Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grafa Napisano 22 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 CJ 30 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 1 godzinę temu, Grafa napisał: CJ Dałem plusa za zestawienia ze spodniami i skarpetkami, ale sznurowadła okroooooopne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 @Midlife-Crisis Wymieniałeś całe podeszwy czy tylko doklejałeś nowe, przy okazji można więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 W dniu 19.02.2021 o 14:02, john220 napisał: @Tanatos70 Yep. Najwygodniejsze buty jakie dotychczas miałem. Niesamowicie dobrze trafiłem również z kombinowaną tęgością. Gdzie kupiłeś? I jak oceniasz rozmiarówkę w stosunku do innych marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 @Velahrn Na popularnym ostatnio portalu z rzeczami vintage. Czysty strzał, sprzedający nie miał chyba do końca świadomości co posiada. Rozmiarówka nie jest prosta do omówienia. Buty posiadają kombinowaną tęgość B/D, czyli w pięcie wąskie, a w przedniej części normalne (zazwyczaj chodzę w F, ale i tak mam nieprzyjemne luzy w pięcie, czyli strzał w dziesiątkę) Oczywiście możliwe są również inne konfiguracje. Różnica między US a UK waha się między jednym a półową rozmiaru. W tym konkretnym przypadku (z braku wyboru) mam tylko pół rozmiaru ponad normalny UK i polecam brać o rozmiar większy. Zawsze się zmieści trochę grubsza skarpeta, a przecież to trochę but do zadań specjalnych. Mi udało się zrobić wiecej miejsca przy pomocy prawideł i dobrego nawilżenia skóry. Porównam do chyba najpopularniejszej marki - Loake , linia 1880, tęgość F - 8.5 UK (OK w cienkiej skarpecie) - Alden - 9 US - na styk i była potrzeba drobnego rozciągnięcia cholewki, ale leżą teraz idealnie. W sprawie rozmiarów w Alden chyba jest w stanie więcej powiedzieć @Tanatos70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 2 godziny temu, ell napisał: @Midlife-Crisis Wymieniałeś całe podeszwy czy tylko doklejałeś nowe, przy okazji można więcej zdjęć? Nie, podeszew nie wymieniłem. Dałem to zrobić tylko raz, ale skórzaną na Rendenbacha i polecam ten zabieg, jeżeli komuś na konkretnych butach bardzo zależy. Tutaj całkowita wymiana podeszwy byłaby zbyt kosztowna. Byłaby konieczna, gdyby się buty rozlazły. Dainite się przez prawie 5 lat zdarła i szew puścił, ale że buty te buty chociaż GY to też klejone i nie rozlazły się. Z tego, co wiem, to szewc spiłował Dainite do płaskostanu, przeszył ponownie i nakleił na to gruby plaster Vibram. Materiał widziałem jako duży płat. Cena za to wszystko 50 Euro w Niemczech, więc w Polsce powinno być jeszcze lepiej. Zdjęć na razie nie ma sensu robić, bo dzisiaj zabrudziłem te buty lekko glinianą glebą na spacerze. Pandemia daje mi dużo czasu na to. Mogę opisać to w odpowiednim wątku, jak będą czyste. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 23 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Vass 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 23 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Vass Oslo: 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zw1920 Napisano 24 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Moje kochane "woły robocze" - Bexley Greenwich, zasadniczo używane przez 3/4 roku, do zestawu koordynowanego, casualu, roboty w polu 😉. Pierwszą parę kupiłem w Paryżu w 2016 roku, kolejne dwie pary, rok po roku. Zawsze czekam na przecenę - 99 euro, i teraz także jeszcze trwa na nie przecena. Do koloru kupuję preparaty od Bexleya, buty są łatwe w utrzymaniu, nie wymagają jakiejś wyrafinowanej pielęgnacji, a jako piechur przemierzyłem w tych butach (3 parach) setki kilometrów już 😃, aha dość szerokie kopyto, dlatego je kupiłem, tylko nie pytajcie mnie o detale techniczne bo się nie znam, wiem tylko, że to Blake i Dainite Rubber 😄 i bardzo, bardzo wygodne dla moich nóg. https://www.bexley.com/greenwich-gomme-city-havana-suede-391015.html 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 (Jan Sebastian) CJ Bach 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Jan Sebastian Bach, albo może Gombrowiczowski BUCHBACH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Może też być Bumbach w Bawarii. Kwestia gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Wiosenne klimaty 🙂 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 11 godzin temu, chylonczyk napisał: (Jan Sebastian) CJ Bach Ciekawe skąd się wziął ten Jan, bo tak Bach na imię nie miał. Nie ma przecież Jana Wolfganga Goethego, a nasz Kochanowski za granicą też nie jest Johannem ani Johnem. No ale we Francji Bach to też Jean (Żą😩) I żeby nie tak całkiem offtopować, muszę przyznać, że buty mają charakter. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 27 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2021 Reksio też chciałby takie buty 😉 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 28 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Dandy Vass: 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 2 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 TLB Mallorca 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Bodileys i polska ziemia 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dunlop Napisano 3 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Polubimy się z nimi coś czuję Patine 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Yanko Cordovan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Monki od CT 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 AS Kilbride 2 na szerokim kopycie 7WK. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi