Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

[mention]Beny23 [/mention]Sam bym takich nie założył, ale muszę przyznać, że na stopach wyglądają bardzo zgrabnie. Według mnie znacznie lepiej, niż solo na zdjęciach, które wrzuciłeś wcześniej w innym wątku. A czy mógłbyś zamieścić zdjęcie, na którym widać więcej? Jestem ciekaw do czego je założyłeś i jak pasują do całej reszty.

Albo mały quiz?:)

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
48 minut temu, Krzysiek_W napisał:

jeśli miałbym wybrać moją ulubioną parę butów miałbym z tym mały problem, ale jeśli miałbym wybrać top3 z mojego zestawu, to to by była jedna z nich.

Czekam na rozmiar i zastanawiam się nad kolorem - Chesnut Cuero czy Chesnut Marron (koniakowe czy ciemny brąz), ale chyba pomogłeś rozwiązać ten problem ?

Opublikowano
6 minut temu, dida1007 napisał:

Czekam na rozmiar i zastanawiam się nad kolorem - Chesnut Cuero czy Chesnut Marron (koniakowe czy ciemny brąz), ale chyba pomogłeś rozwiązać ten problem ?

Z 664 mam 3 pary, tą ze zdjecia, druga to taka sama skóra tylko ciemny brąz, oraz granatowo-brązowo (brąz to zamsz) i te wygrywają zdecydowanie :)

Opublikowano
9 minut temu, dida1007 napisał:

Pisałeś do supportu patine czy będzie uzupełnienie rozmiarów? Ja po dwóch ostatnich kontaktach (najpierw w sprawie trzewików Yanko, później w sprawie tassel loafersów Yanko) wywnioskowałem, że poszczególne modele Yanko będą zastępowane analogicznymi modelami Patine.

Opublikowano

Dostałem informację że nieprędko są planowane kolejne dostawy, ale odpisałem, że poczekam na ten kolor i żadnej informacji zwrotnej, że będą zastąpione innym modelem nie otrzymałem. 

Opublikowano

Sterane życiem Meerminy, ale jeszcze dają radę w użyciu biurowym. Kopyto szerokie i raczej niezgrabne - skutki zakupów online. Dodatkowo obcas za wysoki w stosunku do przedniej części podeszwy. Woły robocze. 

IMG_20200513_113207.jpg

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
8 minut temu, Beny23 napisał:

Na bank Crockett & Jones.

Edward Green nigdy nie robił butów dla Paul Stuart.

Na 100% robił gdzieś  mam Stuart's Choice robione przez EG (Piccadilly) ,dodatkowo buty są identyczne jak te oferowane przez EG. Przy przebrandowanych butach C&J  często spotyka się różnice względem oryginalnych np. cholewka Handgrade a podeszwa z odkrytym kanałem, podobnie jest z Aldenami dla BB , ktore sa robione na innych kopytach i w innej specyfikacji 

Opublikowano

Zdecydowanie nie jest to Grenson Masterpiece bo tamte są oksfordami nie derby.

Paul Stuart Choice są robione dla Paul Stuart przez Grensona i są dwa razy tańsze od modeli robionych przez Crockett & Jones. Z tego co wiem od sprzedawców w Paul Stuart flagship store to Edward Green już nie robi dna nich butów. Przez pewien czas Gaziano & Girling robili buty dla Paul Stuart ale ta współpraca także już się zakończyła.

Ten model kosztowa $695 i zdecydowanie nie był robiony przez Grensona ale Crockett & Jones. Nie sądzę że robił je Edward Greem bo nie widziałem u nich takiego kopyta.