Beny23 Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 W dniu 26.11.2018 o 18:57, xkoziol napisał: I śmieszno i straszno. https://niebezpiecznik.pl/post/ojciec-rydzyk-stworzyl-portal-o-cyberbezpieczenstwie/ Nie-wiary-godne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 Fakt zbudowania portalu za 15000 zł można traktować w kategoriach małego, ale jednak cudu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 To chyba z forum o nurkowaniu, z działu o akwalungu. "Jakie płetwy masz dziś na sobie". 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 W dniu 26.11.2018 o 18:57, xkoziol napisał: I śmieszno i straszno. https://niebezpiecznik.pl/post/ojciec-rydzyk-stworzyl-portal-o-cyberbezpieczenstwie/ Dla mnie przykre, że daje się publiczne pieniądze podmiotowi, który nie do końca jest w stanie dobrze wykonać powierzone zadanie. Na portalu x, o którym informuje nas strona z pomarańczowym potworkiem, przeprowadzono wywiad z socjologiem nt. zagrożeń związanych z używaniem nowoczesnych technologii, a nie z ekspertem w dziedzinie cyberbezpieczeństwa :(. Tu również śmieszn-straszna tematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 @Stasiak Uważam, że dowcip, który zamieściłeś, jest na żenującym poziomie. A na tym forum poziom staramy się trzymać. Znam zagadnienia RODO i kompletnie nie czaję aluzji - przegapiłem coś bardzo ważnego? Komentując wyżej omawiany projekt - praktycznie 100% podobnych projektów to są pieniądze wyrzucone w błoto. Pamiętam artykuł, który przeczytałem jakiś czas temu - w ramach programu związanego ze "społeczeństwem informacyjnym" można było dostać dofinansowanie na stworzenie portalu, typowo 300 000 zł na dwuletni projekt. (Tak na marginesie - dla jednej osoby to sporo, ale dla zespołu specjalistów to nie są pieniądze.) Na przykład - jak kogoś interespowały koty, to robił portal o kotach. Autorzy artykułu sprawdzili efekty - co z tych projektów zostało. Okazało się, że portali, które 1. ciągle działały (w sensie: była dostępna strona WWW), 2. były aktualizowane w miarę na bieżąco i 3. oferowały wartość dodaną w stosunku do informacji, które w kilka minut można znaleźć za darmo w Internecie, była garstka. Jednym słowem - pieniądze, jak w przypadku większości inicjatych państwowych, poszły w błoto. Jak ktoś chce się powq...ć w weekend, proponuję studium przypadku budowy elektrowni atomowej w Polsce - ile już na to poszło pieniędzy i jakie są efekty. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 5 godzin temu, mosze napisał: @Stasiak Uważam, że dowcip, który zamieściłeś, jest na żenującym poziomie. A na tym forum poziom staramy się trzymać. Znam zagadnienia RODO i kompletnie nie czaję aluzji - przegapiłem coś bardzo ważnego? W moim odczuciu określenie poziomu tego żartu jako żenującego jest trochę przesadzone. Jest średnio dowcipny, ale oddaje trochę atmosferę bezsilności, jaka towarzyszy ludziom zmuszonym do zajmowania się tą regulacji np. jako "przedsiębiorcy" na małą skalę,. którzy nie przywykli do korzystania z fachowej pomocy prawnej, jeżeli nie jest to koniecznie potrzebne. Jakichś aluzji do konkretnych treści RODO w żarcie kolegi nie dostrzegam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Na rysunku kierunek znaku krzyża jest z kościoła prawosławnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 @mosze Znak krzyża jest wykonywany przez niektóre osoby, gdy czują one strach, bezsilność, niepewność. Na początku tego roku zrobił się duży bałagan w sieci związany z wprowadzeniem wyżej wymienionych przepisów. Po wprowadzeniu wystąpiły liczne komplikacje spowodowane niezrozumieniem i nadinterpretacją treści ustawy. Mi również nie podobają się wszystkie żarty, ale staram się szanować punkt widzenia innych. Proponuję wszelkie zmiany świata na lepsze zacząć od refleksji nad samym sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 @Stasiak dla mnie masz rację z tym żartem, ale walenie z grubej rury jak w końcówce nic tu nie wniesie. Najlepiej @mosze wytnie tą serię, bo jakiegoś konsensu to chyba już tu nie będzie. 😩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 1 godzinę temu, damiance napisał: Bzdura. Mieszkam w Krakowie już drugi rok i nie widziałem jeszcze tu powietrza. 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 15 godzin temu, The-Bigwig napisał: Bzdura. Mieszkam w Krakowie już drugi rok i nie widziałem jeszcze tu powietrza. Proponuję porozmawiać z ludźmi którzy zajmują się planowaniem przestrzennym miasta i szybko wyjaśni się sprawa smogów. Kiedyś przy wydawaniu pozwoleń na budowę brano pod uwagę istnienie tzw korytarzy powietrznych i nie pozwalano na zabudowę pewnych obszarów. Po 89 roku liczyły się pieniądze i budowano bez żadnego pomyślunku i efekty szybko przyszły. Gdyby można było pociągać do odpowiedzialności urzędników za złą pracę to w większości nie byłoby problemów z tzw smogiem. Ja mieszkałem ponad 30 lat. Edit: https://dziennikpolski24.pl/bez-nich-krakow-udusi-sie-w-oparach-smogu/ar/4837709 https://gazetakrakowska.pl/krakow-radni-zdecydowali-mozna-zabudowac-zielone-pluca-miasta/ar/3813027 https://krakow.onet.pl/radni-pod-naciskiem-zakonu-zmieniaja-plan-biurowce-w-miejscu-korytarza-przewietrzania/50h3zwd Sami się wykańczamy przez chytrość i krótkowzroczność. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Tylko jeżeli to piana z piwa rzemieslniczego ; ) .Pozycja wyżej z mieszaniem jasnego i ciemnego piwa również ciekawa.Kiedyś słyszałem o piwie z colą. Jako ciekawostka ile może sięgnąć marża piwa "rzemieslniczego" ....800% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Godzinę temu, Krzysztof G napisał: Kiedyś słyszałem o piwie z colą. W Bawarii ma to nawet taką zabawną i politycznie mało poprawną nazwę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 13 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2018 Nawet nazwą się zgadza, bo wino z colą to podobno "bambus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 13 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2018 „Neger” piłem zw znajomym z Ugandy. Śmieją się z tego. Bambus by chyba nie przeszedł. To jest obraźliwe. 😶 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 Pani sprzątająca blok (apartamentowiec 🤣) w którym mieszkam, dzisiaj rano podczas odśnieżania wprost tryskała radością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 Taka piękna reklama z 4 slajdami pokazała mi się na instagramie: Najlepsze było i tak hasło reklamowe: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi