W.N. Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Mi się bardzo podoba. Na minus brak brustaszy. Na plus kieszenie poziome w przeciwieństwie do pionowych SuSu. Jednak każdy te dwa detale może odbierać inaczej Granatowego z SuSu w rozmiarze 46 już nie ma, został tylko 50 więc jak potrzebujesz na teraz to warto wziąć ten, który pokazujesz. Może granatowy płaszcz Zack Roman? Też ma w ofercie ładny jednorzędowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Nie upieram się na granat, a susu ma dość fajny szary. Bardziej mam dylemat czy OJ, czy dwa SuSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 Susu to płaszcz na jesień i wiosnę. Jeżeli planujesz chodzić w nim zimą (temp. poniżej 5 stopni) to jest w nim po prostu zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2018 Kupilem ten susu, dzisiaj odebrany - szału nie ma. Tzn płaszcz ładny, ale dość mocno dopasowany jak na rozmiar ten sam co garnitur. Do tego kolor ciemniejszy niż na zdjęciach, ogólnie średnio jestem zadowolony, więc odsyłam i jadę po Oscara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Znalezione u Mr Vintage w polecanych: https://www.zalando.pl/lee-arctic-military-parka-le422l002-n11.html?wmc=AFF48_ZX_PL.330425_..&opc=2211 https://ochnik.com/kurtka-meska-kurmt-0032-69-z17.html?aff=230027 Zobacz jeszcze w Vistuli, mają dłuższe modele i rabaty od rabatów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Czy ktoś z Panów/Pań miał styczność z płaszczami od Charles Tyrwhitt? Wpadł mi w oko ten model: http://www.ctshirts.com/intl/grey-check-wool-epsom-overcoat/OUF0044GRY.html?pf=pdp_colour_swatch Ładne proporcje klap , wełna 100%, half canvas - wszystko brzmi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Który Wam się bardziej widzi i dlaczego? https://vistula.pl/plaszcz-comfort-basic-vistula https://vistula.pl/plaszcz-joaquin-vistula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Ten pierwszy oczywiście - po wyjęciu Meida High-tech Thermo Insulation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 6 godzin temu, JakubAnderwald napisał: Który Wam się bardziej widzi i dlaczego? Pierwszy, bo ma bardziej klasyczny krój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Szukam kurtki field jacket na wiosnę/lato w kwocie do 500zł. Pod nią marynarka lub sweter, także raczej bez podpinki lub z odpinaną. Dużo tego się przewijało w temacie. Ja natomiast chciałbym zakupić w kraju, nie próbować z zagranicznych aukcji i sklepów, ponieważ w razie nie trafienia rozmiaru byłby zwrot lub wymiana. Tanio, marka Brandit M65 Classic. Ktoś kto posiada, mógłby się wypowiedzieć czy wytrzyma więcej niż sezon? Czy nie warto? Bardziej zależałoby mi na jakieś wariacji, nie klasycznej szerokiej M65, tylko coś bardziej "modowego", ale na tyle żeby można było na spokojnie schować pod nią marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 Używam brandita (m65 giant, podpinke w komplecie posiada) ponad 2 lata, bardzo często noszona. Dobrze się sprawuje. Ja przy 1.8m i klatce 96 noszę rozmiar S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 21 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 2 godziny temu, eye_lip napisał: Używam brandita (m65 giant, podpinke w komplecie posiada) ponad 2 lata, bardzo często noszona. Dobrze się sprawuje. Ja przy 1.8m i klatce 96 noszę rozmiar S. Możesz wkleić zdjęcia jak wygląda po tych dwóch latach? Tu albo na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2018 Dzisiaj wpadłem na profil jak poniżej - całki ciekawa kurtka mto. Jak ktoś by chciał to można im pisać pm, przyjmują zamówienia (moje też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnossienne Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Od zeszłego roku poszukuję płaszcza wełnianego, ale trudno jest znaleźć taki, który byłby jednocześnie w miarę przystępny cenowo i w moim rozmiarze (XS, 44). Uznałem już w drodze zgniłego kompromisu, że wystarczy by był wełniany chociaż w 40%, a nawet jestem bliski kupna jakiegoś zupełnie sztucznego. Przed wydaniem nieco większej kwoty (przez co rozumiem okolice 1000 i więcej) powstrzymuje mnie to, że ma pełnić rolę odzienia codziennego, a warunki korzystania z niego będą studenckie - poruszam się komunikacją miejską i dość sporo chodzę pieszo, toteż biedny płaszcz będzie narażony na różnorakie niebezpieczeństwa. Mój dylemat wynikł z tego, iż znalazłem w końcu płaszcz w 100% wełniany, w moim rozmiarze i preferowanym kolorze, ale za 1400 zł. Jak uważacie: czy płaszcz za taką cenę nadaje się do korzystania w przedstawionych warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Nie widzę przeciwwskazań. Unikaj jedynie przemoczenia płaszcza. To mu raczej nie posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 54 minuty temu, Gnossienne napisał: Od zeszłego roku poszukuję płaszcza wełnianego, ale trudno jest znaleźć taki, który byłby jednocześnie w miarę przystępny cenowo i w moim rozmiarze (XS, 44). Uznałem już w drodze zgniłego kompromisu, że wystarczy by był wełniany chociaż w 40%, a nawet jestem bliski kupna jakiegoś zupełnie sztucznego. Przed wydaniem nieco większej kwoty (przez co rozumiem okolice 1000 i więcej) powstrzymuje mnie to, że ma pełnić rolę odzienia codziennego, a warunki korzystania z niego będą studenckie - poruszam się komunikacją miejską i dość sporo chodzę pieszo, toteż biedny płaszcz będzie narażony na różnorakie niebezpieczeństwa. Mój dylemat wynikł z tego, iż znalazłem w końcu płaszcz w 100% wełniany, w moim rozmiarze i preferowanym kolorze, ale za 1400 zł. Jak uważacie: czy płaszcz za taką cenę nadaje się do korzystania w przedstawionych warunkach? Rozumiem Twój problem, często rozmiar S jest dla mnie za duży, więc generalnie XS-44 to mój rozmiar, kiedyś znalazłem świetny płaszcz za grosze, od razu kupiłem dwa i nawet jeśli kosztowałyby wówczas więcej niż zapłaciłem, to pewnie i tak bym kupił. Minęły 3 lata i jak dotąd nie znalazłem podobnego, który by tak dobrze leżał. Zatem jeśli masz kasę, to kupuj i się ciesz, bo będziesz dalej szukał i tracił niepotrzebnie czas/pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 https://shopmiler.com/pl/kurtki/granatowa-kurtka-pikowana Czy ona jest warta takiej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 9 minut temu, eduardo napisał: https://shopmiler.com/pl/kurtki/granatowa-kurtka-pikowana Czy ona jest warta takiej ceny? Podobna cena do Liddesdale od Barboura. Mimo, ze Barbour jest swego rodzaju ikoną, to chodzą opinie, że ostatnie serie kurtek z tworzyw sztucznych zrobione w Chinach czy Wietnamie to już zwykła masówka. Ja mam Eskdale zrobiona w Anglii i miałem pikówkę Lutz zrobiona gdzieś w Azji i te drugą sprzedałem - zupełnie inny materiał i odczucie ciepła. W kurtce Milera jest jednak większa waga przyłożona do detali, wykończenia., choć też nie wiem gdzie to szyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 Eskdale też już oglądałem. Mam szczerze mówiąc blokadę psychiczną przed zakupem waciaka za 600 zł. A ta cena Miler'a to już nawet abstrakcja. Zerkałem też na allegro używki. Gdyby nie to że nie mam pewności do rozmiaru to może bym kupił jakąś Barbour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 36 minut temu, eduardo napisał: Eskdale też już oglądałem. Mam szczerze mówiąc blokadę psychiczną przed zakupem waciaka za 600 zł. A ta cena Miler'a to już nawet abstrakcja. Zerkałem też na allegro używki. Gdyby nie to że nie mam pewności do rozmiaru to może bym kupił jakąś Barbour. Na allegro masz często nowe, powystawowe lub outletowe z UK, warto się przyczaić, bo są za <50% ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 Godzinę temu, eduardo napisał: https://shopmiler.com/pl/kurtki/granatowa-kurtka-pikowana Czy ona jest warta takiej ceny? Barbour Liddesdale kosztuje na County Attire 90 funtów. Czy to wystarczy za odpowiedź? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 Myślę, że tak. Chyba zadałem pytanie retoryczne, bo już kilka opinii kojarzę, że Miler poszalał z cenami. Liddesdale jest na tyle długa aby przykryć marynarkę? Taką z UK nową powystawową czy outletową z chęcią bym przytulił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 12 godzin temu, eduardo napisał: Liddesdale jest na tyle długa aby przykryć marynarkę? Moja bez problemu zakrywa marynarkę - dodam tylko, że ja mam w wersji tzw. generous fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 Tzn.? Slim, regular, fitted, relaxed jeszcze kojarzę. Osobiście chodzi mi o slim https://www.countryattire.com/barbour-men-s-heritage-liddesdale-jacket-black-mqu0240bk11.html?rrec=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Wróć, nakłamałem nieświadomie. Moja to model eskdale - jest znacząco dłuższa niż inne "kilty". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi