Gocławianin Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Zastanawiam się nad zakupem koszuli stenstroms. Niestety nigdzie na Forum nie mogę znaleźć porównania wymiarów lini slim (na ciele, te z ich strony int. znam) z osovski, eton, macaroni. Mój rozm. 40. Może ktoś ma i zechce się podzielić opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 W dniu 9.11.2020 o 18:31, adamW napisał: Czy ktoś zamawiał koszule Custom Made w SuSu? Mam kilka pytań. Czy termin realizacji widoczny na stronie był dotrzymany (2 tygodnie)? Gdzie są szyte koszule? Jak z jakością wykonania? Kupiłem na próbę 2szt z kolekcji regularnej i obie są made in Mauritius. Jestem trochę zdziwiony- myślałem, że będą made in Poland. Może odpowiem sam sobie: zamówiłem na próbę jedną koszulę w opcji custom made. Jest made in Wietnam. Czas oczekiwania nieco dłuższy niż zadeklarowany na stronie (około 3 tygodnie). Wykonanie typowe dla koszul z linii purple line (czyli pomiędzy travellerem a Jortem) czyli bez fajerwerków. Mimo wszystko uważam, że jest to bardzo dobra opcja do wypróbowania. Dodatkowo, bawiąc się dziś z konfiguratorem zauważyłem fajną nową funkcję- zmiana wymiarów koszuli. Przydatna opcja żeby nie było konieczności przerabiania gotowej koszuli (przy okazji mamy tak naprawdę ściągę z tabeli rozmiarów SuSu). W marynarkach czy garniturach custom made nie widzę jeszcze takiej opcji ale myślę, że w najbliższym czasie pojawi się. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Opcja zmiany wymiarów to jest sztos! Szkoda, że jakiś czas temu wywalili możliwość zamówienia marszczeń przy wszyciu rękawów i mankietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 1 godzinę temu, Aras napisał: Opcja zmiany wymiarów to jest sztos! Szkoda, że jakiś czas temu wywalili możliwość zamówienia marszczeń przy wszyciu rękawów i mankietów. Masz rację, wydaje mi się, że widziałem taką opcję. Szkoda, że zniknęła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Wróciłem właśnie z nart w Szwajcarii, gdzie poznałem Tomka Wypycha, jak się okazuje zajmuje się szyciem koszul w Kaliszu, zgodnie z 3-pokoleniową tradycją rodzinną. Pogadaliśmy trochę o temacie, akurat ze mnie słaby wyciągacz szczegółów (zwłaszcza że wiedzę o tym czym powinna się charakteryzować dobra koszula mam słabą), ale ciut o tkaninach, szyciu i prowadzeniu biznesu. Aktualnie większość idzie za granicę. Jak wspomniał szyją z materiałów Scabal, ale już w szczegóły nie wchodziłem. Natomiast chciałbym wykorzystać ten kontakt i spróbować coś zamówić. Niestety sklep internetowy nie działa, więc raczej osobiście po rozmowie telefonicznej i wymianie info mejlami. Może ktoś miał w rękach albo na sobie jego koszulę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 W dniu 27.11.2020 o 21:55, adamW napisał: Masz rację, wydaje mi się, że widziałem taką opcję. Szkoda, że zniknęła! Wrócił ten feature do konfiguratora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 27 minutes ago, Nawrot said: Wrócił ten feature do konfiguratora Serio? Ja nadal nie widzę możliwości wyboru marszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Serio? Ja nadal nie widzę możliwości wyboru marszczeń... Ale my chyba mówimy o możliwości zmiany wymiarów koszuli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 My chyba nie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 26 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2020 Apposta ma 50% zniżki na koszule MTM, ważne chyba do dzisiaj. Kod zniżkowy trzeba było znaleźć, nie jest wrzucony publicznie, więc jak ktoś jest zainteresowany, niech pisze na priv. Nic jeszcze od nich nie mam, ale pewnie wypróbuję. Od razu zaznaczam że nie jest to wykorzystywanie błędów w systemie - pisali o limitowanej ofercie na FB, kod normalnie działa, nie trzeba nic kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 28 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2020 Czy ktoś ma koszule od Martin&Moore? Internet mówi, że właścicielem marki jest spółka Bona Dea z Tczewa. Ma ona w portfolio również markę James Wellington zajmująca się MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Poradziłby ktoś jak schludnie rozpruć zaszewki w koszuli? Czy lepiej się samemu nie bawić i oddać do krawca? Można spodziewać się, że zostaną ślady? Tkaniny o splocie twill i oxford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Rozpruwałem parę razy, ślady znikają bezpowrotnie po praniu. Oczywiście trzeba uważać, żeby nie zaciągnąć/przeciąć tkaniny. Eton (?) stosuje ścieg łańcuszkowy (?) w zaszewkach, dzięki czemu wystarczy odpruć początek i pociągnąć, dalej pruje się samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 @pi_sennyNie da się zadać lepszego pytania po świętach;) 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Robiłem to sam w domu wykłym przecinakiem krawieckim, na oxfordzie nie ma śladu, na twillu nie próbowałem. Robota na 30 minut, jeżeli masz podstawowe umiejętności manualne to nie ma sensu zawracać głowy krawcowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Dzięki. Właśnie okazało się, że mam takie akcesorium. Wolna chwila i zaszewki rozprute. Rezultat na twillu od Osovskiego zadowalający, a po praniu i prasowaniu domyślam się będzie tylko lepiej. Jutro pobawię się z oxfordem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Taka koszulowa ciekawostka - koleżanka szyje w stylu XVII/XVIII.Tutaj odtworzenie koszuli męskiej z tej epoki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Zechciałby ktoś podzielić się opinia na temat popoverów Macaroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 37 minut temu, eduardo napisał: Zechciałby ktoś podzielić się opinia na temat popoverów Macaroni? Mam kilka popoverów MT. Jakość materiału jest bardzo przeciętna, po kilku praniach mocno się spierają i wyglądają jakby miały już z 5 lat Wykonanie koszul też jest takie sobie np. standardowe nitki wszędzie.Mimo to bardzo je lubię, bo są wygodne i przyjemne w codziennym użytkowaniu, łatwo je się prasuje, do wszystkiego niemalże pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Dzięki. Biorąc pod uwagę regularną cenę to chyba nie najlepsza opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Ale o których popoverach mówimy? Mam biały z piki - ten by pasował do opisu @Pawcio, do tego u mnie jakoś rękawy nie chcą się zbiec i są dalej, po kilku praniach, mocno za długie. Poza tym na białym nie widzę efektu sprania Wygodne, miękkie, dla mnie kołnierzyk trochę za miękki, wolałbym taki, który trzyma określoną formę. Jeśli mówimy o popoverach tegorocznych, z flaneli, to polecam je bardzo. Szyte bardziej koszulowo. Mam brązowy - bardzo dobrze odszyty, rozmiarówka też mi podpasowała, po kilku praniach kolor nie wyblakł, a i sam materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 15 minut temu, Nawrot napisał: Ale o których popoverach mówimy? Mam biały z piki - ten by pasował do opisu @Pawcio, do tego u mnie jakoś rękawy nie chcą się zbiec i są dalej, po kilku praniach, mocno za długie. Poza tym na białym nie widzę efektu sprania Wygodne, miękkie, dla mnie kołnierzyk trochę za miękki, wolałbym taki, który trzyma określoną formę. Jeśli mówimy o popoverach tegorocznych, z flaneli, to polecam je bardzo. Szyte bardziej koszulowo. Mam brązowy - bardzo dobrze odszyty, rozmiarówka też mi podpasowała, po kilku praniach kolor nie wyblakł, a i sam materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). Rzeczywiście nie zauważyłem, że było kilka kolekcji. Flanelowych koszul nie miałem, mam granat i zielony z 1 kolekcji oraz jasny niebieski z ostatniej. Zapomniałem o rękawach, też mam ten problem ale myślałem, że to indywidualny problem 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Mi chodziło o bawełniane. Flanelowych szczerze mówiąc nie rozpatrywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 10 godzin temu, Nawrot napisał: materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). To nie opinie, tylko szczera prawda. Dwie koszule MTM z flaneli Tessitura Monti po roku użytkowania wyglądały jak szmaty (błękitny melanż i kratka). Akurat były one od Makarona, ale materiał ogólnodostępny w różnych próbnikach. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Mam jedną koszulę z cienkiej flaneli, chyba właśnie Monti. Mega lekka, super przyjemna, trzyma się znakomicie, ale rzadko noszę. Może to na tym właśnie polega, produkt bardzo przyjemny i delikatny, ale nie na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi