Koval Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Dobrą alternatywą będzie skrócenie 511 u krawca -jeśli tylko długość nogawek jest problemem, to nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Nie łatwiej będzie kupić te dłuższe i wybrać się do krawcowej na chyba najłatwiejszą możliwą przeróbkę krawiecką? EDIT: Ech, dokładnie 55 sekund po Kovalu Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Oczywiście to jest jakaś opcja, ale zawsze jest to dodatkowe zawracanie sobie głowy. Poza tym czy krawcowa skróci dżinsy tak, że nie będzie widać przeróbki? Ile orientacyjnie kosztuje taka poprawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Większość krawcowych zrobi to tak, że nic nie będzie widać, a sama poprawka jest bardzo tania, myślę, że nie więcej niż 20 złotych. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Albo kupić dłuższe i podwinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Dżinsy J. Cohena można również kupić w Lila Moda w Białymstoku (W tym samym sklepie jest też sporo koszul Brooks Brothers). Całkiem niezły wybór i o ile dobrze pamiętam - były przeceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Skrócenie dżinsów nie jest skomplikowaną przerobką dla większości krawcowych. Cena to ok. 20-25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drake29a Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Mam takie pytanie, może trochę dziwne, nie wiem. Gdzie w Polsce kupić spodnie z raw denim. Szukam jednej pary do testów. Sklep Levi's polski nic nie pisze o raw, nie wiem jak inne marki ale z poziomu Google nie udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Sklepy "streetwearowe", Zalando - np. Carhartt, Levi's miał chyba 501 STF (shrink to fit) i one chyba były z raw denimu. A co chcesz testować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drake29a Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Po pierwsze chce się skusić na porządne spodnie, mam dość tych co są przetarte na szwach po 3-6 miesiącach. A po drugie jestem ciekaw efektów jakie uda się uzyskać w takich spodniach. Ciekawi mnie koncepcja dopasowania do właściciela w czasie. Troche jak niektóre rodzaje skóry wraz z czasem wycierają się, i zdradzają jak były używane. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Jesteś z Warszawy, przejdź się więc do Hot Herring na Al. Wyzwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Po pierwsze chce się skusić na porządne spodnie, mam dość tych co są przetarte na szwach po 3-6 miesiącach. Tutaj raw denim raczej średnio pomoże, tak z własnego doświadczenia, bo to kwestia genów lub kondycji (za dobrej lub zbyt słabej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drake29a Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Kondycja się poprawia dlatego czegoś szukam. Wrangler, lee, levis w sklepach stacjonarnych bedą cos miały z raw? I druga rzecz, na amazon.co.uk zobaczyłem ze wranglery są w cenach ~15 funtów, tom tailor na ich stronie ma po 30€ cena regularna. W Polsce w sklepach firmowych średnia cena to 250zł. Coś przegapiłem, czy powinienem z lądka zdroju zacząć zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Na Zalando bardzo ładny model Levisa z granatowego dżinsu selvedge, z wysokim stanem. Dobra cena i prawie pełna rozmiarówka. https://www.zalando.pl/levi-s-522-slimtaper-selvedge-jeansy-slim-fit-virginia-range-le222g033-k11.html Tu lepszy opis i więcej zdjęć: http://us.levi.com/product/index.jsp?productId=35515736&jsessionid=Zg12VK4VV6jtpRgLG4f7xvhHzWXP7rVwRRcV3QgWC6T1StbRtHKf%21-1655681906&&cp=3146842.3146854.41316886 Nogawka na dole 19 cm. Wysoki stan (ok. 2 cm wyższy niż przy 501), co jest rzadkością przy współczesnych modelach Levisa. Na mnie pas 32 za mały, a 34 za duży, wiec niestety zwracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Na mnie pas 32 za mały, a 34 za duży, wiec niestety zwracam. Jest jeszcze dostępny 33, więc chyba będzie idealny. W składzie jest elastan - czy nogawki są mocno opięte na udach i łydkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Potrzebuję długość 30, nie lubię skracać dżinsów. Rozmiar 34/30 ma 32 cm w udzie, a rozmiar 32/30 ma 30,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Czy ktoś z zacnego gremium widział gdzieś w naszym kraju Levisy 541? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2015 Denimowa ciekawostka; może któryś z Kolegów się zdecyduje. Z opisu i zdjęć wyglądają świetnie: http://www.tenuedenimes.com/journal-denimes/746-available-now-tenue-de-nmes-pablo-jean-in-memphis-blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz36 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Panowie, poszukuję niedużego zakładu szyjącego dżinsy. Coś pokroju zamkniętego już Golden Dog Denim z Warszawy. Nie pogardzę również namiarami na malutkie szwalnie dżinsowych spodni. Zadanie karkołomne, więc nie mam ograniczeń co do lokalizacji. Jest w stanie ktoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Czy ktoś z zacnego gremium widział gdzieś w naszym kraju Levisy 541? Owszem, mam 4 pary. Na mnie leżą jak bespoke. Normalne jeansy musiałem kupować w rozmiarze 38 żeby były dobre w udach. Teraz noszę 32 w levisach 541. Taka jest różnica w kroju. Kupuję w outlecie w Factory we Wrocławiu. W sklepach levisa nigdy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Fantastyczny krój, nie rozumiem dlaczego niedostępny w ogólnej dystrybucji. Ostatnio wcisnąłem się w Nudie Grim Tim ale mogły by być w pasie mniejsze, Levisy leżały idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Rozmawiałem ze sklepem w Warszawie oraz we Wrocławiu telefonicznie. W stolicy były jakiś czas, ale je odesłali. Nie miały ponoć brania. Dla mnie to dziwne, ale cóż. Oprócz levisów świetnie sprawdzają się też modele dsquared, nawet rurki, ale z wysokim stanem. Niestety mimo, że mam dwie pary i bardzo jestem zadowolony, umiem lepiej spożytkować 400 $. Wracając do modelu 541, komfort przede wszystkim dla facetów z umięśnionymi udami jest nieoceniony. Idę do sklepu i pytam o rozmiar w pasie, a nie w udzie. Wcześniej musiałem pytać ekspedientki o rozmiar 38, czasem nawet 40, wiedząc, że mniejszy rozmiar włożę do kolan, a w pasie mogę się nimi owinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Polecam spróbować sobie firmy Nudie. Fajny dry denim, w wyprzedaży przyzwoita cena, większość szyta we Włoszech. Wysyłka przy przekroczeniu jakiejś kwoty za darmo (za dwie pary zawsze wychodziła mi gratis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Jest jeszcze http://barbellapparel.com, ale nie wiem czy to bardziej elastan czy bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Rozmawiałem ze sklepem w Warszawie oraz we Wrocławiu telefonicznie. W stolicy były jakiś czas, ale je odesłali. Nie miały ponoć brania. Dla mnie to dziwne, ale cóż. Oprócz levisów świetnie sprawdzają się też modele dsquared, nawet rurki, ale z wysokim stanem. Niestety mimo, że mam dwie pary i bardzo jestem zadowolony, umiem lepiej spożytkować 400 $. Wracając do modelu 541, komfort przede wszystkim dla facetów z umięśnionymi udami jest nieoceniony. Idę do sklepu i pytam o rozmiar w pasie, a nie w udzie. Wcześniej musiałem pytać ekspedientki o rozmiar 38, czasem nawet 40, wiedząc, że mniejszy rozmiar włożę do kolan, a w pasie mogę się nimi owinąć. A jaką szerokość nogawki na dole ma model 541? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi