Jan Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 jutro będzie więcej zdjęć i lepszych (to z komórki): pyton reticulatus spod ręki mistrza TJ, prezentowany przez kol. Kamila. Główny konsultant projektu kol. Immune - dzięki Bartek. Uploaded with ImageShack.us Gratuluje, piekne buty i nie sa ani troche kowbojskie , a takie zawsze mialem skojarzenia z butami z pytona i krokodyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 Ja z kolei byłbym rad, gdybym zobaczył jakiś zestaw z takimi butami, bo w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić z czym to połączyć, żeby nie wyjść na nuworysza, bądź wspomnianego już kowboja. Poza tym gratuluję pięknych i niespotykanych butów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2011 zdjęcia: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 14 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2011 Piękne, gratulacje dla właściciela i Pana Tadeusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 @damiance: mozesz napisac cos o konstrukcji buta? czy to jest GYW? bardzo podoba mi sie niewielki rant wokolo buta. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Miód. Brawo za projekt i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 @ damiance - buty wyjątkowej urody! gratulacje! piękne zestawienie kolorystyczne i naprawdę świetny kształt kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Bardzo ciekawe, ale także czekam na prezentacje jak zestawić to z marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Buty bardzo zgrabne i oryginalne - jednak miałbym spory problem z założeniem (mocno ekstrawaganckie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Ciekawe choć sam też bym się na takie nie zdecydował. Przyjemne dla oka kopyto. Daj znać jak się noszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Damiance, +Immune+, opowiedzcie proszę o procesie projektowania. Pomijam kształt kopyta, który był w dużym stopniu z góry określony (jedno ze standardowych kopyt TJ), ale chodzi mi o całą resztę - krój, proporcje, łączenie skór itd. Czy wymyśliliście wszystko od zera, czy inspirowaliście się również już istniejącymi modelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Jakiś Ty dziś małomówny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Lobb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Jakiś Ty dziś małomówny .Bo zdjęcia można po cichutku wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Lobb? http://www.barrett.it/pagine/barrett-ma ... ction.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Świetna nazwa, od razu kojarzy się z: http://opisybroni.republika.pl/m82.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Idealnym polaczeniem dla tych butow bylaby marynarka Nicolasa Cage z filmu Dzikosc serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 czy to był ten pyton ze ściany, czy dodatkowe zapasy TJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 witajcie, dziękuje za komentarze. Z projektem butów było tak: Najpierw pojawił się pomysł na buty z pytona, jakieś buty ... Pierwotnie byłem zainspirowany butami, które widziałem na półce u Kielmana (całe z węża). Następnie polowanie na skórę, bo wiedziałem, że skorzystam z usług BK lub TJ. Jak już miałem skórę to projekt od Kielman mi się "odpodobał" bo faktycznie bym wyglądał jak Indiana J. Więc buty miały być pytonowo-cielęce. Tylko problem w designie - jak to połączyć aby fajnie wyszło? .. I tak drążąc temat zwróciłem się o pomoc do Immuna, ostatecznie decydując się na model butów z krokodyla pokazanych kilka postów wyżej. Do TJ wybrałem się z Immunem i projektem rozrysowanym na "wektory", aby nie było niedomówień. Skóra cielęca jest z Włoch - tutaj byłby problem bo nie było dużego wyboru brązów pasujących do najciemniejszych elementów pytona, ale finalny jest idealny. Aby buty miały lżejszy fason planowałem wiązanie na dwie dziurki. Ostatecznie stanęło na 3 (zamiast 4 w oryginale). pozdrawiam, d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 16 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2011 podoba mi się proporcja skóry pytona do ciemnej, but jest dzięki temu zharmonizowany optycznie. tym bardziej, że kolorystycznie skóry są odpowiednio spasowane. dobrze udało się ułożyć wzory na obu butach - w zasadzie symetrycznie, bardzo ciekawy rysunek wzorów na łuskach. no i tradycyjnie dobra robota TJ'a jeśli chodzi o całościowe wykonanie. bardzo fajny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 1 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2011 w piątek widziałem u TJ'a bardzo ciekawe lotniki ze skóry słonia... to Twoj nowy projekt Damiance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2011 w piątek widziałem u TJ'a bardzo ciekawe lotniki ze skóry słonia... to Twoj nowy projekt Damiance? Uuuuuuu - zostales wlasnie wygwizdany za spalenie akcji i zepsucie niespodzianki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 1 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2011 he, he, do usług! nic straconego. prawdziwą niespodzianką będą zdjęcia tego dzieła (gdy zdecydujecie je zaprezentować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2011 Ja też nic nie wiedzialem, ale domyslalem się że slon w pierwszej kolejnosci znajdzie zastosowanie na Chmielnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi