Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

On 4/23/2019 at 12:41 AM, Whitesnake said:

Większa przewiewność lnu w porównaniu do innych tkanin to niczym nieuzasadniony mit. Choć, zwracam uwagę, że nie to poddaję pod dyskusję.

Można lubić szerokie spodnie, można nawet lubić gniecenie się lnu. Utrzymałabym jednak w tym uwielbieniu jakąś spójność.

Nie razi mnie luźna forma całego garnituru, unikałbym jedynie tak wielkich kontrastów pomiędzy górą a dołem. To zresztą uwaga bardziej dotycząca twoich wcześniejszych kreacji z kamizelką dwurzędową. Prze-formalizowana a wręcz dandysowata góra nie pasuje mi do dołu rodem z obrazów Chełmońskiego. To inne światy i nawet jeśli w oddzieleniu atrakcyjne, to razem mocno się gryzą obniżając wzajemnie swoją wartość.

Oczywiście to jedynie moja opinia i mam nadzieje, ze daleko tej krytyce do krytykanctwa. 

Jestem zwolennikiem łamania konwencji, ale na skojarzenia nic nie poradzę:

świat lnu, szczególnie w formie za krótkich i szerokich spodni, to dla mnie swoboda, sielanka, przaśność, lecące bociany, letni spacer po nadnoteckich polach z maślanką...

3F2C8FA4-9399-4BFB-A38A-333BFA07FD9E.jpeg.46d8c5e6df49b4ced15c64fcb201508f.jpeg

198DBBDB-74CD-4390-9994-740F21B64A96.jpeg.4e90047525e9a92411a8205f46b67eed.jpeg

...świat klasycznej elegancji jest... spięty, wystudiowany, dopracowany i brakiem spontaniczności budujący poczucie rzetelności.

Inna prowieniencja...

22EEBD2E-D725-4120-B596-8DE6A49A017A.jpeg.415bff262ff0e344036ae706cce2fb05.jpeg

inny skutek...

4BDF5D95-D3FC-4886-8F93-7670D4806733.jpeg.a23378108d8da3ceaee135c42ea9b5bc.jpeg

Oba światy są atrakcyjne na swój sposób, ale ich łączenie grozi mezaliansem estetycznym.

Eksperyment

Wyobraź sobie, ze książę William ma na sobie za krótkie i za szerokie, lniane spodnie (bo tak lubi) Albo, że chłop pańszczyźniany podziwiający bociany spiął koszulę jedwabnym krawatem i założył czarne oksfordy.

Ksiaze William ma teraz wieksze problems na glowie ;)

https://www.yahoo.com/news/public-outrage-over-prince-william-185009114.html

• Oceniam pozytywnie 1

34 minuty temu, Beny23 napisał:

Ksiaze William ma teraz wieksze problems na glowie ;)

https://www.yahoo.com/news/public-outrage-over-prince-william-185009114.html

Rodzinna tradycja ;) 

Edit: Chyba, ze sugerujesz, ze gdyby nosił za szerokie i za krótkie spodnie to ten romans miałby mniejsze szanse się wydarzyć. :)

— nie mogłem się powstrzymać, przepraszam — 

:-)

• Like 6

59 minutes ago, Midlife-Crisis said:

@pmichal fajny i całkiem bezpieczny zestaw. Dopasowanie marynarki jednak bardziej modowe niż klasyczne. 🙂

Dziękuje za uwagi. Marynarka jest oryginalnie z garnituru ślubnego, uczę się ją łączyć z innymi elementami. 

1 minute ago, Bartek 00 said:

Raczej za mocne taliowanie. 

Marynarka jest dopasowana, ale bardzo wygodna. Ja zaś jestem mocno chudy więc mogę sobie pozwolić na takie taliowanie. 

@Ernestson najwidoczniej@pmichal jest naprawdę szczupły w talii ;)

Generalnie z dalszej perspektywy sylwetka przypomina klepsydrę, sprawia wrażenie za mocno wytaliowanej. Niestety nie zawsze wszytkie mankamenty (jeżeli szczupła talia nim jest ) da się ukryć.

@, ale żeby nie było realizacja oczywiście na duży +

1 godzinę temu, mosze napisał:
SS leży na Tobie wręcz wzorcowo. To rozmiar R czy L?

Dzięki. To Lazio 50, ale mam wrażenie że ma 1-2 cm więcej niż inne marynarki w tym rozmiarze. Dlatego m.in. ten garnitur sobie zostawiam.

Ogólnie, to z dopasowania góry jestem bardzo zadowolony (trochę ciągnie przy guziku, ale to w 100% moja wina ). Natomiast spodnie są zdecydowanie za wąskie w udach i trochę za wąskie w biodrach i poniżej kolana. Nawet dwa rozmiary w górę dalej nie dawały satysfakcjonującego mnie efektu.

W związku z tym nie planuję kolejnych zakupów garniturów w Suitsupply, a większość posiadanych sprzedałem albo planuję sprzedać. Co do marynarek, to niektóre modele wciąż mocno mnie kuszą, ale staram się ograniczyć wielkość garderoby i zamiast kupować dwie marynarki RTW wolę poczekać, dołożyć i uszyć jedną (zwłaszcza że dostęp do bespoke we Wrocławiu się mocno zwiększył dzięki powstaniu @Andells i wizytach @Ernestson ).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2