dziko Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Życie pisze najlepsze scenariusze. Dandysom to niby nie grozi. Choć kto wie... ;-) https://www.theregister.co.uk/2019/03/06/hipsters_all_look_the_same_fact/ 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Dobra lekcja dla mnie Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Pan Grono bawi niezmienne!? Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nie no, ale to jest perełka: "Kogoś może dziwić, że taki fan marynarek jak ja rekomenduje trampki, a nie na przykład monki. Ale przecież nie zawsze mamy okazję do zakładania klasycznych pantofli – po wyprowadzce z Warszawy odczuwam to bardzo wyraźnie." 3 3 Cytuj
Boruta Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Najzabawniejsze jest pisanie o tenisówkach "trampki". Aczkolwiek nieumiejętność odmiany słowa "trampki" też pocieszna. Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A czym się różnią trampki od tenisówek? Cytuj
Bacio Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 12 minut temu, eye_lip napisał: A czym się różnią trampki od tenisówek? W trampkach się chodzi, a w tenisówkach gra. Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kurczę to prawie tak poważna różnica jak cap toe a plain oxford. Cytuj
Marcin_L Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 14 minut temu, Bacio napisał: W trampkach się chodzi, a w tenisówkach gra. A jak się mają trampki i tenisówki do adidasów? 2 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) 31 minut temu, eye_lip napisał: A czym się różnią trampki od tenisówek? Za moich młodych lat (czasy wojny rosyjsko- japońskiej) to była zasadnicza różnica. Trampki to było obuwie sportowe płócienne na gumie za kostkę. Nnajczęściej marki Stomil lub Hanoi- Vietnam (takie wykapane Conversy). Tenisówki zaś to było obuwie sportowe płócienne przed kostkę. Najczęściej białe i zalecane na W-F, więc nikt tego badziewia nie lubił EDIT ( znalazałem w necie): trampki: tenisówki: Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Tanatos70 6 3 Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tak było, Panie Kolego, jako żywo! 1 Cytuj
spiryt Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Tanatos70 napisał: Za moich młodych lat (czasy wojny rosyjsko- japońskiej) to była zasadnicza różnica. Trampki to było obuwie sportowe płócienne na gumie za kostkę. Nnajczęściej marki Stomil lub Hanoi- Vietnam (takie wykapane Conversy). Tenisówki zaś to było obuwie sportowe płócienne przed kostkę. Najczęściej białe i zalecane na W-F, więc nikt tego badziewia nie lubił te "Conversy" były zwane sierżantkami; ogólnie funkcjonując jako pepegi; Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ja najgorzej wspominam sportowe obuwie które nosiłem w wojsku, brzydkie jak berluti bez patyny, na szczęście wylądowały na drzewie w Sieradzu na koniec służby. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 9 minut temu, eye_lip napisał: Ja najgorzej wspominam sportowe obuwie które nosiłem w wojsku, brzydkie jak berluti bez patyny, na szczęście wylądowały na drzewie w Sieradzu na koniec służby. Jako dezerter rezerwy nie znam z autopsji, ale coś pamiętam. Model dla wojska to była taka hybryda- trampki w fasonie tenisówek (przed kostkę) w jakimś takim burym kolorze. Też chyba marki Stomil i też raczej nie lubiane. Widziałem u chłopaków na poligonie w Drawsku w 1992 r. Prowadziliśmy tam badania archeologiczne w lesie (na poligonie) i mieszkaliśmy w koszarach w Konotopie. Do domu dzwoniło się przez centralę używając kryptonimów i haseł. Szło jakoś tak- tu Szafir, łączyć z Rubinem . 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Śmiechy na bok, pamiętacie coś takiego jak korkotrampki ? Kiedy byłem jeszcze młody i zwinny, zażyłem za ich pomocą bywalców ścianki wspinaczkowej na Kole. Dobre buty do wspinaczki kosztowały jakieś 300zł (w 2006r. za tyle miesięcznie wynajmowałem cały pokój na Mokotowie). Ja nabyłem korkotrampki w sportowym za 20zł, obciąłem nożem korki i miałem świetne buty do wspinaczki amatorskiej. 5 2 Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Przepraszam, we wojsku. 1 Cytuj
Awopiotr Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Żorż Ponimirski ja je znałem jako "tramkokorki". ? Cytuj
Cineos Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Znalazłem napierśnik zbroi. Krata windowpane. Nazwa sklepu na zdjęciu. Nie miałem. Nie polecam. Po prostu. Cytuj
zimmermann Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Mnie zastanawia nazwa sklepu - przecież Caruso to włoska marka: https://www.esquire.com/uk/style/news/a8228/six-of-the-best-italian-tailors-worth-seeking-out/ (nr 6). Śmieszne. A przy okazji polecam serię na YouTube "The good Italian", stworzoną przez Caruso, fajnie się ogląda. Pierwsza część: Caruso presents: The Good Italian I 4 Cytuj
maciato Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Godzinę temu, zimmermann napisał: A przy okazji polecam serię na YouTube "The good Italian", stworzoną przez Caruso, fajnie się ogląda. Pierwsza część: Caruso presents: The Good Italian I Super; dziękuję Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Z dzisiaj: https://www.zalando.pl/polo-ralph-lauren-basic-slim-fit-koszulka-polo-po222p0a4-c11.html Duży koń - czego chcieć więcej Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 6 minut temu, rumcajs43 napisał: Duży koń - czego chcieć więcej 3 1 Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 25 minut temu, xkoziol napisał: ? ? Ok. Wytłumaczę - cena jest wprost proporcjonalna do wielkości logo. Cytuj
Krzysztof G Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 7 godzin temu, rumcajs43 napisał: ? Ok. Wytłumaczę - cena jest wprost proporcjonalna do wielkości logo. Wprost proporcjonalne do ceny konia www.olx.pl/oferta/sprzedam-zrebice-zimnokrwista-CID103-IDzsA9P.html Cytuj
Boruta Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jakbyście nie wiedzieli jak buty wiązać. ? https://www.facebook.com/GorgeousBeautyDaily/videos/292285561461915/ 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi