dzon Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Takie trochę podstawowe pytanie, czy rozprowadzałeś pastę szczotką i po wyschnięciu szlifowałeś całość wstępnie za pomocą szczotki o w miarę twardym włosiu? Rozprowadzałem bawełnianą szmatką i nic więcej nie zdążyłem zrobić, ponieważ po lekkim wyschnięciu pojawił sie nalot. Może za dużo pasty nałożyłem? Może pasta była za jasna? Weź renovator, domyj ją i lepiej dobierz następną, jeśli to ta przyczyna.Myślę, że właśnie renowator może tu pomóc. Choć troszkę zeszło od mycia wodą z mydłem. Jutro spróbuje jeszcze raz. Dzieki za odpowiedź Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Takie trochę podstawowe pytanie, czy rozprowadzałeś pastę szczotką i po wyschnięciu szlifowałeś całość wstępnie za pomocą szczotki o w miarę twardym włosiu? Rozprowadzałem bawełnianą szmatką i nic więcej nie zdążyłem zrobić, ponieważ po lekkim wyschnięciu pojawił sie nalot. Może za dużo pasty nałożyłem? Nie no, na zwykłą logikę: pastujesz buty o ziarnistej strukturze powierzchni gładką szmatką. Mogę się mylić, ale nadmiar pasty pozostaje w krawędziach, do których nie dochodzi szmatka i tworzy właśnie ten nalot. Dlatego proponowałbym poszlifować buty szczotką o w miarę twardym włosiu, aby włoski mogły wniknąć między krawędzi i usunąć nadmiar pasty. Cytuj
Jan Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Czy to byl pierwszy raz kiedy pastowales jakiekolwiek buty? Postepuj zgodnie z rada Caporegime (lub zasadami pastowania), a nie bedziesz sie musial martwic - przerwales robote w polowie. Cytuj
dzon Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nie pomyślałem o ziarnistej fakturze butów, pewnie w tym tkwi problem. Dzięki Cytuj
damiance Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 w nawiązaniu do powyższego wątku o "ziarnistych" butach .. czy któryś z Kolegów jest szczęśliwym posiadaczem butów ze skóry bizona (bison boots)? będę wdzięczny za uwagi / przemyślenia z użytkowania. A może gdzieś w sklepie stacjonarnym widzieliście buty z takiej skóry? Cytuj
sergiusz Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Na jaką okazję warto przeznaczać czarny garnitur w prążki? Doskonale sobie zdaję sprawę co do tego, kiedy powinno się zakładać czarny garnitur. Ale czarny w prążki? Ani to na pogrzeb (chyba), ani na specjalną okazję innego rodzaju... Dlatego pytam . Garnitur kupiłem dość dawno temu, jest całkiem dobrej jakości i dobrze na mnie leży, więc żal by było tak nie używać . Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Button Side Co to za dziwactwo? Nowość? Czy takie kołnierzyki były już dawno dostępne? Cytuj
frankenstein Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Button Side Co to za dziwactwo? Nowość? Czy takie kołnierzyki były już dawno dostępne? Były dostępne. Nie powiem jak dawno. Wydaje mi się, że pamiętam je chyba z lat 70., ale mogą być starsze albo ja się mogę mylić zbytnio ufając swoje pamięci. Dziwactwo? A dlaczego? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Z cyklu "mało informacji w sieci" - czy pin do butonierki powinien być dopasowany do koszuli czy niekoniecznie? chyba uda mi się zorganizować małe handmade ze szkła z wyborem koloru stąd pytanie Cytuj
Jan Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Niekoniecznie. Ma byc dopasowany do calosci. Cytuj
Rdk Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Chciałbym się dowiedzieć jakie jest polskie przełożenie nazw penny loafers i tassel loafers. Z góry dzięki panowie. Cytuj
pirat Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Chciałbym się dowiedzieć jakie jest polskie przełożenie nazw penny loafers i tassel loafers. Z góry dzięki panowie. Wujek google mówi tak: loafers - niesznurowane mokasyny tassel loafers - mokasyny z frędzelkami Na forum pojawiło się też określenie mniej formalne określenie loafersów - piździbutki Cytuj
pszemau Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Penny loafers - mokasyny pensowe? Cytuj
Petrikauer Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Penny loafers - mokasyny pensowe?A jakże: http://www.preposity.com/2011/08/penny- ... pennies-2/ Cytuj
pirat Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 żeby było bardziej polskie to proponuję (za wujkiem google) groszowe Cytuj
jabberwocky Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 i loafers to nie mokasyny OIDP :> Cytuj
mbs Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 To czym w końcu są mokasyny, skoro "monki to nie mokasyny", "loafers to nie mokasyny"? Litości. Cytuj
roland Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Cóż to zależy od tłumaczenia. Wg. mnie mokasynem można określić tzw. driving shoes. Cytuj
dsc Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Panowie czy znacie jakas metoda na okielznanie kolnierzykow w koszulach non-button-down? dosc czesto nie zakladam krawata i wowczas kolnierzyki koszuli maja tendencje do mocnego odstawania tworzac efekt mewy:) czy oprocz zamawiania koszul button-down jest inna opcja na usztwynienie kolnierza, tak stal dosc prosto bez rozkladania sie? Pozdrawiam, dsc. Cytuj
Jan Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Chyba tylko hardkorowe zaprasowanie lub ciagle poprawianie albo skorzystanie z pomocy swetra. Zawsze można tez zapiac koszule na wszystkie guziki bez zakładania krawata Cytuj
marznia Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam. Chciałabym kupić na prezent chłopakowi - szczupły brunet 23 lata ten krawat. Jestem nim oczarowana, ale nie wiem czy jest odpowiedni dla niego. http://www.sklep.wittchen.com/product/4392/krawat.html Cytuj
Parmigiano Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Na Boga, nie rob tego! 1 Cytuj
Jan Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 A skąd my mamy wiedzieć czy jest odpowiedni? Ja bym go nie ubrał. W tej cenie polecilbym Ci coś z poszetka.com - podejrzewam ze są lepszej jakości niż wittchen. Cytuj
Velahrn Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pytania o "prezenty dla kogoś" są strasznie trudne, wiem, ale może zamiast krawata kupisz mu oryginalny i nietypowy prezent - pierwszą poszetkę ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi