Skocz do zawartości

Humor

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Różne sytuacje zdarzały mi się w kinach, ale takiej "ofiarą" stałem się po raz pierwszy ;)

Grupka śmiejących się Panów z Paniami siedziała naprzeciwko mnie w wygodnej loży oczekując na wejście. Cóż. Wywiązała się pewna, jakże ciekawa rozmowa...

- "Te buty to brzydkie są, szczerze mówiąc to ja bym się nie pokazał w takich" (ugrzeczniony cytat...). Rzekł jeden z nich pokazując palcami na swoje kanciaste, czerwone aligatory opiniując moje loafersy bez skarpetek.

Nie powiem, dziwna sytuacja, ale odpowiedź przyszła mi na język szybciej niż myśl czy to właściwe działanie...

- Widzisz, ja te buty zdejmę wieczorem. A Ty taką gębę będziesz miał całe życie.

Twarz gościa przy akompaniamencie śmiechu pozostałych członków grupy - bezcenna.

• Oceniam pozytywnie 7

• 2 weeks later...

Z wyborcza.pl pod artykułem "Rosyjski sąd zdecydował o deportacji muzyków Behemotha. 'Trafiliśmy na łaskawą sędzię"

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105404,16006879,Rosjanie_zatrzymali_muzykow_Behemotha___Chcemy_juz.html?v=1&obxx=16006879

Reakcja Rosjan jest absolutnie zrozumiała biorąc pod uwagę ile szkód uczynił niejaki Behemot wraz z ciemnym typem Korowiowem w Moskwie!!!

Moskwa pamięta! Moskwa nie zapomni! Moskwa pomści Berlioza!
  • Oceniam pozytywnie 4

Różne sytuacje zdarzały mi się w kinach, ale takiej "ofiarą" stałem się po raz pierwszy ;)

(...)

Twarz gościa przy akompaniamencie śmiechu pozostałych członków grupy - bezcenna.

Ja wiem, skąd Ci ta replika przyszła na język - to parafraza słynnej repliki Winstona Churchilla. Na wystawnym przyjęciu pewna pani zwróciła mu uwagę: "Ależ pan jest kompletnie pijany!", na co ten odpowiedział: "A pani jest brzydka. Ale ja jutro będę trzeźwy". Piękna anegdota, istotnie.

• Oceniam pozytywnie 5

K: Czy mógłby Pan dobrać do tych dżinsów jakąś koszulę?
J: Oczywiście, a jaka interesowałaby Pana kolorystyka?
K: A wie pan, w sumie po koszulę to i tak muszę przyjść z mamą, ona się zna na koszulach.

Ostatnie zdanie fajnie brzmi w ustach pięćdziesięciolatka, nieprawdaż? 

#SklepoweTrueStory #MammaMia!

Więcej historii z życia ekspedienta w najnowszym wpisie na blogu:

http://secondhanddandy.pl/2014/05/zpamietnikasprzedawcy.html

• Oceniam pozytywnie 1

Ja wiem, skąd Ci ta replika przyszła na język - to parafraza słynnej repliki Winstona Churchilla. Na wystawnym przyjęciu pewna pani zwróciła mu uwagę: "Ależ pan jest kompletnie pijany!", na co ten odpowiedział: "A pani jest brzydka. Ale ja jutro będę trzeźwy". Piękna anegdota, istotnie.

Nie przypuszczałem...musiałem to kiedyś przeczytać, nawet nie wiem kiedy i nie potrafię sobie przypomnieć. Adrenalina wygrzebała z głowy co trzeba :D podświadomość. Dzięki, cytat rewelacyjny.

• mosze locked this temat
  • mosze unlocked this temat