sergiusz Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Chyba faktycznie jedynym problemem w Twoich zestawach jest węzeł Ćwiczyłeś już tego 4in handa przed lustrem? Nie bój się 'zaciskać' węzeł i w końcowej fazie 'przeciągania' spróbuj zostawić palec formując łezkę (pewnie brzmi trochę enigmatycznie, ale może dasz radę się w tym odnaleźć ) Dokładnie, jedyne czego trzeba się uczepić, to krawat. Taki węzeł, w moim odczuciu, wygląda jak wielka "gula" zawieszona u szyi. Porządny four-hand musi być mocno zaciśnięty, asymetryczny i niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 to dziś ja wystawiam się..Szanownej Loży.. fajny zestaw i fajnie dobrane elementy, ale oprócz wiązania krawata to mi sie nie podoba krawat do koszuli button down. a dlaczego nie? koszula button down i wełniany krawat - casualowy. dla mnie harmonizują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 to dziś ja wystawiam się..Szanownej Loży..Mi się cały zestaw bardzo podoba. Dopracowany:) Dzięki, że się pochwaliłeś Na drugim zdjęciu spodnie wyglądają mi na trochę za długie. Jak dziwnie się załamują, nie trzymają prostej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 to dziś ja wystawiam się..Szanownej Loży..Mi się cały zestaw bardzo podoba. Dopracowany:) Dzięki, że się pochwaliłeś Na drugim zdjęciu spodnie wyglądają mi na trochę za długie. Jak dziwnie się załamują, nie trzymają prostej linii. tak wiem mam tego świadomość, będą skrócone, jak tylko Pani krawcowa upora się z taliowaniem 15 koszul... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Chyba faktycznie jedynym problemem w Twoich zestawach jest węzeł Ćwiczyłeś już tego 4in handa przed lustrem? Nie bój się 'zaciskać' węzeł i w końcowej fazie 'przeciągania' spróbuj zostawić palec formując łezkę (pewnie brzmi trochę enigmatycznie, ale może dasz radę się w tym odnaleźć ) Dokładnie, jedyne czego trzeba się uczepić, to krawat. Taki węzeł, w moim odczuciu, wygląda jak wielka "gula" zawieszona u szyi. Porządny four-hand musi być mocno zaciśnięty, asymetryczny i niewielki. w końcu się nauczę obiecuję solennie:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Dzisiejszy zestaw,wyjcie do parku miejskiego na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 to dziś ja wystawiam się..Szanownej Loży.. fajny zestaw i fajnie dobrane elementy, ale oprócz wiązania krawata to mi sie nie podoba krawat do koszuli button down. a dlaczego nie? koszula button down i wełniany krawat - casualowy. dla mnie harmonizują. Jest to moja ocena. Uważam, ze koszule buton down powinny być bez krawata. Nawet jeżeli jest to sportowy/casualowy zestaw. Takie rozwiazanie jest chyba tylko powszechnie stosowane i akceptowane w USA. Edit: dodam, ze nie mam nic przeciwko takim koszulom i bardzo często sam takie noszę, ale krawata bym do takiej nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Proszę o kilka słów komentarza do mojego debiutu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 A teraz merytorycznie, zanim mod przeniesie całą dykusję do właściwego wątku: - kolory wydają się być b. dobrze dobrane o ile buty są ciemnobrązowe a nie czarne, - b. ciekawa marynaka (a może kurtka?) Czy dobrze widzę, że ma naramienniki (zwane przez niektórych forumowiczów z ruska "pagonami")? - przy takim rozstawie guzików, dolny guzik mógłby też być zapięty jak w paddock jacket. Przy okazji nie byłby widoczny trochę za długi krawat. - trudno jest ocenić dopasowanie marynarki w pasie w pozycji, w której stoisz. Czy po zapięciu dolnego guzka marynarka nie jest zbyt opięta? Generalnie b. udany "debiut". Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Witam, na forum Dla mnie taka eklektyczna marynarka nie pasuje do białej koszuli, sztywnego kołnierzyka etc... ta marynarka ma trzy butonierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Dzisiejszy zestaw,wyjcie do parku miejskiego na kawę. A gdzie bohater? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Dzisiejszy zestaw,wyjcie do parku miejskiego na kawę. A gdzie bohater? Bohater pije kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Jest to moja ocena. Uważam, ze koszule buton down powinny być bez krawata. Nawet jeżeli jest to sportowy/casualowy zestaw. Takie rozwiazanie jest chyba tylko powszechnie stosowane i akceptowane w USA. Edit: dodam, ze nie mam nic przeciwko takim koszulom i bardzo często sam takie noszę, ale krawata bym do takiej nie założył. E tam. Jeśli kołnierzyk koszuli button down jest wystarczająco "duży", że zmieści się pod niego krawat i brzydko się nie odciska, to ja nie mam nic przeciw. Szczególnie, jeśli chodzi o zestawy sportowe i jeśli krawat jest wełniany, czy dziergany. Casual cechuje względna dowolność . Do tego zestawu, o którym mówimy, moim zdaniem taka koszula jak najbardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Taki dylemat dość fajnie rozwiązuje button under. No chyba, że ktoś celowo stosuje button down, bo jednak wprowadza on pewien nieformalny styl do zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Dziękuję za pierwsze komentarze i dodaję poniżej kilka słów komentarza. Jeżeli chodzi o koloru butów to są kolorze b. ciemno brązowym i w zależności od światła mogą wydawać się nawet czarne. Krawat rzeczywiście ciut za długi. Dość długo go wiązałem i jak wreszcie byłem jako tako zadowolony z węzła to wyszedł trochę za długi, no cóż tym razem zostawiłem ... . Marynarka ma "pagony" i 3 butonierki (po co aż 3? Też mnie to zastanowiło jak ją kupowałem), jest dopasowana i rzeczywiście zapięta na oba guziki wygląda lepiej . Zgadzam się, że jej zestawienie z białą koszulą może wywołać różne opinie. Też miałem takie wrażenie, że trochę miksuję coś bardziej formalnego (biała koszula z krawatem) z czymś mniej formalnym jakim w tym zestawie jest ta sportowa marynarka. A tak przy okazji, czy rękawy koszuli powinny wystawać ? Gdy kupowałem marynarkę, sprzedawczyni stwierdziła, że przy tej nie muszą a nawet nie mogą wystawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 ...Gdy kupowałem marynarkę, sprzedawczyni stwierdziła, że przy tej nie muszą a nawet nie mogą wystawać. A uzasadniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 A tak przy okazji, czy rękawy koszuli powinny wystawać ? Gdy kupowałem marynarkę, sprzedawczyni stwierdziła, że przy tej nie muszą a nawet nie mogą wystawać. Hehe, powinny, jak najbardziej. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Jeśli to kurtka, to nie muszą (a praktycznie nie powinny) wystawać. Jeśli marynarka - zdecydowanie powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Pani powiedziała, że to sportowa marynarka jest i dlatego nie powinno być widać rękawów. Ja się nie wdawałem w dyskusje bo jeszcze mam za mało wiedzy w temacie ale teraz już wiem... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maladjusted Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Pani powiedziała, że to sportowa marynarka jest i dlatego nie powinno być widać rękawów. Ja się nie wdawałem w dyskusje bo jeszcze mam za mało wiedzy w temacie ale teraz już wiem... .Sprzedawczynie to naprawdę bardzo ale to bardzo słabe autorytety Najgorzej jest jednak jak się zaczynają kłócić, to dopiero jest jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Sprzedawczyni niby powinna doradzić, ale jak klient mówi że tak chce, a ona chce się z nim kłócić to jest wyjątkowo słabą sprzedawczynią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Po dniu pracy, stąd węzeł się trochę zmęczony . Buty i zegarek jak ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Dzisiejszy zestaw,wyjcie do parku miejskiego na kawę. Odd trousers to Pantaloni Torino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgadza się to spodnie PT01,masz dobre oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Marynarka: Massimo Dutti Spodnie: chinosy Cottonfield Buty: Bexley Edward Koszula: RC Krawat: wełniany knit no name Pasek: zamszowy z Wólczanki (dzięki Mr Vintage za wyprzedażowy 'cynk';) PS. marynarka to nowy zakup. Rękawy idą dziś do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi