Grafa Napisano 20 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2019 @Bartek 00, na mnie swansea (skórzana podeszwa) też były trochę za ciasne. Pembroke w tym samym rozmiarze były dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2019 18 godzin temu, Mamrot napisał: /Edycja/ Jak pisałem wcześniej, mam mieszane uczucia co do wax leather C&J. Może to wina traktowania skóry tradycyjnymi kosmetykami a nie jakimiś dedykowanymi, ale nierówno i mocno się połamała i szybko się odbarwiła. Gdyby to był inny fason butów, to byłoby to dla mnie nie do zaakceptowania. Brecon dla odmiany to numer "1" pod tym względem, ale miałem je na nogach około dziesięciu razy, więc zbyt mało aby wydawać opinie. Skóra jest dwa razy grubsza niż w Tetbury. Możesz wrzucić zdjęcia obu modeli? Chodzi o te załamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 W dniu 12.01.2019 o 08:51, Zajac Poziomka napisał: @fan_dobrego_buta dzięki za info! Zamszowe Hallam zamówione, 250 USD za C&J to naprawdę niezła okazja. Trochę to trwało ale w końcu odebrałem zamszowe Hallam dla Paul Stuart. Jeszcze raz dzięki za cynk @fan_dobrego_buta. 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. R50 Napisano 22 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 U mnie też trochę to trwało, przyszły idealnie na wiosnę. Skye 4, Dark Brown Scotch Grain. 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Od dawna chodziły za mną klasyczne penny loafers z shell cordovanu...no i są. Crockett&Jones dla New&Lingwood, kopyto 240 i podeszwa z krytym kanałem szycia. 10 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Zelować i śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Cordovan śliczny, podeszwa takoż, ale z każdym kolejnym zdjęciem penny upewniam się że albo tassel, albo wcale. Absolutnie nie próbuję przekonywać do swojego, nabijam posty Zakupu gratuluję! Sam na szarym końcu butowej listy zakupowej mam trzewiki z cordovanu z widocznymi oczkami z metalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 A ja dla odmiany, gdybym miał teraz kupować jakiekolwiek buty (mam autoszlaban😁), kupiłbym dokładnie identyczne. Wiadomo coś o proweniencji cordovanu? Widzę rozmiar 7E - jak leżą i jak sądzisz, jak mogą leżeć za jakiś czas? Stawiasz że się rozejdą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 @lubo69 są szersze od innych loafersow C&J które mam w tym rozmiarze (Merton na kopycie 348) i z trochę wyższym podbiciem, za to odrobinę krótsze. Mam nadzieję że odrobinę się rozejdą bo wolałbym ten 1-2 mm więcej luzu na długość, grubszej skarpety nie założę. Normalna licowka na pewno by się tyle rozbiła, z cordovanem nie mam doświadczenia. Pożyjemy zobaczymy @Xune tassel loafers nie mam żadnych i raczej nie planuję mieć. Nie mój styl. Za to penny loafers w cordovanie, na klasycznym, trochę obłym kopycie to klasyka klasyki którą zawsze chciałem mieć 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Piękne buty, ten kształt zdecydowanie lepiej pasuje do tego stylu od długawych Mertonów. Od dawna nęcą mnie krokiety z ebaya na rynek amerykański właśnie na 240. Jak oceniasz tęgość E na tym kopycie, czy różni się od odpowiednika na rynek europejski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Te buty są w angielskiej rozmiarówce (New and Lingwood to brytyjska firma), tęgość E to angielskie E czyli standard w C&J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 E to F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grafa Napisano 7 Lipiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2019 Pembroke dark brown wax calf. Tak, jak koledzy wcześniej pisali, wax calf sprawia wrażenie miękkiej, grubszej, mięsistej skóry. Jest bardzo przyjemna w dotyku. Wizualnie nie dostrzegam żadnej różnicy ze zwykłą skórą licową, ale ja, w przeciwieństwie do @eye_lip, na skórach się nie znam. 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2019 Czy macie doświadczenia z rozbiciem się noska na szerokość w palcach w miejscu usztywnienia. Delikatnie uciska mnie z boku dużego palucha. Model Pembroke. W Loakach udaje się dopasować w miejscu usztywnienia jeżeli jest delikatny ucisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Bartek, myślę że doświadczenia z "rozbiciem" noska nie mają wiele wspólnego z tematem marki - jednemu przestanie przeszkadzać, innemu będzie ciążyć, anatomia.. do tego dochodzą różne rodzaje skóry licowej czy podszewki w różnych modelach. Z ciekawości- chętnie zobaczyłbym Twoje Pembroke, ponieważ zamówiłem na ebayu i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 @eye_lipGeneralnie chodziło mi o to czy CJ używa "miekkich" czy "twardych" sztywników. Jak pisałem wcześniej w Loake w tym miejscu przy delikatnym ucisku dopasowuje się. Poniżej zdjęcia z miejscem ucisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Stawiałbym raczej że tego typu buty nie zmieniają swojej formy jaki masz rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Ok. w takim razie przemyślę sprawę. Rozmiar to UK 10,5. @ czy CJ ma jeszcze szersze kopyto niż 325? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 @Bartek 00 to subiektywne i indywidualne (anatomia itd.), ale mam Coniston na 325 i są aż za mocno dopasowane, ale z każdym wyjściem czuję jak się kształtują na stopie. Mam też Chester Loake i te akurat są luźniejsze i ok, niemniej same "sztywniaki" sprawiają na mnie wrażenie kawałka twardego plastiku. Podsumowując osobiście stawialbym, że CJ ma większy potencjał do rozbicia niż Loake, więc jeśli jesteś w stanie rozbić Loake to może i CJ też. Ale nie biorę odpowiedzialności 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. De Lasalle Napisano 7 Październik 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2019 Trzecia para w rodzinie, nieprodukowane już C&J Onslow. 9 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2019 @De Lasalle, Wow! Świetne są! Jaki to rozmiar? (bo wyglądają bardzo zgrabnie... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 7 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2019 35 minut temu, Koval napisał: @De Lasalle, Wow! Świetne są! Jaki to rozmiar? (bo wyglądają bardzo zgrabnie... ) Wiadomo, wszystkie buty wyglądają najkorzystniej w UK 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
303 Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 W dniu 7.10.2019 o 15:03, De Lasalle napisał: Trzecia para w rodzinie, nieprodukowane już C&J Onslow. Fajne, można wiedzieć, gdzie udało się taki kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 UK ebay ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 Modelu Onslow co prawda nie ma w bieżącej ofercie C&J, jednak czasami niektórzy retailerzy C&J mają niestandardowe modele produkowane specjalnie dla nich. Tutaj do kupienia model Onslow w sześciu różnych wersjach: https://fulham.es/en/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search-cat-select=0&search_query=onslow&submit_search= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi