mayor Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 1 godzinę temu, Kamil1987 napisał: @mayor i wszyscy pozostali, czy słyszeliście, ze z ostatnim dniem 2017 roku została zlikwidowana ostatnia przędzalnia denimu w USA czyli White Oak Cone Mills z Greensboro NC ? Najlepsze partie Levisow miały ich selvedge. Jeśli macie na oku jakieś jeansy wykonane z tego materiału to polecam się sprężyc, bo pewnie zaczną być coraz droższe z czasem. Ja zaczynam żałować, ze sprzedałem i to z bardzo symbolicznym zyskiem jedna parę z tego denimu, ale 14oz. było dla mnie nienoszalne... Za likwidacją zakładu założonego przez braci Ceasara i Mosesa Cone stoi obecny US Secretary of Commerce Wilbur Ross.Ponad 200 osób straciło prace,ale za to Ross zarobił ok $50M. Na szczęście (odpukać) nie mam nic "na oku",ale za to mam w szafie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 45 minut temu, mayor napisał: Na szczęście (odpukać) nie mam nic "na oku",ale za to mam w szafie Panie, jaki rozmiar tych 511-tek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 Czy to normalne, by dżinsy już po pierwszym praniu traciły kolor na krańcach materiału? Dodam, że praniu w pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupa & Rzeszutko Napisano 8 Styczeń 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Spodnie zostały wykonane z bawełnianej tkaniny typu Denim. Na tę chwilę brakuje jeszcze ręcznie wyczytych dziurek. Wszystkie stebnowania jak i widoczne wzmocnienia szwów zostały wykonane ręcznie jedwabnymi nićmi. Opis kroju: Pas bez szlufek do paska, Guziki do szelek, Dwie nieduże przekładki na przedniej nogawce, Dwie zaszeweki ba tylnej nogawce, Przód - Kieszenie ukośnie Tył - Kieszenie z listwą (kieszenie pasplowane), Mankiet 4,5 cm Bez podszewki - kolanówki, Szerokość nogawki na dole 17cm   VID_34500809_051245_568.mp4 3 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Dzisiaj w TKMaxx udało mi się kupić Lee 101, raw, selvedge, sanforized. Super wyglądają i świetnie leżą. Jest to chyba jakiś drugi gatunek bo mają stempel "seconds" od wewnętrznej strony kieszeni i naklejkę z takim samym oznaczeniem. W każdym razie warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 22 minuty temu, Jędrula napisał: Dzisiaj w TKMaxx udało mi się kupić Lee 101, raw, selvedge, sanforized. Super wyglądają i świetnie leżą. Jest to chyba jakiś drugi gatunek bo mają stempel "seconds" od wewnętrznej strony kieszeni i naklejkę z takim samym oznaczeniem. W każdym razie warto było. 22 oz, gratulacje! Jaki mają stan i ile dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Dokładnie 169 pln dość wysoki stan, biodrówki to nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 Da się gdzieś stacjonarnie w Warszawie zakupić dobre jakościowe jeansy stretch (98% bawełna + 2% elastan)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 W dniu 13/01/2018 o 00:20, Jędrula napisał: Dzisiaj w TKMaxx udało mi się kupić Lee 101, raw, selvedge, sanforized. Super wyglądają i świetnie leżą. Jest to chyba jakiś drugi gatunek bo mają stempel "seconds" od wewnętrznej strony kieszeni i naklejkę z takim samym oznaczeniem. W każdym razie warto było. Wow, gratuluję. Jakie miasto i rozmiar @Jędrula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Ja dziś dostałem swoje pierwsze selvedge z firmy Gustin. Dokładnie ten model: https://www.weargustin.com/store/6458 Czekałem około miesiąca od zamówienia do doręczenia, ale trafiłem idealnie z rozmiarem i kombinuję czy jeszcze nie zamówić czegoś przed wylotem do PL. Za cenę regularnych Levi's (lub niewiele ponad) mamy do wyboru amerykański, japoński lub włoski selvedge, grubości od 9 do 20 oz. i ręczne wykonanie w USA. Wadą jest jedna standardowa długość (36) no i czas oczekiwania, choć znając swój rozmiar można zamówić coś z magazynu (bardzo ograniczone ilości) lub Grab Bag czyli losową parę w Twoim rozmiarze za niższą cenę, ale bez możliwości zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 Witam Kupiłem kurtkę (bomber jacket) z cienkiego denimu (70% bawełna - 30 % len) kurtka ma w dwóch miejscach takie wykończenie jak na zdjęciach czy to jest tzw. selvedge ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 Tak 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 18 minut temu, lubo69 napisał: Tak Ok dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 W dniu 18.12.2017 o 22:56, mayor napisał: Rifle to włoski wyrób,tylko nazwa miała jankeskie brzmienie. Zresztą zupełnie bez sensu- spodnie strzelba. Były dostępne w sklepach Pewex za $5.60 ,a Super Rifle za $7.70 ,kiedy Wranglery kosztowały $9 a Levisy $12 ,w tamtych czasach to było mnóstwo pieniędzy -wypłata sprzątaczki,albo pół pensji inżyniera .Ja ostatnio nabyłem takie ponad 30 letnie Levisy seria olimpijska z igrzysk ,których TVP nie transmitowała,a władza udawała ,że się nie odbyły. mayor extra, ale jak byś nabył odrę albo fremonty; zyskałbyś miano najtwardszego hardrockjeansowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 W dniu 22.02.2018 o 18:44, pakistanek napisał: Wow, gratuluję. Jakie miasto i rozmiar @Jędrula? Rozmiar 32/32 Kupione w Warszawie w Galerii Północnej. Generalnie ten TKMaxx uważam, ze jest kiepsko zaopatrzony. Udało się jednak znaleźć coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 Rozmiar 32/32 Kupione w Warszawie w Galerii Północnej. Generalnie ten TKMaxx uważam, ze jest kiepsko zaopatrzony. Udało się jednak znaleźć coś fajnego A który jest dobrze zaopatrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano123 Napisano 5 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2018 Jeśli chodzi o szerokość, ja zawsze stawiam na regular fit, jak dla mnie akurat, nie za wąskie i nie za szerokie. Ale wszystko jest kwestią gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 20 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2018 Nowy nabytek 25 letnie 13MWZ ze specjalnej serii na okoliczność zdobycia Mistrzostwa Świata w Rodeo przez Ty Murraya w 1993 roku.Od zwykłych 13MWZ ProRodeo różnią się kolorem nici - zamiast pomarańczowej są uszyte ciemnoniebieską,dodatkowo są pre-washed. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2018 Weź się nie "wkurz". Szukałem jeansów selvedge, znalazłem firmę Gustin, która kupuje deadstockowy denim z niedawno zamkniętej fabryki White Oak i szyje w USA jeansy. Cena 70-110$ za parę. Oczywiście, żeby trzymać koszty w ryzach są tylko 3 kroje: Straight, Slim i Skinny i jedna długość (36"). Skinny są za wąskie, Slim trochę za szerokie od kolan w dół. Za zwężenie i skrócenie dałem 18$ czyli cała impreza zamknęła się w 100$ - niby nie tak źle, skoro zwykle Levi'sy kosztują w PL pewnie około 400 zł. A tymczasem co znajduję dziś w TJMaxx...Levi's 501ct, idealnie mój rozmiar, selvedge za... 19.99$ Wiem, że pisałem o tym w "filozofii ubioru", ale jak tu cokolwiek kupować za pełną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2018 Designer jeans to jest jeden z najbardziej rentownych segmentów w branży odzieżowej, profit/marża wynosi 700-800%.,Ale to i tak jest niewiele w porównaniu z oprawkami do okularów,gdzie marze liczy się w tysiącach %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2018 Oprawki do okularów... zwykle tworzywo sztuczne, nic wyjątkowego, znane logo, 500 PLN.Jako okularnik znam to aż za dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 26 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2018 Co polecacie zrobić z dżinsami minimalnie zbyt długimi , żeby ładnie się ukłądały na butach, ale minimalnie za krótkimi, żeby można je było podwinąć i wyglądało to dobrze? Spodnie to Pike Brothers 1908 Miner Pant, więc niezbyt mi się uśmiecha dawania byle krawcowi do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2018 Jeżeli (wnioskuję po nicku) przebywasz na terytorium Wielkiej Brytanii, możesz dżinsy dać do specjalisty, który zrobi chain stitch (specjalna maszyna, o której niedawno pisał @mayor). Np. Iron Heart tak robi. Koszt jest niemały. Ja bym zostawił tak jak jest, za długie dżinsy mnie nie rażą; później robią się na nich tzw. stacks i wygląda to na ogół dość fajnie. https://www.realmenrealstyle.com/stack-roll-cuff-jeans/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 26 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2018 Najlepiej nic nie robić, po kilku praniach same się skrócą.,Szczególnie hemp denim tak jak każdy materiał z dodatkiem konopi ma spory i na dodatek nieprzewidywalny shrinkage., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 9 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2018 Taka ciekawostka. Upolowałem jeansy Levi's 501 w TKmaxx i taka metka w środku. Spotkaliście się z Levisami produkowanymi w Polsce? Jak z ich jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi