Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Godzinę temu, Whitesnake napisał:

U mnie niebieski Vass...

IMG_0827.JPG

Bardzo ciekawy kolor. Wyglądają jakby mogły udawać czarne, a jednocześnie nie są - wg mnie idealne połączenie dla kogoś kto nie lubi czarnych butów. Czy zgodzisz się, że przeszły by jednocześnie jako buty do  garnituru codziennego i do dżinsów ?Chodzi mi o kolor, jakby np zamówić takie z jakimś ażurem?

Opublikowano
3 godziny temu, Jamjest napisał:

Bardzo ciekawy kolor. Wyglądają jakby mogły udawać czarne, a jednocześnie nie są - wg mnie idealne połączenie dla kogoś kto nie lubi czarnych butów. Czy zgodzisz się, że przeszły by jednocześnie jako buty do  garnituru codziennego i do dżinsów ?Chodzi mi o kolor, jakby np zamówić takie z jakimś ażurem?

To nie jest łatwy kolor, bo robi z nich buty jedynie na słoneczne dni. Kiedy jest ponuro, albo kiedy jesteśmy w pomieszczeniu, niebieskość staje się szarością i buty wyglądają na brudne. Dlatego zimą kremowalem je na czarno. 

Z tego samego powodu nie nosze ich do zestawów nieformalnych. W formalnych, to ekscentryzm, nieformalnosc w moim odczuciu podkreśla jedynie wrażenie brudnych butów. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
13 godzin temu, Wuj napisał:

Co to za buty? I czy ja tam widzę Suba na nadgrastku?

Zwykłe Gordon&Bros, tyle że zadbane z ładną, naturalną trzyletnią patyną :) Niestety nie Sub, a zamiennik dla mniej zamożnych - Invicta :) 

edycja: nie zauważyłem, że @Koval już odpowiedział

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dziś wyciągnąłem stare Nordy. Wiele czasu im nie zostało, swoje przeszły. Mam do nich sentyment, gdyż były to moje pierwsze nieformalne buty w znaczeniu, w jakim słowo "nieformalny" rozumie się na tym forum. No i pierwsze brogsy.

...i ostatnie buty klejone.

DSC_0072.thumb.JPG.b6c80839d616a5ab62cd7b8d525f6629.JPG

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 minut temu, Wodzu napisał:

@wally, ładne są te Crownhille!

Jak z dopasowaniem pięty po czasie? Pamiętam, że wspominałeś o luzie w tym miejscu...

Została przez szewca wszyta zapiętka. Na razie problem rozwiązany :) wrzucę zdjęcie w stosownym wątku.