Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ciasteczkowy Napisano 6 Marzec 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Ja mam 4 paski, z których jestem ogólnie zadowolony. Znaczy, spełniają swoje zadanie, tj. trzymają galoty na rzyci, ale…Ostatnio tak się złożyło ze trochę schudłem, przez co wszystkie moje paski musiały zostać skrócone. Zostało mi kilka nadmiarowych kawałków do eksperymentów:Wyraźnie widać że pasek składa się z dwóch kawałków:Do tego, na wierzchu widać powłokę z tworzywa sztucznego:PS, Piąty kawałek, zamieszczony dla porównania pochodzi z paska chyba Medicine, który kupiłem za jakieś 50 zł - widać od razu ze to jeden kawał solidnego kryptonu. Ogólnie, ten pasek to sztos, niezniszczalny. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: Ja mam 4 paski, z których jestem ogólnie zadowolony. Znaczy, spełniają swoje zadanie, tj. trzymają galoty na rzyci, ale… Ostatnio tak się złożyło ze trochę schudłem, przez co wszystkie moje paski musiały zostać skrócone. Zostało mi kilka nadmiarowych kawałków do eksperymentów: Wyraźnie widać że pasek składa się z dwóch kawałków: Do tego, na wierzchu widać powłokę z tworzywa sztucznego: PS, Piąty kawałek, zamieszczony dla porównania pochodzi z paska chyba Medicine, który kupiłem za jakieś 50 zł - widać od razu ze to jeden kawał solidnego kryptonu. Ogólnie, ten pasek to sztos, niezniszczalny. Niezwykle ciekawe zdjęcia! Natomiast co do samych pasków - straszne. Wygląda to jak najpodlejszy badziew z Amazona za 10 dolców, dokladnie jak w tym filmie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 PS. „Kryptonu”, hi hi hi, autokorekta mi spłatała figla! Miało być, oczywiście, „kruponu”, ale telefon wiedział lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 2 godziny temu, Velahrn napisał: Wygląda to jak najpodlejszy badziew z Amazona za 10 dolców, dokladnie jak w tym filmie: Jak poliestrowe marynarki z Chin nie palą w dłonie i są git to i takie paski będą wporzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Tutaj "paski" z których korzystam do drobnego serwisu lub robienia na zamówienie, Warszawa ul. Wilcza https://goo.gl/maps/VArqYPdZeSkHoB4x8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 21 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Ja mam 4 paski, z których jestem ogólnie zadowolony. Znaczy, spełniają swoje zadanie, tj. trzymają galoty na rzyci, ale… Ostatnio tak się złożyło ze trochę schudłem, przez co wszystkie moje paski musiały zostać skrócone. Zostało mi kilka nadmiarowych kawałków do eksperymentów: Wyraźnie widać że pasek składa się z dwóch kawałków: To są paski od Millera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 4 górne od Millera, ten na dole Medicine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 Tutaj "paski" z których korzystam do drobnego serwisu lub robienia na zamówienie, Warszawa ul. Wilcza https://goo.gl/maps/VArqYPdZeSkHoB4x8A jaka jest cena za pasek u tego rzemieślnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 Nie wiem, ja tam zawsze tylko serwisowałem paski które już miałem. Ceny były wręcz śmieszne, typu 5 czy 10 zł, więc zdarzało mi się dorzucić tej pani drugie tyle za fatygę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Żona właśnie wyznała, że kiedyś tam kupowała cienki pasek za 90-100 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Żona właśnie wyznała, że kiedyś tam kupowała cienki pasek za 90-100 zł.Byłem u tego rzemieślnika. Paski "standardowe" skóra licowa koszt 90-150zl w zależności od klamry, typu. Zamszowe 230-250zl. Jakość pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Czy to normalne ze pasek tak wyglada po miesiącu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 1 godzinę temu, Solid napisał: Czy to normalne ze pasek tak wyglada po miesiącu? Łuszcząca się farba, w środku coś a la mielonka - słabo to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Miałem u nich podobny problem z koszulą, po 3 tygodniach od złożenia reklamacji i dwóch wiadomościach przypominających odpisali że nie mogą uznać reklamacji. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 Ale przecież zaczynali jako produkty z wysokiej polki. Ja ten pasek założyłem pare razy dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2022 W dniu 19.05.2022 o 23:11, johnyr7 napisał: Miałem u nich podobny problem z koszulą, po 3 tygodniach od złożenia reklamacji i dwóch wiadomościach przypominających odpisali że nie mogą uznać reklamacji. Nie polecam. Nie wiem czy dobrze rozumiem- jesli dostales odmowe uznania reklamacji po 3 tygodniach od jej zlozenie to wedlug mnie jest to niezgodne z prawem. Zdaje sie ze jest 14 na ustosunkowanie sie do zlozonej reklamacji i jesli termin zostal przekroczony to reklamacja powinna zostac uznana z automatu. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 20 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2022 2 godziny temu, adamW napisał: Nie wiem czy dobrze rozumiem- jesli dostales odmowe uznania reklamacji po 3 tygodniach od jej zlozenie to wedlug mnie jest to niezgodne z prawem. Zdaje sie ze jest 14 na ustosunkowanie sie do zlozonek reklamacji i jesli termin zostal przekroczony to reklamacja powinna zostac uznana z automatu. Dokładnie jest tak jak piszesz. Co do pasków - mam trzy ze „starej” kolekcji. Są w miarę solidne. Natomiast to, co obecnie jest sprzedawane przez MM, prezentuje znacznie niższą jakość. Zamówiłem w promocji kiedyś i po 10 sekundach inspekcji podjąłem decyzję o zwrocie - nawet 8 dych niewarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 20 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2022 Przerażające, jak bardzo na drobne rozmienił się Tomek. Wszyscy pamiętamy początki i nie tyle przełomowe, co podstawowe, ale jednak na naszym rynku nowe projekty, jak seria koszul czy basic'owy Phoenix. Aktualnie paski z mielonki, garnitury z klejonki, a targetem staje się chyba klient Recman'a czy Giacomo Conti. Widocznie tam są prawdziwe pieniądze, a nie wśród klientów z forum BWB, bo Ci wiecznie i tak niezadowoleni. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 21 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2022 13 godzin temu, adamW napisał: Nie wiem czy dobrze rozumiem- jesli dostales odmowe uznania reklamacji po 3 tygodniach od jej zlozenie to wedlug mnie jest to niezgodne z prawem. Zdaje sie ze jest 14 na ustosunkowanie sie do zlozonej reklamacji i jesli termin zostal przekroczony to reklamacja powinna zostac uznana z automatu. Nie wiedziałem o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 24 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2022 Tomasz poszedł na ilość, kompletnie zatracając jakosc. Na początku drobne przeróbki byly w cenie, w sklepie na Podgórnej pracowali bardzo kompetentni sprzedawcy, jednak z każdym rokiem było coraz gorzej. Teraz to poziom zbliżony bardziej do Sunset suit, niż do Poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 29 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2022 Widocznie taka specyfika produktu jak i polskiego klienta, który oczekuje obniżek rzędu 70%. Da się to zrobić tylko wystawiając produkt niskiej jakości za wygórowaną cenę, z której można zejść. Ale to nie tylko Miller, spójrzcie np tutaj: https://www.lancerto.com/pl/marynarka-blekitna-giralda-ma131122000002-blekit.html Plastikowa marynarka za absurdalną cenę. No ale niedługo będzie pewnie "okazja"... Mr Vintage ogłosił koniec współpracy z Lancerto, więc pewnie będą tam tylko takie produkty, nie bez powodu... Myślę, że z biznesowego punktu widzenia zarówno Miller jak i Lancerto doszli do wniosku, że sprzedaż będzie większa, jeśli będą celować w typowego polskiego klienta, dla którego liczy się praktycznie tylko cena. Ze świadomego klienta po prostu nie przeżyją, zwłaszcza w dobie pandemii, która zmniejszyła zapotrzebowanie na tego rodzaju artykuły. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr B. Napisano 16 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2022 Odnośnie powyższej wypowiedzi – Jak to niby tłumaczy producenta/sprzedawcę, który wciąż kreuje się na kogoś, kto oferuje produkty klasy premium? Którego ceny produktów, nawet po przecenie, są w według bardzo wielu osób często mocno przeszacowane w stosunku do jakości, którą oferują? Jeżeli ktoś idzie na masówkę to nie ma sprawy, ale niech nie twierdzi, że ma ekskluzywny towar i niech dopasuje cenę do tejże masówki. W innym przypadku to raczej nie fair, delikatnie rzecz ujmując. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 18 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2022 To odnośnie Lancerto czy Milera? Ci pierwsi chyba nigdy nie kreowali się na premium (a jeśli już to w stopniu nie większym niż Vistula czy Bytom). U Milera najbardziej dziwi mnie, że odszedł od marynarki Turin z tkaniny od Alfreda Browna, naprawdę kapitalna rzecz i dość długo rozpoznawalny element marki. Ma inne marynarki w cenach 1,5k, angielskie wełny chyba aż tak nie zdrożały by kolejny wypust przekraczał tę wartość. Bycie fair kończy się często gdy w grę wchodzi większy pieniądz (choć trzeba dodać, że pandemia i kryzys spowodowany wojną mocno przeorały większość marek i mocne podwyżki cen to minimum, czego można się teraz spodziewać, a zwykle na tym się nie kończy - choć Miler chyba niestety przechodzi pod tym względem innych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr B. Napisano 19 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2022 Oczywiście, że Milera -- przecież jego działalności tyczy się ten temat. Sama kwestia pasków, o których była mowa w powyższych postach, wiele mówi o samej firmie. Marka premium dla wyznawców z Facebooka. Zresztą nie tylko tyczy się to odzieży i akcesoriów, ale też alkoholi własnych, choć to już wykracza poza temat wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 2 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2022 W dniu 19.06.2022 o 02:06, mr B. napisał: Oczywiście, że Milera -- przecież jego działalności tyczy się ten temat. Sama kwestia pasków, o których była mowa w powyższych postach, wiele mówi o samej firmie. Marka premium dla wyznawców z Facebooka. Zresztą nie tylko tyczy się to odzieży i akcesoriów, ale też alkoholi własnych, choć to już wykracza poza temat wątku. Z ciekawości - co nie rak z alkoholami? Pigwowka była przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi