spiryt Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 no jest to też inna pólka cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 To nie jest duża różnica imo w porównaniu do gg czy eg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 Hmm Saint Crispin`s ok 1300 Euro GG ok 1200 Euro EG ok 1000 Euro Enzo ok 600 Euro No w/g mnie różnica jest znacząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Lauren podrośnie, nabierze doświadczenia i ogłady i będzie inaczej "sprzedawać". Ale Lauren wcale mi butów EB nie wciskała. Rozmawiałem z nią przez półtorej godziny o pielęgnacji obuwia, o rożnych kopytach jakie EG ma na stanie, o procesie powstawania tych butów oraz kontroli jakości jakie przechodzą. Po niej widać było że to jej żywioł bo opowiadała z pasją. Na takie zagrywki jestem wyczulony przez branżę w której pracuję i widziałem już najlepszych i najgorszych salesmanów w akcji. Lauren jest bardzo autentyczna i nieczego nie próbowała mi ”opchnąć”. Porównywaliśmy różne modele. Przed sobą miałem do porównania buty Edward Green, John Lobb, Crockett & Jones, plus Gaziano & Girling, Corthay, Saint Crispins i Bestetti. W rozmowie uczestniczył także Steven, właściciel Leffot’a, najlepszego sklepu z butami męskimi w NYC. On jeździ po całym świecie wyszukując butów do swojego sklepu i zna się na obuwnictwie jak mało kto. Tak jak Lauren mówił że główny wpływ na jakość ma ilość wyprodukowanych butów i stwierdził że JL i CJ to masówka w porównaniu z EG. On tez jest moim zdaniem wiarygodny bo sam sprzedaje buty tych marek a roznica w cenie rzedu $200-$500 dla jego klientów nie ma znaczenia. Zresztą dla firm tego typu najbardziej liczą się klienci na całe życie a nie tzw. one-offs. Im nie zależy na sprzedaniu jednej pary klientowi z ulicy tylko na zafascynowaniu klienta na całe życie bo ludzie potrafią kupować od nich buty seriami, czego przykladem jest żona Stevena bo ma 5 par EG chelsea boots które były na wystawie. Także nie ma co tak krytycznie oceniać Lauren bo zna się na męskim obuwiu i nigdzie nie widziałem kogoś kto tak profesjonalnie pastuje buty. Mimo młodego wieku ma wprawę której możemy jej pozazdrościć. Do tego zna proces powstawania butów od podszewki i potrafi opowiadać o tym z pasją aż miło się słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Wczoraj wieczorem miałem okazje brać udział w warsztatach pielęgnacji obuwia prowadzonych przez Lauren która jest szefowa quality control fabryki Edward Green'a w Northampton Zazdroszczę ci takich wycieczek! Lubię zarówno JL, EG jak i C&J - robią piękne buty! Chciałbym kiedyś znaleźć je w Polsce na jednej półce. Nie da się jednak zaprzeczyć, że w porównaniu do wymienionych marek, wielką zaletą C&J jest przystępność cenowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Nie wiem jak EG ma się do JL, ale w porównaniu do CJ są to buty staranniej wykonane. Mam jedną parę EG i są to zdecydowanie najlepsze jakościowo buty jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Jeszcze kilka zdjeć z nowej kolekcji Piękne zdjęcia. Szczególnie Balmorale. Niestety wszystko co powyżej 300 GBP to już sporo z mojego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 ja już pogodziłem się z większą kwotą aby tylko dobrać rozmiar i nie trzeba było odsyłać co rusz, co też niesie za sobą koszty; no i większa kwota poszerza trochę możliwości wyboru:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 @Spiryt - Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Loake Taunton na spacerze w Wilanowie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Loake Taunton na spacerze w Wilanowie. http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=2075&shoeid=9274&brandid=7&catid=20&oldcolid=4895&stype=0&colourid=4896czy one są ciemne Tak jak na stronie czy tak jasne jak widzę na twoim zdjęciu ? w rzeczywistości Jaki rozmiar nosisz i jak długą stopę masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Ok 275mm. 8.5 pasowały, ale kupiłem 9. Buty na żywo są trochę ciemniejsze niż na moim zdjęciu, ale na pewno nie zbliżają się kolorem do zdjęcia z herringa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Widziałem sporo par obu marek w sklepie Berga w Złotych Tarasach (W-wa) i muszę powiedzieć, że moje wrażenia były diametralnie różne - CJ prezentowały się o niebo lepiej niż EG. Dla porządku dodam, że EG nie mam, a Crocketów posiadam jedną parę, za którą zresztą nie przepadam i rzadko ją noszę. Nie wiem jak EG ma się do JL, ale w porównaniu do CJ są to buty staranniej wykonane. Mam jedną parę EG i są to zdecydowanie najlepsze jakościowo buty jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Widziałem sporo par obu marek w sklepie Berga w Złotych Tarasach (W-wa) i muszę powiedzieć, że moje wrażenia były diametralnie różne - CJ prezentowały się o niebo lepiej niż EG. Dla porządku dodam, że EG nie mam, a Crocketów posiadam jedną parę, za którą zresztą nie przepadam i rzadko ją noszę. Kamil... ale (o ile się tam nic nie zmieniło), oni mają tylko niższą linię krokietów, benczgrejdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 To chyba tym gorzej dla EG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Meermin. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 26 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Mój pierwszy zakup w Herring Shoes. Model Herring Kendal. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Loake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 średnio dbasz o buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Z tymi akurat dawno nic nie robiłem, przyznaję się. Aczkolwiek nie sądziłem, że na zdjęciu tak to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Mój pierwszy zakup w Herring Shoes. Model Herring Kendal. Świetne. Bardzo fajne kopyto, faktura skory i kolor. Idealne na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Z tymi akurat dawno nic nie robiłem, przyznaję się. Aczkolwiek nie sądziłem, że na zdjęciu tak to widać. Najlepiej w ogóle nie wklejać zdjęć "tych, z którymi dawno się nic nie robiło". Pomijam marne wrażenia estetyczne, to jeszcze źle świadczą o naturze właściciela. Jasne, że czasem nie ma się "dnia" i wtedy rozsądnie jest stosować się do reguły "less is more". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi