, ale wtedy można zastanowić się nad prawidłami o rozmiar mniejszymi, bo tolerancja w nich na to pozwala. Do tej pory nie miałem jednak żadnego takiego zgłoszenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Potwierdzam. Do wąskich botków Meermin na kopycie Olfe prawidła pełne o pół numeru mniejsze mi nie weszły. Musiałem zamienić prawidła na sprężynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 W ogóle temat zapisów i wspólnych zakupów prawideł to chyba najzabawniejsza rzecz na forum Zaraz po Twoich komentarzach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Ktoś miał styczność z pełnymi prawidłami z plastiku? Powinny być lżejsze i nadawać się lepiej przy podróżowaniu, szczególnie samolotem, gdy waga bagażu jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Sutor Mantellassi daje "imadełka", które można precyzyjnie regulować śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Ja mam jedną parę kupioną we Włoszech. Bardzo dobrze się sprawują choć brakuje im cech charakterystycznych dla cedru czyli chłonięcia wilgoci. Powinno się pamiętać. żeby tych prawideł nie używać jak drewnianych czyli nie wkładać do jeszcze ciepłego buta. Natomiast rewelacyjnie się sprawdzają jako prawidła podróżne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Witajcie, czy ktoś z Was korzysta z tych prawideł z CT? Czy moglibyście powiedzieć mi coś o ich jakości? http://www.ctshirts.co.uk/mens-accessories/shoe-care/Cedar-adjustable-shoe-tree?q=gbpdefault||ma006msc||||||||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Mam jedną parę. Bardzo ładne i porządne prawidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Czy ktoś może polecić prawidła do Alfred Sargent na kopyto 87F? Chodzi mi o jakiś zamiennik, za oryginalne dość sporo sobie życzą. http://www.pediwear.co.uk/alfred-sargent/products/5481.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Takie moje spostrzeżenie z ostatnich zakupów prawideł. Kupiłem na Allegro (ze sklepu) za 60 zl z wysyłką nowe. Są identyczne - nawet śrubki te same - jak prawidła (mam w tym samym rozmiarze) ze sklepu Klasyczne Buty, gdzie chodzą za 80 z butami, a bez butów znacznie drożej. Taka przestroga, żeby nie przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Ostatnio poszukuje pełnych prawideł z plasitku, które są lżejsze niż te drewniane i lepiej nadają się do podróży. Znalazłem w końcu model w sklepie (http://dbamomojebuty.pl/pl/p/PRAWIDLA-PLASTIKOWE-FLAMINGO-M-4142/796), ale po kontakcie ze sprzedawcą dowiedziałem się, że są one dostępne tylko na zamówienie i minimalna ilość sztuk wynosi 10. Czy ktoś byłby zainteresowany kupnem razem ze mną? Można by zorganizować jakieś zakupy grupowe, ponieważ sam, aż 10 par nie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 10 w tym samym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Miał ktoś doświadczenie z prawidłami cedrowymi ze http://sklepszewski.pl/Prawidla i może coś o nich powiedzieć? Spełniają swoją rolę, czy niezbyt? Widziałem, że poruszano tutaj ich temat, ale nikt nie mówił nic o wynikach oraz rozmiarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Mam, bardzo przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 10 w tym samym rozmiarze? Wysłałem maila, aby dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Ktoś dalej używa prawideł z kulką na sprężynie? Loake 1880 które ''trochę'' zbyt długo były na prawidłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Miał ktoś doświadczenie z prawidłami cedrowymi ze http://sklepszewski.pl/Prawidla i może coś o nich powiedzieć? Spełniają swoją rolę, czy niezbyt? Widziałem, że poruszano tutaj ich temat, ale nikt nie mówił nic o wynikach oraz rozmiarówce. Używam dwóch par od roku i nie narzekam. Rozmiarówka wiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 10 w tym samym rozmiarze? Dowiedziałem się. Można 10 par w różnych rozmiarach. Niestety czas realizacji zamówienia to 45 dni, bo zamawiają to z Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Wysyłają statkiem dookoła Azji ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Wujekrda - jakiś czas temu, na dnie szafy. znalazłem buty z tego typu prawidłami. Wyglądało to istotnie strasznie, ale po dniu noszenia butów zniknęło bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi