waski Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 To dzisiaj trochę inaczej. Przepraszam za mistrza drugiego planu (kosz na śmieci, zorientowałem się po wyjściu fotografa). Cytuj
constantin Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zestaw bardzo ładny, na 2 zdjęciu ramiona marynarki dziwnie opadają...ale może to wina pozowania:) jakie to buty ? ( są słabo widoczne) to drugie zdjęcie jest najgorsze...możliwe, dlatego że statyczne:) Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 na 2 zdjęciu ramiona marynarki dziwnie opadają...ale może to wina pozowania:) To się nazywa "opadające ramiona" Też mam takie. waski - fajny zestaw. Marynarka znacznie lepsza niż ta od garnituru. Skróciłbym trochę rękawy. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Nie jest źle, ale napiszę to, co zwykle: marynarka układa się bardzo szlachetnie, a spodnie wyglądają na wymięte i mocno się marszczą. A zatem - konsekwentnie - albo luz i podobna marynarka (pognieciony len, bawełna), albo zadajemy szyku - spodnie na kancik. Cytuj
Styleman Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Wyszedles z cienia ,to dobrze ,natomiast koniecznie zwezic spodnie ,podniesc ramiona marynarce,zbudowac sylwetke w ten sposob,poszetka za ciemna do calosci. Cytuj
michau Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Mi się podoba, dobrze dobrany kolorystycznie każualowy zestaw. Tak jak poprzednicy napisali warto coś poprawić w spodniach, aby dodać ostatecznego szlifu;) Nie wiem czy od razu zwężać, ale spróbuj zaprasować w kant. Dziś sam zrobiłem to po raz pierwszy w spoich chinosach i jestem zachwycony rezultatem. Jakbym miał zupełnie inne spodnie na sobie:) PS. jako fan knitów muszę zapytać: skąd to cudeńko? Cytuj
waski Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Dziękuję za komentarze, Constantin buty te same co wczoraj loake oban mosze spodnie wyprasowane tak jakoś leżą może dlatego że są z cienkiego sztruksu, co kantu to muszę spróbować jakoś tak dziwnie mi pasuje sztruks i kant Syleman spodnie mają na dole 18 cm, na mniej nie jestem gotowy psychicznie , a co do podniesienia ramion to chyba przy bespoke, bo w rtw to się nie da. Chyba, że się mylę? Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę michau knit - wełniany SH Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Dziękuję za komentarze, Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę Myślałem o jakichś 3-4 cm Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Super, teraz znacznie lepiej! I fit lepszy! Cytuj
waski Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Dziękuję za komentarze, Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę Myślałem o jakichś 3-4 cm na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie . Ale to co mnie zdziwiło to fakt że nikt z Was nie zwrócił uwagi na położenie kieszeni. Trochę ją skracałem i wydaje mi się że są zbyt nisko. Więc albo tylko mi się wydaje, ale mnie oszczędzacie Cytuj
wolezozole Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Wyszedles z cienia ,to dobrze ,natomiast koniecznie zwezic spodnie ,podniesc ramiona marynarce,zbudowac sylwetke w ten sposob,poszetka za ciemna do calosci. Może się mylę, ale wydaje mi się, że tak mocne zwężanie spodni jest "modowe" a nie klasyczne. Osobiście uważam, że te spodnie są wystarczająco wąskie. I nie podoba mi się jak spodnie są za wąskie. Ja mam zupełnie inna posturę, ale spodnie noszę przeważnie z nogawką 21cm i jest mi z tym dobrze. Wąski - ten zestaw o wiele lepszy od tego poprzedniego. W tamtym oprócz rzeczy, na które już inni zwrócili uwagę, było po prostu mdło. Ten kolor chyba nie pasuje do Ciebie. Zgadzam się z Ernstonen, zeby rękawy skrócić trochę więcej. Sam przez to przechodziłem na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie . Też nie byłem, ale jak już się skusiłem to skracałem rękawy w prawie wszystkich marynarkach RTW jakie miałem także polecam No i gratuluję za wyjście z cienia! Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Chyba masz rację, wszystkie guziki powinny być zapięte w kamizelce dwurzędowej. Myślę, że sprawę mógłby rozstrzygnąć np. dr Kilroy. Jestem już. Rzeczywiście, trend rozpinania ostatniego guzika kamizelki dotyczył kamizelki jednorzędowej, więc nie powinno się tego robić w wypadku kamizelki dwurzędowej. Faktem jest jednak, że niektórzy tak robią, ja jednak uważam to za mniej estetyczne. Pozdrawiam, Dr PS Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Nowa fobia na forum - bójmy się kantów, bo ktoś jeszcze pomyśli, że ubraliśmy się formalnie A na serio (tak, to nie było całkowicie na serio przyp. redaktor) to naprawdę spodnie zaprasowane w kant o wiele lepiej się układają. Nie musi być na blachę, ale nawet dżinsy warto lekko przeprasować w ten sposób. Cytuj
zaki Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Kilka dni temu na Savile Row. Wrażania z wizyty mam nadzieję pojawią się do niedzieli na blogu. Cytuj
R0bert Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Spodnie "zjechały" po całym dniu noszenia czy długosc nogawek jest taka zawsze? Cytuj
Styleman Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Zdecydowanie za dlugie spodnie . Cytuj
Łukasz_ Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Nie zgodzę się - kolega Zaki po prostu krzywo stoi Cytuj
zaki Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. Cytuj
degaulle Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Cytuj
zaki Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm. Cytuj
degaulle Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm. W rzeczy samej. Roetzel w swojej książce wyróżnia styl brytyjski i włoski noszenia nogawek i stwierdza, że Anglik jadący na Kontynent zwraca uwagę długimi i szerokimi nogawkami. Z kolei Włoch jadący na Wyspę zwraca uwagę nogawkami przykrótkimi i wąskimi. Widzę, że na forum dominują tendencje włoskie Cytuj
wojvv Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Bardzo ładny zestaw. Czy myślałeś może o użyciu innej poszetki? Czy ta granatowa ma pasować do skarpetek, butów lub kratki w kamizelce? Niestety fotografie prawdopodobnie nie oddają dobrze kolorów... Pozdr, wojvv Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi