Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, Midlife-Crisis napisał:

@Wodzu czy mógłbyś zdradzić, dlaczego ten zabieg z wybarwieniem był konieczny?

Nie podobała mi się "lewa" strona tego zamszu, powstawały zbyt jasne moim zdaniem pręgi/placki. Teraz nie widać aż tak wielkiej róznicy, kiedy z biegiem dnia włoski ułożą się w różnych kierunkach.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wodzu napisał:

Nie podobała mi się "lewa" strona tego zamszu, powstawały zbyt jasne moim zdaniem pręgi/placki. Teraz nie widać aż tak wielkiej róznicy, kiedy z biegiem dnia włoski ułożą się w różnych kierunkach.

Zamsz w shoepassion ma krótkie bardzo włoski i daje taki efekt jak aksamit. Oni to nazywają welur. Kupiłem Chukka zamszowe i można było palcem rysować po nich.

ale przed pierwszym użyciem popsikalem je nanoprotectorem. I prawie całkowicie ten efekt zniknął. Kolor butów się nie zmienił

Opublikowano
No, [mention=5706]Zajac Poziomka[/mention], pozamiatałeś. Świetny obuw, piękna patynacja i wszystko ładnie spasowane (but, skarpeta, nogawka).

Wyjdzie że zazdroszczę, ale mnie się nie podobają, a konkretnie kolor, patyna, pasek i pięta. Ale to oczywiście nie ma znaczenia, bo podobać się mają Właścicielowi, zatem jak to mówią, Zajac, I’m happy for you. A spasowanie mi się dla odmiany bardzo podoba.
Opublikowano
46 minut temu, Szydlowsky napisał:

Pięta faktycznie słaba , coś jak w TLB ;-) chociaż całość mi się podoba ?

Co konkretnie w pięcie Ci się nie podoba - wyprofilowanie czy szew biegnący pionowo? 

Opublikowano
30 minutes ago, hawk said:

el-biczel@ mógłbyś napisać co to za spodnie ?

Japan Blue Jeans, dosyć niszowa manufaktura z Japonii, w Europie są dostępni w VMC w Zurychu, gdzie wybór jeansów i szeroko pojętego work-wear jest po prostu niesamowity.

PS zakładając dobrą jakość materiału wyjściowego najważniejsze w jeansach jest fit, dlatego dobrze jest odwiedzić sklep z dużym wyborem firm/modeli. Żeby wybrać odpowiedni krój trzeba się trochę namęczyć. VMC ma jeszcze dodatkowo tę zaletę, że posiadają oryginalne nici i dobrą starodawną maszynę do szycia. Wszystkie spodnie mają w najdłuższym możliwym rozmiarze i dopiero po kilku praniach skracają je według życzenia klienta.