Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Abstrahując od poglądów politycznych, fajna dbałość o szczegóły - mimika, intonacja, gesty, stroje. Górski się postarał. Miła odmiana od typowo polsko-kabaretowego klimatu, w którym jego ekipa była jedną z nielicznych, które dało się oglądać.

Opublikowano

Obejrzałem oba odcinki, nic zabawnego tak naprawdę nie było ale zrobione nieźle. Tylko, że taka jakość to powoli standard na YT, a są twórcy znacznie lepsi pod tym względem (polecam GF Darwin)

Opublikowano

Jasne że o pastę. To nie jest sitcom, gdzie śmiech z off'u podpowiada, gdzie było zabawnie. Pamiętam początki tego kabaretu (mieli bodaj drugie miejsce w jakimś turnieju) i moim zdaniem od początku się wyróżniali (zresztą chyba wówczas studenci polonistyki, a to zobowiązuje do minimalnej chociaż erudycji). Cieszmy się skeczem o partyzantach zanim zostanie zakazany ;-)

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyle napisał:

Cieszmy się skeczem o partyzantach zanim zostanie zakazany ;-)

Przyznam szczerze, że nie widzę w tym skeczu niczego śmiesznego - tzn. nie chodzi o to, że kogoś obraża lub łamie jakieś stereotypy, dla mnie to jest po prostu słabe.

Opublikowano
13 minut temu, kawa_i_papierosy napisał:

Jak każdy polski kabaret. 

*Jak każdy dzisiejszy polski krawat. Nie zapominajmy o starych mistrzach. Żeby nie było, że rzucam puste słowa, jak i żeby faktycnzie wnieść trochę humoru zamiast rozmów o humorze, to przypominam cudowny skecz radiowy Kofty i Friedmanna, który z każdym kolejnym razem bawi mnie coraz bardziej. Szkoda tylko, że na YT nie mogę znaleźć ich skeczu o rozwiązywaniu krzyżówki i jak chcę go przesłuchać, to muszę uruchamiaś Spotify.

Opublikowano
11 godzin temu, MichałBrit napisał:

*Jak każdy dzisiejszy polski krawat. Nie zapominajmy o starych mistrzach. Żeby nie było, że rzucam puste słowa, jak i żeby faktycnzie wnieść trochę humoru zamiast rozmów o humorze, to przypominam cudowny skecz radiowy Kofty i Friedmanna, który z każdym kolejnym razem bawi mnie coraz bardziej. Szkoda tylko, że na YT nie mogę znaleźć ich skeczu o rozwiązywaniu krzyżówki i jak chcę go przesłuchać, to muszę uruchamiaś Spotify.

Tak, masz rację.
Problemem dzisiejszych kabaretów jest zdecydowanie to, że zatrzymały się w erze (i do ludzi, którzy również się w niej zatrzymali kierują swój humorek), w której istniała mityczna grupa zwana "internautami" - kompletnie nie dostosowali się do świata, w którym internet jest czymś tak zwyczajnym, jak oddychanie. 

Opublikowano

W nawiązaniu do aury za oknem ;)

Nauczycielka w szkole zadała dzieciom napisanie wypracowania na temat zimy. Na drugi dzień pani na lekcji wywołała do odpowiedzi Jasia i kazała mu przeczytać co napisał. Jasiu czyta :
- Zima to bardzo piękna pora roku. Można uprawiać wszelkiego rodzaju sporty zimowe, można zjeżdżać na nartach, można zjeżdżać na sankach, a z mojego okna rozciąga się piękny widok na lodowisko, na którym wilki się p...... .
- Jasiu, źle !! - krzyczy Pani
- A pewnie, że źle !! - bo im się łapy ślizgają !!