Skocz do zawartości

Humor

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne że o pastę. To nie jest sitcom, gdzie śmiech z off'u podpowiada, gdzie było zabawnie. Pamiętam początki tego kabaretu (mieli bodaj drugie miejsce w jakimś turnieju) i moim zdaniem od początku się wyróżniali (zresztą chyba wówczas studenci polonistyki, a to zobowiązuje do minimalnej chociaż erudycji). Cieszmy się skeczem o partyzantach zanim zostanie zakazany ;-)

13 minut temu, kawa_i_papierosy napisał:

Jak każdy polski kabaret. 

*Jak każdy dzisiejszy polski krawat. Nie zapominajmy o starych mistrzach. Żeby nie było, że rzucam puste słowa, jak i żeby faktycnzie wnieść trochę humoru zamiast rozmów o humorze, to przypominam cudowny skecz radiowy Kofty i Friedmanna, który z każdym kolejnym razem bawi mnie coraz bardziej. Szkoda tylko, że na YT nie mogę znaleźć ich skeczu o rozwiązywaniu krzyżówki i jak chcę go przesłuchać, to muszę uruchamiaś Spotify.

11 godzin temu, MichałBrit napisał:

*Jak każdy dzisiejszy polski krawat. Nie zapominajmy o starych mistrzach. Żeby nie było, że rzucam puste słowa, jak i żeby faktycnzie wnieść trochę humoru zamiast rozmów o humorze, to przypominam cudowny skecz radiowy Kofty i Friedmanna, który z każdym kolejnym razem bawi mnie coraz bardziej. Szkoda tylko, że na YT nie mogę znaleźć ich skeczu o rozwiązywaniu krzyżówki i jak chcę go przesłuchać, to muszę uruchamiaś Spotify.

Tak, masz rację.
Problemem dzisiejszych kabaretów jest zdecydowanie to, że zatrzymały się w erze (i do ludzi, którzy również się w niej zatrzymali kierują swój humorek), w której istniała mityczna grupa zwana "internautami" - kompletnie nie dostosowali się do świata, w którym internet jest czymś tak zwyczajnym, jak oddychanie. 

W nawiązaniu do aury za oknem ;)

Nauczycielka w szkole zadała dzieciom napisanie wypracowania na temat zimy. Na drugi dzień pani na lekcji wywołała do odpowiedzi Jasia i kazała mu przeczytać co napisał. Jasiu czyta :
- Zima to bardzo piękna pora roku. Można uprawiać wszelkiego rodzaju sporty zimowe, można zjeżdżać na nartach, można zjeżdżać na sankach, a z mojego okna rozciąga się piękny widok na lodowisko, na którym wilki się p...... .
- Jasiu, źle !! - krzyczy Pani
- A pewnie, że źle !! - bo im się łapy ślizgają !!

• mosze locked this temat
  • mosze unlocked this temat