blekit Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Herring Tiverton - jestem bardzo zadowolony z tych butów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael.Sh Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Co sądzisz o tych przeszyciach na noskach blekit? Mnie osobiście jakoś nie przekonują, wiele razy miałem okazję kupić buty z takim przeszyciem, ale jednak sobie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Fajne są żałuję że się nie zdecydowałem Co sądzisz o tych przeszyciach na noskach blekit? Myślę że Błękit'owi się nie podobają i dlatego takie sobie kupił 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 To jest taki rodzaj butów - tzw. split-toe derby. Jednym się podobają, innym nie - kwestia gustu Te Herringi są dosyć masywne i z uwagi na to (oraz groszkowaną skórę, która również obniża ich stopień formalności i nadaje "country vibe") pasują raczej do bardziej casualowych stylizacji - np. cięższych tkanin takich jak dżins, tweed, flanela albo moleskin. Niemniej, złapałem się na tym, że kiedy nie mam w planach bardziej formalnej stylizacji, to właśnie te buty ostatnio najczęściej lądują na moich stopach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 W deszczu, w błocie, w zamszu, w meerminach - nadal sucho 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Machiavelli Napisano 10 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Loake 201B 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Loake 201B Machiavelli, czy jakoś zmatowiłeś buty poza czubkami? Pytam się, bo mam Loake 200B, które są z tej samej skóry polerowanej i chętnie uzyskałbym efekt, który masz u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Robia wrazenie. Jednak ciezko mi znalezc zastosowanie czarnych brogsow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Ja moje noszę do szarych/granatowych wełnianych spodni i do dżinsów. Według mnie czarne brouges (szczególnie full brougues wingtip) są dosyć uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Robia wrazenie. Jednak ciezko mi znalezc zastosowanie czarnych brogsow. Np. do wszystkiego, oprócz formalnych zestawów po 18-tej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Machiavelli, czy jakoś zmatowiłeś buty poza czubkami? Pytam się, bo mam Loake 200B, które są z tej samej skóry polerowanej i chętnie uzyskałbym efekt, który masz u siebie. Ja zwyczajnie pokrywam takie buty pastą w każdym miejscu, a tylko na czubkach i pięcie ją poleruję. W rezultacie skóra jest nieco mniej połyskliwa (rzecz jasna poza czubkami i piętą), a cała powierzchnia jest zabezpieczona. Warstwa pasty jest niewielka, aby nie tworzyły się nieestetyczne pęknięcia. Co do uniwersalności, na pewno bardziej uniwersalne byłyby ze skóry niepolerowanej. Takie jednak też znajdują u mnie dość szerokie spektrum zastosowań, tym bardziej, że zaczynam przekonywać się do "no brown in town". Stawiam je w hierarchii formalności pomiędzy gładkimi angielkami ze zwykłej skóry, a gładkimi wiedenkami ze skóry polerowanej. W praktyce noszę je do sportowych garniturów utrzymanych w ciemnej kolorystyce, oraz do garnituru konferencyjnego, kiedy mogę sobie pozwolić na obniżoną formalność (tak jak wczorajsza szkolna akademia z okazji 90-lecia Gdyni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Ja zwyczajnie pokrywam takie buty pastą w każdym miejscu, a tylko na czubkach i pięcie ją poleruję. W rezultacie skóra jest nieco mniej połyskliwa (rzecz jasna poza czubkami i piętą), a cała powierzchnia jest zabezpieczona. Warstwa pasty jest niewielka, aby nie tworzyły się nieestetyczne pęknięcia. Cóż, byłem przekonany, że tak samo jak nie można kremować (nawet się już kiedyś tutaj o to na forum pytałem), tak samo nie można pastować butów ze skóry polerowanej, żeby nie została nieestetyczna warstwa niewchłoniętych kosmetyków na wierzchu. Powiedz mi proszę jeszcze, na tym egzemplarzu robiłeś to pastą bezbarwną czy czarną? I czy to była Pate De Luxe Saphira? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 11 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Herring Devoke by Cheaney. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Wrzuć zdjęcia tych butów jeszcze kilka razy, a może przekonam się do zakupu swoich pierwszych split-toe Wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Ja miałem podobnie, ale wystarczyło mi zdjęcie modelów Chiswick/Richmond na stronie Cheaney'a, żebym zmienił zdanie co do tego typu butów o 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Cóż, byłem przekonany, że tak samo jak nie można kremować (nawet się już kiedyś tutaj o to na forum pytałem), tak samo nie można pastować butów ze skóry polerowanej, żeby nie została nieestetyczna warstwa niewchłoniętych kosmetyków na wierzchu. Powiedz mi proszę jeszcze, na tym egzemplarzu robiłeś to pastą bezbarwną czy czarną? I czy to była Pate De Luxe Saphira? Ja lubię eksperymentować i na skórze polerowanej na upartego próbowałem tak samo z pommadierem jak i pastą. O ile pommadier rzeczywiście nie był dobrym pomysłem, bo skóra go praktycznie nie przyjmowała, o tyle obydwa modele ze skóry polerowanej (te Loake i Herringi) pastuję regularnie i widzę w tym tylko zalety. Nie stwierdziłem, aby pojawiły się na nich jakieś nieestetyczne smugi, a przynajmniej but ma dodatkową ochronę przed deszczem i uszkodzeniami mechanicznymi. Używam czarnego medaille d'or (ten zapach jest uzależniający ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Ja miałem podobnie, ale wystarczyło mi zdjęcie modelów Chiswick/Richmond na stronie Cheaney'a, żebym zmienił zdanie co do tego typu butów o 180 stopni. Mnie się podobają od pierwszego wejrzenia. Są na mojej liście w ramach budowania pełnego zestawu obuwia na różne okazje - byłem już bliski kliknięcia podczas ostatniej wyprzedaży w Herringu - takich samych, jakie i Ty kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 a.JPG Ładne te Meerminy! Sztruksy są z Benevento? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Sztruksy są z Benevento? Tak, kolor "tan". W rzeczywistości jest odrobinę ciemniejszy, bardziej brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 12 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Pierwsze powiewy wiosny... (Jan Kielman) 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 ...nie czynią. Fajne, pastowanie ich to musi być ekwilibrystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 ...nie czynią. Fajne, pastowanie ich to musi być ekwilibrystyka. Czyszczę jak każde inne, wacikiem kosmetycznym. Jedyna różnica to kolor kremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. musa19 Napisano 12 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Kolor Niger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi