Xune Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Ciekaw jestem czym ten pasek różni się w wykonaniu od czegoś w stylu https://allegro.pl/oferta/meski-pasek-skorzany-klasyczny-3cm-brazowy-7363894525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 @Szydlowsky wiesz jak mówią, mądry Polak po szkodzie Może inni nie dadzą sią nabrać na takie "skórzane" paski. Teraz już mam z tym luz, ale jak zobaczyłem pierwsze oznaki, że to jest taka skóra, to miałem ochotę odesłać je do Milera z sążnistym listem i gratulacjami robienia z ludzi idiotów. Potem zobaczyłem kolekcję garniturów Basic i już wszystko mi się poukładało @Xune moim zdaniem to ten sam produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Przy okazji przytoczę historie paska Anderson's kupionego w Tikeju dobrych kilka lat temu . Pasek wykonany z plecionki elastycznej z zewnętrzną warstwą cienkiej skóry . Jakość wykonania bardzo wysoka jednak po pewnym czasie ta zewnętrzna skóra zaczęła pękać w okolicy gdzie trafiała klamra a pasek się naprężał . Paska mogę nadal używać , chociaż wygląda trochę gorzej 🙂 Wysłałem zdjęcia do producenta z informacją co się dzieje , napisałem że pasek kupiłem w outlecie a mimo to zaproponowali i wysłali mi nowy w cenie przesyłki , super kontakt i obsługa . @dunlopmam też pasek od @Pepo zamówiony w zeszłym roku , jeszcze nie używany 😁, super jakość wykonania i jeśli chciałbyś coś porządnego własnego pomysłu to na pewno dobry adres . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 3 godziny temu, dunlop napisał: Mój pasek od Miler Menswear dokonał żywota. Poniżej zdjęcie części składowych tego paska. Widoczne na zdjęciu od dołu: kawałek skóry o grubości może 1,5 mm, który to element pozwala chyba napisać sprzedawcy w opisie produktu, że paski są "szyte" z kruponu (ja tam grama nici nie widzę w tym pasku, ale może klejenie, to takie nowe szycie). Potem jest warstwa chyba mielonki skórzanej, która robi za wypełniacz i poprawia grubość paska. Następnie jest jakiś rodzaj folii/tworzywa pcv, które jest "licem" tego paska. Ponieważ krawędzie są pokryte farbą do krawędzi, nie widać, że pasek został sklejony z trzech warstw. Kupiłem trzy takie paski, ten brązowy padł jako pierwszy. Kolejne też już zaczynają się rozpadać. Oddając sprawiedliwość-paski wytrzymały ponad 3 lata, co uważam za bardzo dobry wynik jak na paski wykonane z tworzywa sztucznego sklejonego ze skórą i wyrobem skóropochodnym. Paski były zakupione w czasach, kiedy na stronie sklepu była informacja, że są wykonane w 100% ze skóry, teraz widzę, że opis jest już dużo bardziej powściągliwy. Moim zdaniem w cenie regularnej 189 zł w Miler Menswear lub taniej od producenta tych pasków na Allegro nie warto inwestować w tak wykonane paski. Te paski to totalne badziewie. Swój kupiłem pare lat temu na jakiejś promocji, ale użytkowałem intensywnie z 2-3 miesięce a potem wrzuciłem do szafy. Ostatnio pomyślałem czy by go nie sprzedać, ale nie wiem czy ktoś da >20 zł. Tak wygląda prawie nieużywany, wstyd by mi było to sprzedawać za prawie 200zł. Nie różni się niczym od tych z AmLeather za 4 dyszki. Swoją drogą niezła marża 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Tak, Pan Tomasz z tymi paskami przegiął. Też mam 3 z dawnych czasów i w porównaniu z Sartolane to Miler dal zwykły plastik. Od czasu rozwarstwienia paska z "jednego kawałka skory" przestałem zaopatrywać się na Podgórnej, a musze przyznać to trochę rzeczy tam kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Jeśli szukasz czegoś w podobnym segmencie cenowym, to Sartolane ma o niebo lepiej wykonane paski. https://sartolane.pl/pasek-skorzany-4 Jeśli wolałbyś pasek z lepiej wykończonym brzegiem (zawinięta do środka skóra na brzegu, zamiast "farby"), to możesz spróbować tutaj: https://shop.gentlemansgazette.com/accessories/leather-goods/belts-buckles/black-calf-leather-belt-folded-edges 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 Te paski to totalne badziewie. Swój kupiłem pare lat temu na jakiejś promocji, ale użytkowałem intensywnie z 2-3 miesięce a potem wrzuciłem do szafy. Ostatnio pomyślałem czy by go nie sprzedać, ale nie wiem czy ktoś da >20 zł. Tak wygląda prawie nieużywany, wstyd by mi było to sprzedawać za prawie 200zł. Nie różni się niczym od tych z AmLeather za 4 dyszki. Swoją drogą niezła marża Mam 4 paski od AM leather. Zamówienia z roku 2018 i powiem szczerze, że skóra jest pierwszą klasą. Wszystkie cztery używane niemalże non stop. Panowie, a kiedy kupiliście swoje? Może zmienił dostawców skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 @babicz999 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 5 godzin temu, babicz999 napisał: Może zmienił dostawców skór. Tu nie chodzi o dostawcę a o sposób wykonania . Swoją gadką o kosmicznej jakości Miler sugerował że paski wykonane są "z jednego kawałka skóry" a jakie są w rzeczywistości widać na zdjęciach . Ci co kupili mogą czuć się oszukani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 W sumię to byłaby sprawa dla UOKiK, niestety Miler nigdzie tak nie napisał z tego co widzę, a nie pamiętam opisu pasków sprzed 6 lat. Niemniej takie wrażenie paski miały sprawiać - że jest wykonany z jednego kawałka skóry, a okazały się paskudną klejonką. Obrzydliwa praktyka jak na brand, który kreował się na "premium" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 Paski z jednego kawałka skóry kupowałem w Warszawie na ul. Hożej (przy Marszałkowskiej). Do dżinsów nieco szersze, do spodni eleganckich węższe. Cena, parę lat temu, oscylowala w okolicach 100 zł, głównie w zależności od klamry, na miejscu regulacja paska na żądaną długość. Paski takie są "wieczne", jest to powód, dlaczego tam od dawna nie byłem, po prostu nie potrzebuję kolejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 Pan Miler w dawnych czasach miał jasny opis, iż pasek jest "z jednego kawałka skory". Później to usunął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 5 godzin temu, mosze napisał: Paski takie są "wieczne", jest to powód, dlaczego tam od dawna nie byłem, po prostu nie potrzebuję kolejnych. I właśnie to jest powód dla wielu takich Millerów, aby tych pasków w taki sposób nie robić, aby były wieczne, bo kto kupi kolejne ? Też mam taki jeden, z jednego kawałka skóry, z 15 lat temu kupiłem u jednego rymarza za 50zł, gruby na 3mm, noszę do dżinsów bardzo często, nie wiem co musiałbym zrobić, żeby go zniszczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 Jak Ci się buty goodyear welted rozpadną po trzech latach to kupisz nowe tej samej marki? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 A trudne pytanie, buty akurat mają bardzo wysoką interakcję z zewnętrznym środowiskiem, więc zależy w jakich warunkach i jak często by były eksploatowane (Cóż.. teoretycznie można by w nich chodzić na wycieczki górskie). Paska ja osobiście drugi raz bym nie kupił na pewno, ale generalnie ludzie postępują w różny sposób, nie każdy klient jest też świadomy ile pasek powinien wytrzymać. Część ludzi nie ma po prostu też wiedzy gdzie kupić porządny produkt (który jest o wiele mniej dostępny niż jakiś badziew), stąd uznaje, że "tak już jest" i kupuje następny w swoim ulubionym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 28 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2022 W dniu 26.02.2022 o 15:53, mosze napisał: Paski z jednego kawałka skóry kupowałem w Warszawie na ul. Hożej (przy Marszałkowskiej). Do dżinsów nieco szersze, do spodni eleganckich węższe. Cena, parę lat temu, oscylowala w okolicach 100 zł, głównie w zależności od klamry, na miejscu regulacja paska na żądaną długość. Paski takie są "wieczne", jest to powód, dlaczego tam od dawna nie byłem, po prostu nie potrzebuję kolejnych. Czy mógłbyś dać jakiś namiar na to miejsce z paskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Sklep jest/był na Hożej przy Marszałkowskiej, od strony Wisły/pl. Trzech Krzyży. Na Wilczej chyba też jest taki sklep, w sumie oba blisko siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Debatujecie o Pani Stojowskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Wykluczone nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Na Hożej kiedyś były 2 takie punkty a mianowicie na Hożej 25a i Hożej 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Panowie, taki pasek zrobi Wam wielu twórców w Polsce, nie ma z tym najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Panowie, taki pasek zrobi Wam wielu twórców w Polsce, nie ma z tym najmniejszego problemu. Problemem może być opłacenie ZAiKSu za taki pasek zrobiony przez jakiegoś twórcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 8 minut temu, pablocito napisał: Problemem może być opłacenie ZAiKSu za taki pasek zrobiony przez jakiegoś twórcę. Mi z narodowego centrum kultury odrzucili wniosek o dofinansowanie ze względu że nie jestem twórcą, więc nie będzie żadnego problemu z zaiksem ( ͡° ͜ʖ ͡°) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Trzeba było może udać się do innej instytucji i od razu ubiegać się o statut nie twórcy, a stwórcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Ja mam od Millera trzy paski. Dwa są dobrze wykonane, a jeden (koniakowy) wygląda już gorzej i nie pachnie skórą, a jakąś agresywną chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi