Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest źle, ale napiszę to, co zwykle: marynarka układa się bardzo szlachetnie, a spodnie wyglądają na wymięte i mocno się marszczą. A zatem - konsekwentnie - albo luz i podobna marynarka (pognieciony len, bawełna), albo zadajemy szyku - spodnie na kancik.

Opublikowano

Mi się podoba, dobrze dobrany kolorystycznie każualowy zestaw.

Tak jak poprzednicy napisali warto coś poprawić w spodniach, aby dodać ostatecznego szlifu;) Nie wiem czy od razu zwężać, ale spróbuj zaprasować w kant.

Dziś sam zrobiłem to po raz pierwszy w spoich chinosach i jestem zachwycony rezultatem. Jakbym miał zupełnie inne spodnie na sobie:)

PS. jako fan knitów muszę zapytać: skąd to cudeńko? ;)

Opublikowano

Dziękuję za komentarze,

Constantin

buty te same co wczoraj loake oban

mosze

spodnie wyprasowane tak jakoś leżą może dlatego że są z cienkiego sztruksu, co kantu to muszę spróbować jakoś tak dziwnie mi pasuje sztruks i kant

Syleman

spodnie mają na dole 18 cm, na mniej nie jestem gotowy psychicznie ;), a co do podniesienia ramion to chyba przy bespoke, bo w rtw to się nie da. Chyba, że się mylę?

Ernestson

krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę

michau

knit - wełniany SH

Opublikowano

Dziękuję za komentarze,

Ernestson

krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę

Myślałem o jakichś 3-4 cm :)

:shock: na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie :D .

Ale to co mnie zdziwiło to fakt że nikt z Was nie zwrócił uwagi na położenie kieszeni. Trochę ją skracałem i wydaje mi się że są zbyt nisko. Więc albo tylko mi się wydaje, ale mnie oszczędzacie :D

Opublikowano

Wyszedles z cienia ,to dobrze ,natomiast koniecznie zwezic spodnie ,podniesc ramiona marynarce,zbudowac sylwetke w ten sposob,poszetka za ciemna do calosci.

Może się mylę, ale wydaje mi się, że tak mocne zwężanie spodni jest "modowe" a nie klasyczne. Osobiście uważam, że te spodnie są wystarczająco wąskie. I nie podoba mi się jak spodnie są za wąskie. Ja mam zupełnie inna posturę, ale spodnie noszę przeważnie z nogawką 21cm i jest mi z tym dobrze.

Wąski - ten zestaw o wiele lepszy od tego poprzedniego. W tamtym oprócz rzeczy, na które już inni zwrócili uwagę, było po prostu mdło. Ten kolor chyba nie pasuje do Ciebie.

Zgadzam się z Ernstonen, zeby rękawy skrócić trochę więcej. Sam przez to przechodziłem

na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie .

Też nie byłem, ale jak już się skusiłem to skracałem rękawy w prawie wszystkich marynarkach RTW jakie miałem :-)

także polecam

No i gratuluję za wyjście z cienia!

Opublikowano

Chyba masz rację, wszystkie guziki powinny być zapięte w kamizelce dwurzędowej. Myślę, że sprawę mógłby rozstrzygnąć np. dr Kilroy.

Jestem już. :) Rzeczywiście, trend rozpinania ostatniego guzika kamizelki dotyczył kamizelki jednorzędowej, więc nie powinno się tego robić w wypadku kamizelki dwurzędowej. Faktem jest jednak, że niektórzy tak robią, ja jednak uważam to za mniej estetyczne. ;)

Pozdrawiam, Dr

PS Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. :)

Opublikowano

Nowa fobia na forum - bójmy się kantów, bo ktoś jeszcze pomyśli, że ubraliśmy się formalnie Dołączona grafika

A na serio (tak, to nie było całkowicie na serio przyp. redaktor) to naprawdę spodnie zaprasowane w kant o wiele lepiej się układają. Nie musi być na blachę, ale nawet dżinsy warto lekko przeprasować w ten sposób.

Opublikowano

Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu.

Opublikowano

Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu.

A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali ;)

Opublikowano

A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali ;)

Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm.

Opublikowano

Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm.

W rzeczy samej. Roetzel w swojej książce wyróżnia styl brytyjski i włoski noszenia nogawek i stwierdza, że Anglik jadący na Kontynent zwraca uwagę długimi i szerokimi nogawkami. Z kolei Włoch jadący na Wyspę zwraca uwagę nogawkami przykrótkimi i wąskimi.

Widzę, że na forum dominują tendencje włoskie ;)

Opublikowano

Bardzo ładny zestaw. Czy myślałeś może o użyciu innej poszetki? Czy ta granatowa ma pasować do skarpetek, butów lub kratki w kamizelce? Niestety fotografie prawdopodobnie nie oddają dobrze kolorów...

Pozdr,

wojvv