Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na razie mialem na nogach 2 razy - od razu wygodne, bez zadnego lamania. Troche niewygodne do samochodu - gorne krawedzie cholewek sa twarde i uwieraja noge powyzej kostek i sciegna Achillesa (tylko podczas prowadzenia samochodu). Potraktowalem je zmiekczaczem i mam nadzieje, ze sie jakos uloza.

Zamsz wydaje sie byc dobrej jakosci, ksztalt kopyta dokladnie jaki chcialem, wiec jest ok.

A co nie tak z Twoimi?

Opublikowano

Na razie mialem na nogach 2 razy - od razu wygodne, bez zadnego lamania. Troche niewygodne do samochodu - gorne krawedzie cholewek sa twarde i uwieraja noge powyzej kostek i sciegna Achillesa (tylko podczas prowadzenia samochodu). Potraktowalem je zmiekczaczem i mam nadzieje, ze sie jakos uloza.

Zamsz wydaje sie byc dobrej jakosci, ksztalt kopyta dokladnie jaki chcialem, wiec jest ok.

A co nie tak z Twoimi?

Jestem średnio zadowolony z jakości zamszu (nie żeby był zły, po prostu widziałem lepszy... fakt że w droższych butach) no i większy zarzut  - ta sztywność cholewki powyżej kostek. Mnie szczególnie na początku mocno cisnęły w okolicach kostki podczas chodzenia. Co prawda z czasem jest coraz lepiej, ale nadal nie idealnie. Kształt kopyta bardzo mi się podobał, dopóki nie kupiłem Tetbury :) Tak czy owak, super że jesteś zadowolony, niech się dobrze noszą :)

Opublikowano

No cat, no congrat :)

Powiem tak: zdaję sobie sprawę z niestosowności sytuacji, ale wybaczcie próżność. Nie potrafiłem się powstrzymać, jak już je rozpakowałem, aby się nie pochwalić :). Postaram się jednak, żeby więcej zdjęć butów bez kota, oraz kota bez butów nie było ;-)  

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Tanatos, a jak dobierałeś rozmiar? (bo po zdjęciach i opisie rozumiem, ze trafiłeś) - brałeś ten sam, co nosisz zazwyczaj czy zastosowałeś jakiś 'przelicznik'?

Dodałem 0,5 rozmiaru do najczęściej wybieranego (zazwyczaj noszę buty w rozmiarze 8-8,5 UK). Rozmiar okazal się z grubsza trafiony. Buty są zaskakująco wygodne, na lewej (większej) stopie leżą idealnie, prawy mógłby być odrobinę mniejszy, ale ja zawsze tak mam (ok. 4 mm różnicy w długości stóp). Albo męczę się z lewym butem, a prawy jest dopasowany, albo jest o.k., ale prawa stopa ma lekki "niedocisk". Zobaczymy, jak buty będą się zachowywały w trakcie użytkowania. Mam nadzieję, że się nie rozczłapią. To monki, więc nie bardzo jest jak później "docisnąć" sznurowaniem. No, ale nie martwię się na zapas  :)

Opublikowano

Czekałem, czekałem, aż się doczekałem :): monki meermina w wiśniowym cordovanie (mto).

Kurcze, warto było czekać. Jak otrzymałem informację w listopadzie, że cordovan wrócił (jednocześnie w odmianie "brogue" i "monk") to miałem coś koło godziny, aby podjąć decyzję które (po tym czasie pula się wypełniła). Wybrałem monki i nie żałuję. Naprawdę piękne buty (moje drugie monki, ale czuję, że powoli staję się "monkofilem" ;) ). Nie wiem, jak buty będą się zachowywały w trakcie użytkowania (jak dotąd jeszcze żadnych meerminów się nie dorobiłem, więc nie znam wyrobów marki z autopsji), ale pierwsze wrażenie (zarówno skóra, jak i wykonanie) robią świetne. Kota na starych śmieciach niestety już nie ma, z butami zapozna się za... jakiś czas. To tyle tak "na gorąco":

Aaaaaaah, piękności! Ja czekam na full wingi, bo akurat zdążyłem trafić w zamówienie, ale wolałbym Twoje...

Opublikowano

@ Zajac Poziomka -  możesz powiedzieć co to za lotniki (Yanko?) i model?

@Aron - "Dzisiaj moje ulubione Yanko 435 (Cambridge Cuero)." - a kolor to nie przypadkiem Niger?

Tak, zgadza się, już poprawione :).