Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, mosze napisał:

Określenie "marka premium" oznacza jednak co innego, dotyczy np. Hermesa czy Ferragamo, na polskim rynku z segmentu odzieżowego marek premium nie ma, przynajmniej ja nie znam.

Hermes czy Ferragamo to marki luksusowe, nie premium.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 6.07.2022 o 18:55, mr B. napisał:

Oczywiście, że warto porównać cenę do jakości. Tak więc z wódką Milera porównałbym „wódkę ziemniaczaną jednorodną” produkowaną w Toruniu. Wytwórnia ma ponad 130 lat tradycji. Produkowana z wód głębinowych w pięciokolumnowych aparacie rektyfikacyjnym. Wódka ta rości sobie pretensje do bycia produktem  premium w wydaniu retro. Cena w miarę akceptowalna, tj. ok. 41 zł za 0.5 litra.

Produkt Milera – wódka, wyróżnia się tym, że zamiast 40% ma 42%. Dowiadujemy się, że spirytus jest badany i ziemniaki są słodsze od zboża. Jeszcze inne zalety, kopiując z oficjalnych źródeł: „Tę wódkę produkuje się z ziemniaków pochodzących z Wielkopolski.  Każda butelka wódki Miler Spirits ma ręcznie wypisaną etykietę podpisaną przez założyciela. Wódka z ziemniaków Miler Spirits to także fenomenalna kreacja wizualna: przepiękna kolorystyka, dostojna butelka z grubym dnem, korek i reprezentacyjne pudełko.” Cena 109 złotych za 0.7 litra.

Na dzień dzisiejszy wódka z Torunia kosztuje około 90 zł za 0,5 litra. Miler 0,7 jest jest w Lidlu za 109 zł.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie koszula kupiona jako prezent nie trzyma rozmiarówki - brakuje po jakieś 3cm w talii i w klatce w stosunku do tabelki ze strony. Zobaczymy, jak sprawność obsługi zwrotów/reklamacji.

Z drugiej strony, kupiłem też dwa kaszkiety na prezenty, i obdarowani są bardzo zadowoleni. Kaszkiety trzymają poziom od samego początku (od tego Tomek o ile dobrze pamiętam zaczynał), dla porównania mam jednego Stetsona, w którym nauszniki do chamski czarny polar, a te od Milera są z tej samej tkaniny co sam kaszkiet. Dodatkowo oba dostałem zapakowane w ładne woreczki, co w przypadku zakupu na prezent jest dodatkowym plusem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam problem z rękawami (długie ręce). Kupiłem u nich golf o dziwo leżał dobrze. Chciałem jeszcze dokupić O-Neck który był jego klonem, różnił się właśnie kołnierzem i kolorem. Nawet dopytałem czy wymiary będą takie same. Zamówiłem, rękawy były kilka cm za krótkie.

Zamówiłem też spodnie chino w dwóch rozmiarach. Niby na metkach było to co zamówiłem ale rozmiar był ten sam.

Generalnie już nawet w Vistuli można kupić garnitur half canvas, a u Milera tylko klejonkę w cenie half canvas.

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 15:56, Szydlowsky napisał:

Najlepiej nie pić , nie będzie dylematów

Na pewno nie powinno być dylematów względem stawiania spacji przed przecinkiem ;-) 

Opublikowano
W dniu 3.02.2026 o 02:18, mr B. napisał:

Na pewno nie powinno być dylematów względem stawiania spacji przed przecinkiem ;-) 

W dniu 1.02.2025 o 15:56, Szydlowsky napisał:

Najlepiej nie pić, nie będzie dylematów

*spacja

Sens pozostał ten sam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja się podłączę z narzekaniem na Milera. Dostałem w prezencie od dzieci muszkę. Bardzo ładna, ale po pierwszym włożeniu wyglądała jak na zdjęciu. Pani od Milera wysłała mnie na drzewo z reklamacją bo uczciwie przyznałem że to prawdopodobnie od zarostu się zrobiło. Ale czy muszka po kilku godzinach używania zgodnie z przeznaczeniem powinna tak wyglądać?

image.jpeg

IMG_2340.jpeg

IMG_2341 (1).jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, WojciechM napisał(a):

Ja się podłączę z narzekaniem na Milera. Dostałem w prezencie od dzieci muszkę. Bardzo ładna, ale po pierwszym włożeniu wyglądała jak na zdjęciu. Pani od Milera wysłała mnie na drzewo z reklamacją bo uczciwie przyznałem że to prawdopodobnie od zarostu się zrobiło. Ale czy muszka po kilku godzinach używania zgodnie z przeznaczeniem powinna tak wyglądać?

image.jpeg

Nie powinna. 

Użyli gównianego, luźnego jedwabiu.

Też mam zarost i tak mi się zmechacił tylko jeden krawat, taki najtańszy za 50 zł.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1